Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Valentina Hessan a întrebat

Licitatie si termen de executare.

publicat pe 4 feb. 2021 in categoria Licitații

Bunå ziua
Asi vrea da stiu, legal care e termenul de executare sillita, din ziua licitatiei, si pina imi gasesc alt loc de locuit?
Mentionez ca hirtiile de licitatie sint anuntate cum o Luna de zile inainte. Adica instintatrea are deja 30 de zile.
Mai am drept la 30 de zile din ziua vinzarii cum licitatie? Sau nu? Sau cit, Mai am drept?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
5 feb. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Executorul judecatoresc initiaza vanzarea bunului imobil, vanzare care se realizeaza prin licitatie publica, intr-un anumit loc si la o anumita data, comunicate tuturor partilor. Nu intelegem la ce tip de instiintare faceti referire (este o comunicare cu privire la organizarea licitatiei? Este o comunicare care atesta vinderea bunului in cadrul licitatiei?) pentru a putea face o estimare cu privire la stadiul executarii.
Daca bunul a fost deja vandut la licitatie, de la data vanzarii, adjudecatarul / cumparatorul are 30 de zile la dispozitie pentru a achita pretul intreg. Dupa aceste 30 de zile se elibereaza actul final de adjudecare; partile interesate au la dispozitie inca 15 zile pentru a contesta actul de executare; dupa expirarea si acestui ultim termen, imobilul trebuie predat. Se poate preda si mai devreme, dar si mai tarziu, daca reusiti sa ajungeti la un acord cu noul proprietar.
Consideram ca cel mai in masura sa va ofere clarificari si sfaturi este executorul judecatoresc care instrumenteaza dosarul - este obligatia acestuia de a informa corect si complet toate partile implicate.