Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Geo a întrebat

Contract de inchiriere

publicat pe 5 ian. 2019 in categoria Investiții

Va multumesc pt ajutor d-nul Ionut Stancu.Deci trebuie sa inchiei eu ca si proprietar contractul cu ,chiriasul apoi voi merge cu contractul la finante cu buletinul meu si il inregistrez.Nu trebuie sa ma insoteasca si chiriasul nu?multumesc inca o data.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți
Christian Tudorache a răspuns:
11 ian. 2019
  • Kastel Property Management (Kastel Estate)
  • Broker Imobiliar
  • Bucuresti

Conform noilor proceduri administrative, contractele de inchiriere (proprietari persoane fizice) nu se mai inregistreaza fizic la Administratiile Financiare. Veniturile din chirii se declara exclusiv online (incepand cu 1 Ianuarie 2019) prin declaratiile unice 212 pentru veniturile din activitati independente si se impoziteaza in functie de venituri si numarul contractelor active (pana in 5 sau peste 5 - sistem de impozitare forfetar sau in sistem real).

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
7 ian. 2019
  • imobiliare.ro

Contractul de inchiriere se semneaza în 3 exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte contractantă (proprietar si chirias) şi unul pentru a fi înregistrat la autorităţile fiscale competente.
Dvs, in calitate de proprietar, veti merge sa inregistrati contractul la Administratia Financiara a sectorului/judetului in care aveti domiciliul. Este necesara copia contractului de inchiriere si a documentului dvs de identitate