Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Mihaela a întrebat

De ce afisati oferte fictive la inchirieri imobile? Unele oferte nu…

publicat pe 27 iul. 2011 in categoria Cumpărători

De ce afisati oferte fictive la inchirieri imobile? Unele oferte nu sunt valabile, dar inca figureaza pe site,altele au preturi mai mari decat cele solicitate de proprietar. In anunturi nu sunt toate detaliile, spre ex anuntul X44G000C1 nu precizeaza ca se inchiriaza min 1 an, ca se plateste chiria pe 12 luni in avans, acestea se spun doar la telefon, printre de comentarii ca astfel de apart au preturi de peste 450E, ca anuntul nu mai e valabil si se fac recomandari pt alte oferte.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
4 răspunsuri de la cititori
Stefan a răspuns:
29 iul. 2011

In cazul semnalat mai sus de Mihaela lucrurile stau mult mai grav decat in cazul unui anunt fictiv(in cazul anuntului fictiv nu exista imobilul respectiv la pretul respectiv si gata,nu-ti cauzeaza mare paguba), in schimb in cazul de mai sus putem vorbi de o "tentativa de inselaciune"(adica pe dinafara e vopsit gardul si inauntru-i leopardul imobiliar) pe care cel putin personal as pedepsi-o drastic pt. a diminua pe cat posibil astfel de situatii. Ar trebui banate permanent I.P.-urile celor care dau astfel de anunturi.

Daniel Crainic a răspuns:
28 iul. 2011

Sunt lucruri diferite. Daca in cazul unui anunt nu se precizeaza anumite conditii de inchiriere (in cazul de fata perioada minima de 1 an), nu inseamna ca anuntul respectiv este fictiv
Nu exista un indice al pretului de inchiriere. Indicele imobiliare.ro este calculat pe un numar de anunturi imobiliare care vizeaza vanzarea apartamentelor. Metodologia prevede aplicarea mai multor filtre pentru eliminarea anunturilor duplicate si a celor care pot ridica semne de intrebare.

vasile a răspuns:
27 iul. 2011

intreresant raspuns,o dati in barci dragilor, sa inteleg ca celebrul indice publicat e pe baza acelorasi anunturi neverificate,acum inteleg de ce e rupt de realiatate, o sa mai apareti cu o scadere d 1-2% pe luna august cand ar trebui sa ajustati cu vre 20% cel putin indicele

www.imobiliare.ro a răspuns:
27 iul. 2011

Portalul inregistreaza peste 30.000 de anunturi publicate de particulari sau agentii. Verificarea manuala a tuturor acestora este fizic imposibila. Gradul de completare a detaliilor depinde de cel care publica. Exista o serie de criterii obligatorii, iar unele facultative. In pagina de detaliu, exista, in partea dreapta, un formular "Raporteaza oferta incorecta". Anunturile raportate astfel sunt verificate de colegii nostri.