Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
iulian a întrebat

Intrebare va rog: ce varianta e mai buna pt inchiriere? sa cumpar un…

publicat pe 21 iun. 2013 in categoria Investiții

Intrebare va rog: ce varianta e mai buna pt inchiriere? sa cumpar un apart cu 3 cam decomandat si sa-l inchiriez? sau un apart cu 2 cam decomandat si o garsoniera si sa le inchiriez?? ma gandesc, ca e mai greu sa inchiriezi un apart cu 3 cam.. pe cand unul cu 2 cam e mai usor de inchiriat..si o garsoniera la fel.. ma gandesc…

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la cititori
Eduard a răspuns:
29 iun. 2013

Buna ziua. O investitie se judeca in primul rand in functie de randamentul acesteia. Desigur ca exista si alti factori importanti de care trebuie sa tineti cont, de exemplu : cererea pentru zona respectiva, posibilitatea de revanzare, perioada pentru care doriti sa faceti investitia (10 ani, 20 ani etc) deoarece in functie de aceasta decideti ce varsta maxima sa aiba imobilul. Randamentul unei investitii se calculeaza foarte simplu : este raportul dintre profitul investitiei si costul total al acesteia. O alta posibila idee de investitie in cazul dvs : achizitia a 3 garsoniere in zone foarte bune (central, ultracentral) unde pretul chiriei si randamentul investitiei este crescut. Toate bune!

CORNEL a răspuns:
28 iun. 2013

pai in primul rand depinde de zona in care le ve-ti cumpara ..eu am un apartament in centru cu 3 camere .Am avut inchiriat la 2 doamne stomatolog mama si fica care au deschis cabinet stomatologic .Am primit chirie 700 de e + ca mi-au facut multe renovari mi-au dat esalonat 9000 de euro in 3 transe ..pe cand daca aveam o garsoniera luam chirie 150 de e ,pe luna si un apartament ,250 de euro pe luna .la familii care nu stiu cum sa se fofileasca sa plece si sa te lase cu datorii sau mai rau sa iti strice lucrurile din casa ..Deci concluzia este sa va cumparati un imobil care poate fi folosit ca spatiu comercial cu cat este mai mare cu atat mai bine ..chiar si daca are 4 camere dar sa fie intro zona cu trafic si sa fie la parter ..Sanatate scucces in afaceri !

Adriana Neagu a răspuns:
25 iun. 2013

Apartamentele de 3 camere se închiriază mai greu față de garsoniere și apartamentele de 2 camere. Suma chiriei colectate de la o garsonieră și un apartament de 2 camere în aceeași zonă, ar trebui de regulă să vă aducă un venit mai mare decât chiria unui apartament de 3 camere. În plus, împărțiți riscul pe două proprietăți și crește lichiditatea investiției.