Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Florin Marius a întrebat

Ordonanta 3/2000 se aplica agentiilor imobiliare?

publicat pe 29 ian. 2021 in categoria Agenții

Conform Oodonantei nr.3 din 21 ianuarie 2000, privind organizarea activitatii agentilor imobiliari, este obligatoriu ca obiectul principal de activitate al agentiei imobiliare sa fie CAEN 6831? Si daca este obligatoriu de ce ONRC a permis autorizarea acestui CAEN ca secundar la infiintarea SRL-ului?

Parcurgand aceasta ordonanta, as dori sa aflu daca pot incheia contracte de asociere in participatiune cu PFA-uri, pentru desfasurarea activitatilor de intermediere imobiliara? Ma gandesc la o astfel de solutie care poate inlocui angajarea agentilor imobiliari!

Ce alte legi reglementeaza activitatea agentilor imobiliari CAEN 6831? (desi nu prea este reglementata aceasta activitate in RO)

Va multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
5 feb. 2021
  • imobiliare.ro

Ordonanta 3 din 2000 a fost respinsa prin Legea nr.581/2003 - http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=23505 ; prin urmare, prevederile la care faceti referire nu sunt valabile. Aceasta, credem noi, clarifica parte din intrebarile de mai sus.
Pe aceasta tema, dar si legat de organizarea activitatii agentilor imobiliari, va rugam sa consultati articolul nostru, publicat anul trecut:
http://www.imobiliare.ro/feedback_277892
Aditional, si in concordanta cu cele expuse pana acum, puteti accesa informatiile publicate pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului / Activitati desfasurate sub conditie: https://www.onrc.ro/index.php/ro/activitati-desfasurate-sub-conditie Codul CAEN 6831 nu este unul dintre cele carora li se aplica conditia obiectului principal.
Informatii utile despre organizarea acestui domeniu, puteti gasi si aici:
https://www.apair.ro/
http://www.unai.ro/
In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.