Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Petronel Giani a întrebat

Constructie pe terenul altui proprietar

publicat pe 7 mai 2019 in categoria Proprietari

Am acte pe casa, dar nu si pe teren. Fostul proprietar a decedat. Mai are un nepot care nu are nici un fel de drept si nici acte pe teren
Cum pot obține un minim de teren pentru a-mi putea face gard?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
Proprietar a răspuns:
9 mai 2019
  • Hategan Attorneys
  • Partener Real Estate
  • Timisoara

Buna ziua,
In legatura cu problema semnalata, pentru a da un raspuns cat mai concret, consideram importanta o clarificare cu privire la urmatoarele aspecte:
1. Cum s-a construit casa? Exista autorizatie de construire sau un act din care sa reiasa dreptul de a construire pe acel teren?
2. Ati cumparat casa si terenul de la proprietari diferiti? Daca da, terenul prin ce operatiune (act) a fost transmis?
3. Zona este una de carte funciara, respectiv a fost deschisa o carte funciara cu privire la teren?
Consideram importante aceste clarificari deoarece, pentru a putea analiza posibilitatea de a obtine partial sau total terenul, trebuie identificat initial cine este proprietarul originar, al terenului pentru a vedea ce varianta juridica va este cea mai la indemana.

  • Rating răspuns 5/5
  • 2 evaluări
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
8 mai 2019
  • imobiliare.ro

Consideram ca situatia cu care va confruntati este de natura juridica. De aceea, va sfatuim ca, inainte de orice demers, sa consultati un specialist (consilier juridic / avocat); chiar daca nu apelati la servicii juridice permanente, informatiile obtinute intr-o sedinta de consiliere cu siguranta va vor ajuta sa va clarificati asupra demersurilor pe care trebuie sa le intreprindeti.
Din informatiile transmise, intelegem ca detineti documente pentru casa. La baza documentelor constructiei (plecam de la premisa ca aveti un dosar complet), sta si dreptul de folosinta a terenului (oricare ar fi contractul respectiv). Consideram ca prioritate este restabilirea dreptului de folosinta asupra terenului si, in functie de acest drept, veti putea face, ulterior, si imprejmuirea. Un specialist in drept, cu siguranta va va indica si explica variantele disponibile in acest sens.