Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Alina a întrebat

Cat costa actele de vanzare cumparare?

publicat pe 14 apr. 2014 in categoria Cumpărători

Buna ziua,
Sunt interesata sa cumpar un aparatament in Bucuresti,dar nu locuiesc in tara.
Stiti cumva cat dureaza toate actele si cat costa pt vanzarea cumpararea apartamentului ?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
25 răspunsuri de la experți 51 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
22 nov. 2022
 • imobiliare.ro

@Dana Rosu: Pentru a putea incerca sa formulam un raspuns, va rugam sa reveniti cu mai multe detalii – Doriti sa achizitionati o casa? Daca da, la ce pret si cum il veti achita (surse proprii, credit)? Daca nu intentionati sa cumparati o casa, atunci la ce acte faceti referire?

Dana Rosu a răspuns:
21 nov. 2022

Bună ziua cat mar costa actele la casa pt 400mp

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
18 aug. 2022
 • imobiliare.ro

@ Alexandra Paraschiv: In primul rand, pentru siguranta si clarificari complete, va recomandam sa contactati un notar public – acesta este cel mai in masura sa analizeze si sa va informeze.
In principiu, in legatura cu reglementarile noi ale TVA, limitele cu privire la numarul tranzactiilor privesc cumparatorul. Prin urmare, consideram ca un cumparator va beneficia de cota redusa de TVA (5%) daca pretul locuintei nu depaseste 700000 RON si suprafata utila a acesteia este de maxim 120 mp (cele doua conditii minime impuse de lege pentru cumparator). Daca pretul tranzactiei este mai mic decat plafonul vechi de 450000 RON, cumparatorul poate achizitiona mai multe locuinte cu cota redusa.
Toate aceste informatii sunt insa orientative, notarul este cel care va poate oferi un raspuns sigur.

Alexandra Paraschiv a răspuns:
17 aug. 2022

Bună ziua,
Dorim sa achiziționat o casa anul acesta de la o persoana fizica! Vânzătorul la începutul anului a mai vândut o casa,acum întrebarea este la a doua casa vândută în același an cât la % se plătește TVA 5 sau 19%?

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
17 aug. 2022
 • imobiliare.ro

@ Bogdan Anca: Va recomandam sa contactati un notar public din zona in care se afla casa pe care doriti sa o achizitionati. Numai acesta va poate face un calcul corect si complet, considerand modalitatea de achizitie, dar si grilele notariale aplicabile.

avatar
Bogdan Anca a răspuns:
4 aug. 2022

Bună ziua am întrebare vreau să cumpăr o casă în rate în valoare de 1600 de Euro cît
Mă costă la notar

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
6 apr. 2022
 • imobiliare.ro

@Serban Adrian: Pentru a putea încerca sa formulam un raspuns, va rugam sa reveniti cu mai multe detalii - nu ne putem da seama din mesajul transmis care sunt neclaritatile / informatiile de care aveti nevoie.

avatar
Serban Adrian a răspuns:
3 apr. 2022

Cît costă un teren de 3600 de metri pătrați

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
16 mart. 2022
 • imobiliare.ro

@ Alexandra Paraschiv: Atunci cand achizitia se face prin credit ipotecar, la costurile de perfectare a tranzactiei, se adauga si costurile implicate de contractul de credit.
In acest sens, autentificarea contractului de vanzare-cumparare, conform pretului comunicat, ar fi de aproximativ 4000 RON; va trebui autentificat si contractul de ipoteca/credit, operatiune care se taxeaza in functie de valoarea imprumutului (de exemplu, daca banca va imprumuta 55000 EUR, taxa de autentificare ar fi de aproximativ 1200 RON). Taxele de intabulare vor fi, de asemenea, mai mari, pentru ca se vor intabula atat vanzarea, cat si ipoteca (nu credem ca vor depasi 1000 RON).
Acestea sunt calcule estimative, recomandarea noastra este sa contactati un notar public din zona, numai acesta va poate informa corect si complet cu privire la costuri.
Mentionam ca, atunci cand se opteaza pentru un credit ipotecar, exista si alte costuri, impuse de specificul imprumutului: asigurari, evaluare imobiliara s.a. Despre acestea va va informa banca.

Alexandra Paraschiv a răspuns:
15 mart. 2022

Bună ziua,
Doresc sa achiziționez o casa prin credit ipotecar. Valoarea casei 64000 euro. Cat m-ar ajunge actele de vânzare cumpărare.ce taxe se achita. Multumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
1 mart. 2022
 • imobiliare.ro

@ Adrian Dascalu: La acest pret, considerand ca este o achizitie din surse proprii, cumparatorul ar trebui sa achite un onorariu notarial de aproximativ 2000 RON si o taxa ANCPI de intabulare de cca. 210 RON.
Daca intentionati sa achizitionati prin credit ipotecar, se vor adauga costurile de autentificare a contractului de credit (700-1000 RON) si de intabulare ipoteca (aprox. 250 RON).

Adrian Dascalu a răspuns:
28 feb. 2022

Bună ziua doamna Nicoleta. Vreau sa cumpăr o casa la rosu amplasata pe un teren de 900 mp cu 28000 euro. Cat m-ar costa actele pentru vanzare cumpărare.
Mulțumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
21 feb. 2022
 • imobiliare.ro

@ Tausanu Loredana: Achizitia unui apartament prin programul ‘Noua casa’ implica, pentru cumparator, mai multe costuri initiale.
Taxele notariale de autentificare a contractului de vanzare-cumparare, la acest pret, ar fi de 2750 - 2850 RON (valoarea acestora difera, in functie de biroul notarial cu care alegeti sa lucrati). La acestea se adauga taxa de intabulare (se achita tot la notar) – aproximativ 500 RON.
Pe langa sumele de mai sus, pentru acest tip de credit, va trebui sa aveti in vedere, la calcularea bugetului, ca trebuie sa achitati si un comision de gestiune a dosarului (taxa perceputa de FNGCIMM, se calculeaza in functie de valoarea creditului - aprox. 650 RON), tariful pentru arhiva electronica, valoarea asigurarilor.
Foarte important, va fi necesar sa constituiti si un depozit colateral care va reprezenta valoarea a 3 rate de dobanda.
Pentru mai multe informatii si clarificari, va recomandam sa discutati cu un notar si cu reprezentantii bancii de la care solicitati imprumutul.

avatar
Tausanu Loredana a răspuns:
17 feb. 2022

Buna ziua, vreau sa cumpăr un apartament de 65000 de € in Chitila cu credit bancar (prima casa) cât m ar costa actele notariale?

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
9 feb. 2022
 • imobiliare.ro

@Anamaria Moscalu: La achiziția unui imobil cu pretul de 6000 EUR, din surse proprii, cumparatorul trebuie sa achite un onorariu notarial care, deși difera de la un birou la altul, nu credem că va depăși 950 RON. In plus, trebuie achitata si taxa OCPI de intabulare - 60 RON.
Va recomandam să contactați un notar public din zona in care se afla imobilul, pentru ca acesta va poate oferi clarificări complete si numai acesta va poate confirma detaliile tranzactiei (daca prețul stabilit de parti nu se incadreaza in grila notariala, onorariul se va calcula la valoarea din expertizele oficiale, ceea ce va poate afecta calculele pentru investiție).

Anamaria Moscalu a răspuns:
8 feb. 2022

Buna ziua, vreau sa cumpăr o casa cu suprafata de 2000mp teren cat mar costa actele notariale

Anamaria Moscalu a răspuns:
8 feb. 2022

Buna ziua,vreau sa cumpăr o casa la pretul de 6000 de euro cat mea costa actele notariale

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
18 ian. 2022
 • imobiliare.ro

@ FLORIAN OCTAVIAN DODU: In calitate de proprietar, puteti dispune in mai multe moduri de bunul dumneavoastra: il puteti vinde, il puteti dona, puteti transfera proprietatea cu anumite conditii pentru dobanditor. Fiecare optiune, in situatia in care se doreste transferul proprietatii catre copil, are avantaje si dezavantaje, pentru ambele parti.
Donatia ar putea fi o solutie mai accesibila ca si costuri, dar poate implica riscuri mai mari.
Va recomandam sa va adresati unui notar public; acesta, in urma unei analize complete, va poate sfatui corect si va poate oferi detalii cu privire la fiecare optiune in parte.

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
18 ian. 2022
 • imobiliare.ro

@ Samu janko: Daca aveti in vedere intocmirea unui contract de vanzare-cumparare, costurile perfectarii tranzactiei nu credem ca vor depasi 1850 RON – taxa de autentificare, 1600-1700 RON (depinde si de biroul notarial cu care veti alege sa lucrati) si taxa de intabulare, aproximativ 150 RON.
Reluam sfatul de a va consulta cu un notar din zona in care se afla casa – numai acesta va poate oferi informatii complete cu privire la achizitie si costurile acesteia.

FLORIAN OCTAVIAN DODU a răspuns:
18 ian. 2022

Buna ziua am și eu o antrenare cat mă costă să trec casa de pe mine pe copil

Samu janko a răspuns:
17 ian. 2022

Buna doamna Nicoleta Olteanu am cumpărat o casă cu 20mii de euro cat ma costa toate actele so trec pe numele meu?va .mulțumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
17 ian. 2022
 • imobiliare.ro

@ Sabou Andra: La acest pret de vanzare, taxele pe care trebuie sa le achite cumparatorul vor fi de aproximativ 500 RON (onorariul notarial, care depinde si de biroul notarial cu care alegeti sa lucrati - in medie 440 RON + taxa ANCPI de intabulare – 60 RON, tariful minim pentru acest serviciu).
Va recomandam ca, inainte de a planifica achizitia, sa contactati un notar public din zona in care se afla imobilul, pentru a verifica impreuna cu acesta detaliile tranzactiei (exista posibilitatea ca pretul stabilit sa nu se incadreze in grila notariala, ceea ce va poate afecta calculele pentru investitie).

avatar
Sabou Andra a răspuns:
16 ian. 2022

Bună ziua sunt interesată să cumpăr o casă în valoare de 3 mi de euro cât mă costă întăbularea imobilului mulțumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
5 ian. 2022
 • imobiliare.ro

@Elena Violeta Popoiag: Cea mai simpla varianta ar fi fost ca achizitia sa se faca de la inceput pe numele dumneavoastra, prin mandatar (mama sau alta persoana din tara). Acum, conform detaliilor comunicate, proprietar este mama si numai aceasta poate dispune de bun, prin mijloacele legale in vigoare: vanzare, donatie s.a. Fiecare optiune are avantaje si dezavantaje juridice si financiare. Recomandarea noastra este sa contactati un notar din zona, numai acesta va poate prezenta complet si corect toate optiunile disponibile, riscurile si costurile acestora.

Elena Violeta Popoiag a răspuns:
3 ian. 2022

Bună ziua,
Am şi eu o întrebare.
Maicămea a cumpărat o proprietate pentru mine dar eu nu eram în țară când s-au făcut actele. Aş vrea să o trec pe numele meu care ar fi procedurile?

Bratu tincuta a răspuns:
24 dec. 2021

Doamna Nicoleta Olteanu vă mulțumesc pentru răspuns, sărbători fericite și un an nou plin de bucurii

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
23 dec. 2021
 • imobiliare.ro

@ Bratu Tincuta: Pentru achizitia unui imobil, la pretul de 7800 EUR (aproximativ 38600 RON), din surse proprii, cumparatorul va trebui sa achite un onorariu notarial de aproximativ 850 - 900 RON (taxa de autentificare a contractului), precum si taxa ANCPI de intabulare, aproximativ 60 RON. Astfel, costurile de perfectare a tranzactiei, in principiu, nu vor depasi 1000 RON.
Mai multe informatii despre proceduri si costuri, puteti obtine de la un notar public din zona.

Bratu tincuta a răspuns:
21 dec. 2021

După sărbători cumpăr o casă la țară în valoare de 7800 euro, mă interesează cît plătesc actele in total,va mulțumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
21 oct. 2021
 • imobiliare.ro

@ Teodorio Teodorio: Pentru perfectarea acestei tranzactii, cu plata pretului din surse proprii / fara credit, taxele pe care va trebui sa le achitati la notar vor fi de aproximativ 5350 RON – onorariul notarial nu credem ca va depasi 4700 RON, iar la acesta se adauga taxa ANCPI de intabulare, de aproximativ 650 RON (adica 0.15% din pretul de vanzare, atunci cand cumparatorul este persoana fizica).

avatar
Teodorio Teodorio a răspuns:
17 oct. 2021

Buna ziua, dorec a cumpara un apartament cu 4 camere cu suprafata de 88 mp. in Dumul Taberei, cu pretul de 85 000 €uro. Bani din sursa proprie, fara credit.
Sunt interesat sa stiu cat ma costa perfectarea per total a actelor la notariat,
Taxa cu totul ?
Multumesc.