Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Victor Onofrei a întrebat

deschiderea minima a unui tere pentru autorizatie

publicat pe 8 oct. 2018 in categoria Cumpărători

Am gasit un teren de vanzare de 7mx23 m in constanta. vanzatorul nu stie daca se poate obtine autorizatie de constructie.Stie cineva daca se poate obtine autorizatie, avand in vedere ca terenul are deschiderea de 7 m la strada, in rest nu are acces pe teren.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
9 răspunsuri de la experți 8 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
18 sept. 2020
 • imobiliare.ro

@ Berivoe Mihai: Pentru a obtine informatii complete, va sfatuim sa apelati la un specialist in domeniu / la o firma de cadastru si urbanism.
Informatii utile legate de parcelare, puteti regasi si aici: https://www.urbanambition.ro/parcelare-terenuri-cu-latimi-inguste/
https://www.scrigroup.com/casa-masina/constructii/Parcelarea-Cerintele-de-baza-p14986.php
https://velicu.eu/parcelarea-dezmembrare-dezilipire-impartire-imobile-urbanism/

Berivoe Mihai a răspuns:
17 sept. 2020

Am un teren cu deschidere de 19 ml si vreau să-l vind parcelat ce latime trebuie sa aibe drumul pînă la ultima parcela?

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
17 sept. 2020
 • imobiliare.ro

@ Claudiu Manea: Singura varianta sigura de a afla care sunt posibilitatile de construire pe terenul pe care il detineti, este obtinerea unui certificat de urbanism. Asa cum am mai comunicat in postarile anterioare, exista prevederi legale generale (se regasesc si in aceasta pagina), insa, la nivel local, pot exista reglementari suplimentare care limiteaza drepturile de construire sau le pot extinde. Certificatul de urbanism este documentul care va poate informa corect si complet aupra situatiei curente a terenului.

Claudiu Manea a răspuns:
15 sept. 2020

Buna seara. Am un teren de 800mp. Cu deschide 9,5m.
Se poate construi pe el o casa ? Mulțumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
30 iul. 2020
 • imobiliare.ro

@Ionel Alexandru: Conform informatiilor furnizate, terenul are dimensiuni si incadrare care permit construirea, insa, asa cum am mai recomandat si in trecut, este important sa obtineti de la primarie un certificat de urbanism; numai acest document va poate oferi informatii sigure si actualizate cu privire la regimul imobilului, reglementarile aplicabile si optiunile de construire. Reluam acest sfat de fiecare data, pentru ca, pe langa prevederile generale, pot exista anumite restrictii/ limitari dictate de reglementarile urbanistice locale sau chiar de caracteristicile necunoscute sau greu determinabile ale proprietatii (de exemplu, existenta unei conducte subterane de gaze, stalpi de inalta tensiune, dezvoltari industriale in apropiere etc.)

avatar
Ionel Alexandru a răspuns:
30 iul. 2020

Buna ziua.Am un teren de 5000mp in siliștea Snagov județul Ilfov.Deschiderea este de 12.06 ml .Pot sa construiesc un imobil pe acest teren.Va multumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
10 iun. 2020
 • imobiliare.ro

@Andreikrax91@gmail.com: Terenul are dimensiuni construibile, insa acestea nu reprezinta singura conditie pentru obtinerea unei autorizatii. De aceea, reluam sfatul de a solicita de la primarie un certificat de urbanism – din acesta veti afla care sunt reglementarile aplicabile proprietatii dumneavoastra si optiunile de construire.

avatar
Andreikrax91@gmail.com Valoare a răspuns:
5 iun. 2020

Buna ziua ! Am un teren cu deschidere la drum principal de 13,31 ml si 44,60 L imi pot face casa, pot obtine autorizatia de urbamism.Multumesc

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
8 mai 2020
 • imobiliare.ro

@Costi Moise: Buna ziua! Din detaliile furnizate, terenul pare a indeplini conditiile necesare construirii, insa cel mai sigur este sa obtineti un certificat de urbanism, pentru a sti exact care sunt posibilitatile reale, conform reglementarilor aplicabile acestui imobil in special.

avatar
Costi Moise a răspuns:
8 mai 2020

Buna ziua! Am un teren cu deschidere 9,30m și lungime 25m. Se poate obține autorizație de construcție ?

Stefu Mirela a răspuns:
25 apr. 2020

Multu'

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
23 apr. 2020
 • imobiliare.ro

@Cosmina Radulescu: Buna ziua! Din detaliile furnizate, terenul nu are caracteristicile minime necesare pentru a putea obtine o autorizatie de construire. Consideram insa ca ar fi util sa obtineti si un certifcat de urbanism.

avatar
Cosmina Radulescu a răspuns:
19 apr. 2020

Buna seara! Am un teren de 350mp si deschidere la strada este cam de 2.50m credeti ca as putea sa optin avizul de constructie?
Multumesc!

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
31 oct. 2019
 • imobiliare.ro

Prevederile detaliate mai jos sunt valabile, insa, va sfatuim sa obtineti informatii la obiect cu privire la terenul pe care doriti sa il achizitionati, deoarece unui astfel de imobil i se pot aplica mai multe prevederi: regulamentul general de urbanism, regulamentul zonal s.a. In acest sens, consideram ca este esential sa solicitati, inaintea deciziei finale de achizitie, un certificat de urbanism de informare – aici veti gasi informatii despre posibilitatie de construire / conditii si limitari, POT, CUT etc.

Horatiu I a răspuns:
29 oct. 2019

Mai este valabila deschiderea de 8ml si in oct 2019 sau trebuie deschidere mai mare?

Eu vreau sa iau un teren cu deschidere de 10 ml in Bucuresti.

Auzisem un zvon ca deschiderea minma trebuie sa fie 13 ml.

Boga Avi a răspuns:
8 oct. 2018
 • Millenium Properties SRL
 • Asociat unic/Broker imobiliar
 • Bucuresti

Buna ziua. Pentru a se putea construi pe un teren intravilan, acesta trebuie sa aiba minim 150mp iar deschidere minim 8ml.

 • Rating răspuns 2.81/5
 • 21 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
8 oct. 2018
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Domnule Onofrei,
Pentru un teren cu front stradal mai mic de 8 ml, este posibil doar un proiect de extindere /consolidare/modernizare a unui imobil deja existent pe acel lot. Altfel, regulamentul general pentru urbanism prevede urmatoarele:
"Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei."
Pentru orice alte informatii, va stau la dispozitie!

 • Rating răspuns 2.47/5
 • 15 evaluări