Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Vica a întrebat

Credit punte bancă

publicat pe 23 mai 2021 in categoria Proprietari

Buna ziua mă poate ajuta cineva in următoarea problema ?
Am cumpărat un apartament în 2019 cu credit ipotecar de la un dezvoltător și pe parcurs m am lovit de o grămadă de probleme nefinalizate de către dânsul și ne a revenit sarcina noua proprietarilor de a duce la bun sfârșit ceea ce nu a realizat el, problema este că nici acum boxele promise nu sunt in proprietatea locatarilor așa cum s a spus și as dori sa schimb apartamentul cu un altul (încă nu l am găsit) că sa scap de viitoarele cerințe de asociație la care trebuie obligatoriu sa contribuim. Am înțeles că se poate face prin banca credit punte pentru alt apartament la același preț de cumpărare al actualului apartament. Întrebarea mea este daca sunt nevoita să plătesc iar avans de 15% sau mai bine daca trebuie sa plătesc iar avans la găsirea unui alt apartament când aș vrea să fac schimb cu acesta ? Cum se procedează ?de ce acte am nevoie ?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
25 mai 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Creditul punte este o solutie financiara pe termen scurt-mediu pentru persoanele care doresc sa achizitioneze o locuinta noua si sa o vanda pe cea veche, trecand de la un credit ipotecar la altul.
Sfatul nostru este sa contactati mai intai banca creditoare, pentru ca fiecare instiutie are propriile conditii si produse de acest gen. Legat de avansul de 15%, nu ar trebui sa mai fie una dintre conditii (dar fiecare aspect trebuie clarificat cu banca dumneavoastra).
Rambursarea creditului punte se realizeaza intr-o singura transa, la finalul perioadei de creditare, insa veti plati lunar comisioanele si dobanzile aferente acestuia – ceea ce inseamna costuri lunare suplimentare pentru titular.
Informatii utile gasiti si aici:
https://www.imobiliare.ro/feedback_312209
https://www.conso.ro/ghid/credite-imobiliare-1/credite-imobiliare-si-ipotecare/tip-credite-imobiliare-ipotecare
Va dorim mult succes si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.