Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Teo Ionescu a întrebat

Cumpărare casă părinți

publicat pe 6 ian. 2021 in categoria Cumpărători

Părinții au o casă care doresc să mi-o lase mie. Aș prefera să o cumpăr de la ei prin finanțare cu un credit de la bancă, pentru a obține un buget de renovare. Eu mai au pe imobil o ipotecă scadentă în 2 ani. Se poate transfera suma către mine ca și cumpărător sau trebuie plătită anticipat înainte de vânzare?
Am înțeles că unele bănci nu acceptă tranzacții de vânzare-cumpărare între rude de gradul I?
Care ar fi cea mai bună variantă pentru a putea obține un buget de renovare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
7 ian. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Recomandarea noastra este sa contactati mai intai titularul dreptului de ipoteca – banca la care au credit parintii sau creditorul acestora.
Daca intr-adevar este vorba de o banca, de la aceasta veti afla care sunt optiunile agreate de transfer al proprietatii / radiere a ipotecii, dar si informatii legate de produsele de creditare pentru care sunteti eligibil. De preferat este sa programati o intalnire impreuna cu cel putin unul dintre parinti, astfel incat consultantul institutiei sa va poata oferi informatii la obiect, aplicabile situatiei dumneavoastra, nu indrumari generale.
Nu este obligatoriu sa colaborati in viitor cu aceeasi banca, puteti solicita consultanta de la mai multi furnizori de credite, iar in final veti alege varianta pe care o considerati cea mai potrivita / avantajoasa. Este necesar insa sa obtineti clarificari prealabile legate de ipoteca existenta, iar acestea va pot fi oferite numai de creditor.