Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Deac Andreea a întrebat

Ce acte si garantii se ofera la un apartament nou?

publicat pe 3 Jun 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua. Am cumparat un apartament nou si as dori sa stiu daca legal ar trebui sa primesc garantii pe instalatii, electrice, acoperis, etc) si daca ar trebui sa primesc anumite documente; de exemplu mi s-a spus ca nu exista un proiect pe hartie pe care sa il primesc pentru instalatia electrica si nici pentru cea de apa. De asemenea apartamentul are incalzire prin pardoseala, acolo sunt documente/garantii obligatorii? Voi primi doar 2 ani pentru izolatia acoperisului (sunt la ultimul etaj; e izolatie potrivita pentru inierbare) si tot 2 ani pentru incalzirea in pardoseala. Am ramas cu impresia ca mesterii nu au oferit actele/garantiile necesare. Multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 1 răspuns de la cititori
Deac Andreea a răspuns:
4 Jun 2018

Multumesc pentru răspunsuri!

Buzatu Teodorescu Diana a răspuns:
4 Jun 2018
  • Diana BUZATU-TEODORESCU PFA
  • Persoană Fizică Autorizată
  • Timisoara

Dezvoltatorii oferă cumpărătorilor de apartamente noi, garanții pentru finisaje, de maxim 2 ani. Conform legii cumpărătorul de locuințe noi este protejat de viciile ascunse ale construcției, apărute într-un interval de 10 ani de la recepția lucrării, iar vicii ale structurii de rezistență sunt garantate pe toată durata de existență a construcției. Viciile legate de finisaje, de instalații sunt ușor de depistat de un specialist în construcții. Cumpărătorul poate cere dezvoltatorului- vânzător să le remedieze până la data când preia apartamentul. Dacă nu poate contacta un specialist în construcții, este indicat ca la semnarea contractului cu dezvoltatorul să se asigure că se oferă garanția pentru vicii ascunse. La recepția lucrărilor constructorul este obligat să predea dezvoltatorului Cartea tehnică a construcției, iar dezvoltatorul o va preda mai departe asociației de proprietari. Aceasta trebuie să cuprindă următoarele capitole:
Cap.A: Documentația privind proiectarea ( autorizația de construire, toate proiectele tehnice care au stat la baza executării lucrărilor de construcții, etc.);
Cap. B: Documentația privind execuția;
Cap.C: Documentația privind recepția;
Cap.D: Documentația privind exploatarea, întreținerea, repararea și urmărirea în timp a construcției.

  • Rating răspuns 2/5
  • 7 evaluări
Ovidiu Stetco a răspuns:
4 Jun 2018
  • IMPAKT PRO IMOBILIARE
  • Director General
  • Cluj-Napoca

Buna ziua ,

De regula dezvoltatorii ofera o perioada de garantie de 2,3 ani insa conform legii (Legea 10/1995) privind calitatea in constructii, exista o garantie de 10 ani de la receptie pentru vicii ascunse.

  • Rating răspuns 2.4/5
  • 5 evaluări