Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Gabriela Meteleanu a întrebat

Cumpărare ap în Ro de câtre un cetățean străin UE

publicat pe 29 apr. 2020 in categoria Cumpărători

Bună ziua,

Care sunt pașii care trebuie urmați de către un cetățean străin din UE sa cumpere apartament în România și ce taxe extra se plătesc la cumpărare I afara de prețul imobilului. Multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
30 apr. 2020
  • imobiliare.ro

Cetatenii UE pot achizitiona imobile in Romania pentru resedinte secundare. In lipsa unui cod numeric personal, trebuie obtinut mai intai un numar de identificare fiscala de la autoritatile locale competente din cadrul ANAF. Celelalte demersuri juridico-administrative, inclusiv taxele, sunt aceleasi ca si in cazul cetatenilor romani.
Taxele care se vor achita la cumpararea unui apartament sunt: onorariul notarial (acesta difera de la caz la caz), taxa de intabulare OCPI (si aceasta difera, se calculeaza la valoarea imobilului). Dupa finalizarea transferului de proprietate, imobilul va trebui inscris la directia de impozite si taxe locale; aici, se va achita impozitul pentru anul curent, conform deciziei de impunere care va va fi comunicata.
Toate informatiile de mai sus se regasesc in portalul nostru, adaptate fiecarui anunt de vanzare in parte (calcule exemplificative onorarii si taxe). Pentru a le consulta, accesati anunturile de interes si, in partea de jos a paginii, este o sectiune denumita ‘Costuri aditionale’, cu optiunea ‘Vezi detalii’.
Informatii utile gasiti si aici:
https://notariat-tineretului.net/contract/poate-achizitiona-un-cetatean-strain-casa-cu-teren-pe-teritoriul-romaniei
https://notariat-tineretului.net/contract/obtinere-nif-finante-pentru-vanzare-cetatean-strain
https://notariat-tineretului.net/contract/contract-de-vanzare-cumparare#costuri
https://blog.napocaimobiliare.ro/2017/10/18/ce-conditii-pot-cumpara-cetatenii-straini-proprietati-romanaia/
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.