Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Alina a întrebat

Cat costa actele de vanzare cumparare?

publicat pe 14 apr. 2014 in categoria Cumpărători

Buna ziua,
Sunt interesata sa cumpar un aparatament in Bucuresti,dar nu locuiesc in tara.
Stiti cumva cat dureaza toate actele si cat costa pt vanzarea cumpararea apartamentului ?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la experți 27 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
10 feb. 2021
  • imobiliare.ro

@ Otilia Gosav: Copiii unchiului sunt mostenitorii sai rezervatari, ceea ce inseamna ca, daca nu intervin alte situatii, au garantata o parte din patrimoniul celui pe care il mostenesc. In timpul vietii, unchiul are la dispozitie diverse solutii prin care se poate transmite dreptul de proprietate – vanzarea bunului, donatie, contract de intretinere cu caracter viager etc. Consideram insa ca, si in acest caz, cel mai in masura sa va ofere lamuriri si consultanta, este un notar public – fiecare optiune are avantaje si dezavantaje juridice si numai notarul, in urma unei verificari mai amanuntite, va poate ajuta cu sfaturi/recomandari.

avatar
Otilia Gosav a răspuns:
9 feb. 2021

Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns .unchiul soțului meu vrea sa ne lasa casa pe numele nostru dar sa intram in drept după moartea lui ...mentionez ca el are doi copii. Ce acte imi trebuie să nu am probleme după decesul unicului. Adica cu copii

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
11 nov. 2020
  • imobiliare.ro

@ Cojocaru Alexandru: Solicitarea notarului este una normala si legala. Exista un plafon maxim (50.000 RON) pentru platile in numerar, acesta fiind stabilit pentru siguranta partilor implicate. Mai multe detalii gasiti aici: https://buletinulnotarilor.ro/siguranta-platii-pretului-in-contractele-de-vanzare/

avatar
Cojocaru Alexandru a răspuns:
6 nov. 2020

Buna seara vreau sa fac si eu un act vanzare-cumparare intre tata si fiu si un notar mia cerut sai aduc dovada de la banca ca iam transferat lu tata pretu minim pe apartament este corect?

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
14 sept. 2020
  • imobiliare.ro

@ Costel Vasile: In primul rand, reluam sfatul de a va consulta cu notarul, acesta este cel mai in masura sa va furnizeze toate informatiile legate de tranzactie.
Din detaliile furnizate (valoare tranzactie - 3000 RON), estimam ca taxele notariale nu vor depasi suma de 250 RON, insa cel mai sigur este sa contactati biroul notarial.

avatar
Costel Vasile a răspuns:
9 sept. 2020

Bună seară am cumpărat o casă în vulcan jud Hunedoara în Colonia de Jos la preț de 3000 lei și nu știu cât mar costa actele la notar îmi puteți da un răspuns vă rog.
Vă mulțumesc!!!

avatar
Costel Vasile a răspuns:
9 sept. 2020

Bună seara eu vreau să cumpăr o casă în vulcan jud Hunedoara în Colonia de Jos și nu știu cât mă costă toate actele

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
1 sept. 2020
  • imobiliare.ro

@Clau: Consideram ca cel mai in masura sa va aduca lamuriri si sa va ajute sa solutionati aceasta situatie este un avocat. Din detaliile furnizate, daca achizitia s-a facut in timpul casatoriei, in principiu, bunul este comun, chiar daca sotul nu a fost prezent la semnarea contractului si nu a contribuit financiar. Acest bun (comun) se va instraina cu acordul ambilor proprietari. Din acest motiv, sfatul nostru este ca, inainte de a merge la notar, sa contactati un avocat, pentru a stabili mai intai care sunt optiunile de care dispuneti.

Clau a răspuns:
31 aug. 2020

Bună ziua, o intrebare vă rog dacă imi puteti puteți raspunde ,am cumpărat un apartament acum trei ani eu fiind nedivortata legal de fostul, între timp el vrea să divorteze la notar ,nu stiu daca el a aflat că eu am apartamentul,sfătuiți mă vă rog ce sa fac să nu poate să aibe vreun drept la casa mea.Aș putea să fac ceva sau să trec pe numele copilului casă?

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
24 aug. 2020
  • imobiliare.ro

@Nicula Raluca Georgeta : Recomandarea noastra este sa contactati direct notarul care instrumenteaza vanzarea; acesta va va informa asupra tuturor costurilor.
Taxele notariale pentru autentificarea contractului de vanzare-cumparare se stabilesc gradual, in functie de valoarea imobilului (la valoarea de 14000 E, estimam ca taxa s-ar incadra intre 1200 si 1300 RON).
Exista si site-uri care pun la dispozitie calculatoare de taxe notariale (cu scop orientativ):
https://www.casealba.ro/taxe-notariale
https://www.realmt.ro/calculator-taxe-notariale.html

Nicula Raluca Georgeta a răspuns:
21 aug. 2020

Buna ziua ma numesc Nicula Raluca am cumparat o casa in Alba iulia satul Hening si am plătit 14 mii de euro iar acum merg sa inchei contractul cu doamna ce am cumparat casa si as vrea sa stiu la suma asta de 14 mii cam cat mar costa contractul

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
22 iun. 2020
  • imobiliare.ro

@Sandu Adrian: Informatii detaliate legate de costurile achizitie gasiti in portal, in pagina de detaliu a anunturilor. Prin urmare, va sfatuim sa cautati in site anunturi de vanzare imobile similare celui pe care doriti sa il achizitionati (localitate, numar camere, pret etc.) – accesati oricare anunt din lista de rezultate si consultati sectiunea ‘Costuri aditionale’ (‘Vezi detalii’). Aici sunt prezentate costurile suplimentare implicate de tranzactie, in functie de modul in care se face achizitia (fara credit, cu credit ipotecar sau cu credit ‘Prima Casa’).
De exemplu, pentru un apartament cu 4 camere din Drumul Taberei cu pret de 59900 E (http://www.imobiliare.ro/feedback_177014), costurile de achizitie (aproximative) variaza intre 9854 RON (fara credit) si 13922 RON (cu credit ipotecar).

avatar
Sandu Adrian a răspuns:
19 iun. 2020

buna seara am si eu o intrebare cupar un apt cu 4 camere la 96 m2..la 59de mi de euro..cat ma costa actele...multumesc

avatar
Iancu Ion a răspuns:
4 mai 2020

https://www.notariatzarafiu.ro/calculator-taxe-notariale/

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
4 mai 2020
  • imobiliare.ro

@Larisa Monica Nechita: Taxele care se vor achita la cumpararea unui apartament sunt: onorariul notarial (acesta difera de la caz la caz), taxa de intabulare OCPI (si aceasta difera, se calculeaza la valoarea imobilului). Dupa finalizarea transferului de proprietate, imobilul va trebui inscris la directia de impozite si taxe locale; aici, se va achita impozitul pentru anul curent, conform deciziei de impunere care va va fi comunicata.
Toate informatiile de mai sus se regasesc in portalul nostru, adaptate fiecarui anunt de vanzare in parte (calcule exemplificative onorarii si taxe). Pentru a le consulta, accesati anunturile de interes (cele asemanatoare imobilului vizat) si, in partea de jos a paginii, este o sectiune denumita ‘Costuri aditionale’, cu optiunea ‘Vezi detalii’.
Informatii utile puteti gasi si aici: https://notariat-tineretului.net/contract/contract-de-vanzare-cumparare#costuri

avatar
Larisa Monica Nechita a răspuns:
1 mai 2020

Buna ziua,cat costa actele pentru ap in valoare de 56.500€?va rog.
Multumeac

maria a răspuns:
30 oct. 2017

Buna ziua, am cumparat o casa de 50000lei. Cat ma costa sa fac actele? Va multumesc!

Alina a răspuns:
17 iun. 2017

Bună ziua. Vrea tata sa imi fac act de vanzare cumparare cu suma de 15000. Cat m-ar costa actele? Va rog frumos sa imi raspundeti si mie. Va multumesc frumos!

Mary a răspuns:
10 ian. 2017

Buna, vreau sa cumpar o casa la sat, pretul ei este de 27000 de mii de euro. Cat ma costa actele tinand cont ca casa are peste 60 de ani?

yonut a răspuns:
25 iul. 2016

Bună ziua, am cumpărat o casa, am dat 250 milioane lei vechi si vreau sa știu care este suma pe care trebuie sa o plătesc la notariat pentru acte vânzare- cumpărare.

gabi a răspuns:
5 iun. 2014

Buna ziua.Doresc sa vind un ap. decomandat cochet curat cu totul inclus este copus din.. 1 baie ,o bucatarie mare, un balcón superb unde poti sati bei cafeaua de dim,un salón si un dormitor hol ultimul et.10 in sectorul 3 linga AUCHAN.O priveliste deosebita vecini buni si liniste.Este dotat cu tot cei treb si mobilat,Motivul este ca ne mutam din bucuresti.ECONOMIC

Ilie a răspuns:
4 iun. 2014

Actele dureaza 2-3 zile iar comisionul este de 2% din pretul de vanzare.Detin un ap cu 4 camere in Otopeni daca e cineva interesat sunt proprietar.

Cosmin a răspuns:
30 mai 2014

va recomand sa consultati urmatoarea oferta de pe cel mai bun site din Romania: imobiliare .ro:
https://www.imobiliare.ro/vanzare-apartamente/bucuresti/titan/apartament-de-vanzare-3-camere-XV0300QD7

Alex a răspuns:
28 mai 2014

Si pe mine ma intereseaza un apartament de 3 camere doar in zona ior titan la maxim 57.000 de euro si 65 mp fara parter si ultimele 2 etaje.

Neferoiu Aurelian a răspuns:
27 mai 2014

Buna ziua,
Care este oferta de pret pentru apartamentul dvs.de 3 camere zona de nord(proprietar(a)Gabi...
la ce etaj este situat si daca are si un grup sanitar de rezerva ,aerisirea directa etc.
Daca se poate ,pentru toate informatiile necesare,sa-mi transmiteti pe adresa de email sau daca este posibil si telefonic.Multumesc.

vali a răspuns:
19 mai 2014

buna ziua si eu caut sa cumpar 2 cam prin credit prima casa dar as dori sa evit agentii imobiliari caut in zona titan daca vinde cineva maxim 45000E

Gabi a răspuns:
13 mai 2014

Buna ziua,
Actele notariale sunt in functie de valoarea apartamentului iar comisioanele de vanzare sunt in sarcina cumparatorului. Vanzatorul plateste impozitul de prima vanzare aprox 2% din valoarea de tranzactionare.Sunt notari care au comisioane mai mari si mai mici si unii dintre ei au personal care se descurca foarte repede cu toate actele. Comisioanle agentiilor sunt in jur de 3% si ptr vanzator si pentru cumparator. Detin un apartament de 3 camere 105 mp in zona de nord, cartier civilizat, relativ nou, bloc de 4 etaje cu lift, bine intretinut si liber. Daca sunteti interesat ma puteti contacta.

Vlad a răspuns:
13 mai 2014

Buna ziua,
Actele notariale dureaza 2..3 zile si costul lor este proportional cu valoarea atribuita imobilului. Cumpararea direct de la proprietar va scuteste de plata comisionului agentiei imobiliare.
In cazul in care va intereseaza, sunt proprietarul unui apartament de 5 camere, 115mp, in zona Jean Steriadi-Titan si doresc sa il vand. [email protected] . Cu stima, Vlad

mariana a răspuns:
24 apr. 2014

am un partament in Ghencea cu 2 camere,daca va intereseaza scrieti-mi pe mail.

Cosmin a răspuns:
24 apr. 2014

Buna ziua,

tranzaztia se poate perfecta in max. 3-4 zile, costul notarial este in jur de 1.000 EUR si detin un apartament de 3 camere langa metrou TITAN / parc IOR, LIBER, disponibil IMEDIAT. Daca doriti detalii ma puteti contacta. sunt PROPRIETAR!Cu stima, Cosmin