Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Macovei Raluca a întrebat

evaluare imobil

publicat pe 19 mart. 2018 in categoria Cumpărători

Buna ziua, as dori sa stiu in ce masura conteaza etajul 3 sau parterul inalt (cu boxe la demisol) in momentul evaluarii unui imobil constructie noua, an 2018, cat si distanta fata de bulevard, care este de 700 m. Precizez ca dezvoltatorul cere 1200 euro pe mp. Am sanse ca imobilul sa fie subevaluat? precizez ca modalitatea de achizitionare este Prima Casa.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 1 răspuns de la cititori
Corina Nechita a răspuns:
23 mart. 2018
  • Stil Imobil
  • Broker imobiliar
  • Iasi

Buna ziua, vin cu o completare la raspunsul d-ei evaluator Valentina , daca dezvoltatrul va pus in tema ca este posibil sa nu aveti evaluarea de 1200euro/mp posibil ca a mai avut subevaluari. Ce va pot comunica este ca la majoritatea proiectelor cu o locatie buna pe oras se transmit aceste informari catre clienti si chiar se solicita avansuri minime de 35% tocmai pentru a evita disconfortul unei subevaluari.Aceasta situatie nu presupune ca pretul pe mp solicitat de catre proprietar este mai mare decat este in piata si va rog sa luati in calcul faptul ca boxa si locul de parcare nu sunt luate in calcul de catre evaluatori deoarece banca va finanata doar imobilul.In concluzie daca pretul de 1200 euro mp include si boxa si locul de parcare pretul imobilului pe mp este mai mic.Va doresc mult succes in alegere .

  • Rating răspuns 2/5
  • 9 evaluări
Macovei Raluca a răspuns:
19 mart. 2018

Multumesc pentru raspunsul acordat. Este vorba despre un apartament in zona Tatarasi, pe str. Holboca nr 2B. Imobilul este de 1 camera ( openspace cu bucatarie si living plus un dormitor), decomandat, suprafata de 40 mp utili, la care se adauga si balcon ce nu este inclus in suprafata locuibila. Finisajele sunt de lux, incalzirea va fi in pardoseala, ca si beneficii sunt incluse un loc de parcare, o boxa la subsol si un aer conditionat. Izolatia va fi cu vata bazaltica, blocul va fi construit din BCA Ytong. Nu stiu in ce masura influenteaza aceste detalii evaluarea finala. Mi s-a zis ca s-ar putea ca la raportul de evaluare, valoarea imobilului sa fie mai mica, desi prezinta beneficii pe care alte imobile din zona nu le au. Vreau sa ma asigur ca nu fac acest pas fara sa cunosc toate riscurile ulterioare. Multumesc

Valentina Oana Florescu a răspuns:
19 mart. 2018
  • Evaluator
  • Iasi

Buna ziua,
Depinde daca etajul 3 este ultimul nivel al constructiei, sau daca este etaj intermediar.
In cadrul unei evaluari sunt mai multi factori de care se tine cont; zona, amplasament, finisaje. Nu ati specificat zona in care este amplasata constructia. Daca proprietatea care doriti sa o achizitionati prezinta finisaje superioare, iar zona amplasarii este una centrala, cu siguranta valoarea proprietatii este mai mare. In cadrul unei evaluari nu se tine cont de tipul de credit accesat de client.

  • Rating răspuns 3.29/5
  • 7 evaluări