Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
REMUS a întrebat

Pentru a activa ca agent imobiliar exista un nivel minim de studii de…

publicat pe 15 Oct 2012 in categoria Cumpărători

Pentru a activa ca agent imobiliar exista un nivel minim de studii de 12 clase (+BAC). Aceasta minima cerinta este necesara pentru a face un curs de calificare sau perfectionare ca agent imobiliar. Din pacate, exista in piata agenti care activeaza fara studii minime sau fara cursure specializate, ceea ce atrage dupa sine proasta reputatie a breslei. Sa speram ca si in Romania acest lucru se va schimba in viitorul apropiat. Un REALTOR este un agent membru al APAIR (Asoc. Prof. al Agentilor Imobi

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
8 răspunsuri de la cititori
Cristina a răspuns:
9 Oct 2015

Nu cred ca conteaza foarte mult studiile,atat timp cat sunt persoane cu bac care nu stiu sa vorbeasca si sa se comporte in societate(chiar si cu facultate).Cunosc persoane care nu au bacul si lucreaza in agentii imobiliare, care sunt seriosi,competenti,disciplinari si cu pofta de munca. De ce sa nu le dam o sansa si persoanelor care nu au absolvit liceul? Atata timp cat sunt seriosi, si clientii sunt multumiti nu vad de ce ei nu au dreptul sa obtina o diploma de agent imobiliar sa poata profesa in acest domeniu ,tinand cont ca unii o fac cu daruire. Acceptarea unui agent imobiliar intr-o agentie se face in raport cu ,caracterul,limbajul,seriozitatea etc.Asta ar fi o discriminare,tinand cont ca sunt si persoane in etate care nu au absolvit liceul,care muncesc sau doresc sa munceasca in acest domeniu.Va multumesc.

Paul a răspuns:
28 Sep 2015

Buna seara!As dori sa stiu daca as putea activa in acest domeniu avand in vedere faptul ca sunt inca elev in clasa a 12-a si nu doresc sa o abandonez.Nu tin neaparat sa am un castig banesc,dar ma intereseaza sa adun experienta si sa cunosc mai bine domeniul si piata.In ultimul timp simt ca sunt atras de aceasta meserie si consider ca m-as putea descurca bine in viitor.Am vreo sansa sa pot activa in acest domeniu part-time(2-3 ore pe zi)?

andrei a răspuns:
6 Jul 2014

daca unii nu au bacul..asta inseamna ca nu ar putea fi seriosi si muncitori? exista oameni fara bac..care stiu mai bine limba romana decat altii care sunt si la facultate..cunosc din proprie experienta..acum sa vina criticii ;d

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 Oct 2012

Sunt de acord că nivelul este scăzut. Însă VASTA MAJORITATE A JUCĂTORILOR DE PE PIAȚĂ PREFERĂ ACEST HAOS ȘI EVITĂ STABILIREA ȘI IMPLEMENTAREA UNEI LEGI IMOBILIARE, CU OBLIGAȚII ȘI AVANTAJE.
Până în momentul în care piața imobiliară se va trezi și va realiza că membrii săi pierd milioane de Euro din cauza situației actuale, vom continua să avem colegi lipsiți de profesionism (problema nu este doar lipsa studiilor universitare, ci, mai ales, modalitatea prin care o persoană alege să își practice profesia și limitele pe care statul ar trebui să le impună, pentru a-și proteja cetățenii. Lipsa limitelor = haos, nu libertate).

REMUS a răspuns:
22 Oct 2012

buna seara domnule deac,la bucuresti la aceste cursuri care se fac se precizeaza ca nu sunt acceptati decat cei cu studii minmime,in realitate sunt acceptati si cei fara minimul de studii,acel amarat de liceu cu diploma de bacalaureat,va spun sigur ca sunt REALTORI care nu au liceul, lucrez in aceasta bransa si stiu ce vorbesc.de ce se intampla aceste lucruri??!! de ce doamna preda raspunde ca cei cu minimul de studii nu au ce cauta cand in realitate dumneaei da gir pentru asa zisi REALTORI??!!cazier pentru cei care fac aceste cursuri sa cerut vreodata??!!ca diplome fara bacalaureat ,pentru REALTORI,se dau la greu....va mai spun ceva domnule deac,cred ca in constanta nici un REALTOR nu va poate aduce in nici un moment 25000 euro,bani produsi din imobiliare de la inceputul anului pana acum??!!va multumesc

Vision Real Estate a răspuns:
18 Oct 2012

Problema aceasta este reala din pacate si sunt adeptul rezolvarii ei. Aceasta se poate face fie printr-o legiferare expresa, care sa le interzica celor fara studii sa acceseze acest domeniu, fie prin ,,educarea" clientilor, care trebuie sa fie bine informati inainte sa ia o decizie in privinta celor cu care aleg sa colaboreze. Bineinteles ca ar fi de dorit pentru binele tuturor sa scapam de acesti ,,necalificati". Aceasta ar constitui baza. Dupa care, sunt multe altele de facut pentru a ridica nivelul serviciilor prestate de catre agentiile imobiliare, dar ce ati afirmat in postarea Dvs. initiala poate induce in eroare opinia publica. Apartenenta unui agent imobiliar la o asociatie imobiliara (sunt destule) nu reprezinta o conditie sau o garantie pentru calitatea servciilor prestate si pentru profesionalism, fie ca este numit realtor, broker imobiliar, consultant imobiliar, agent imobiliar etc.
Multumesc.

REMUS a răspuns:
17 Oct 2012

buna seara domnule Deac,in postarea mea,la care d-voastra ati raspuns,eu intreb urmatorul lucru:cum este posibil ca un REALTOR ,adica scolit la Bucuresti,de fapt asculta un curs, nicidecum da vreun examen pentru obtinerea vreunui certificat,nu are studii minime,adica bacalaureat,DECI NU ARE LICEUL ABSOLVIT,DESI ESTE O CERINTA MINIMA A APAIR,PRIMESTE O INSIGNA DE REALTOR????Exista fabrici de diplome si in acest domeniu??? dupa care te intreaba .-Pai..,tu ai cursuri de REALTOR???!!!!UNUL CARE NU ARE DIPLOMA DE BACALAUREAT CARE HABAR NU ARE REGULA DE TREI SIMPLA PENTRU SIMPLUL FAPT CA PLATESTE 150-200 EURO CURSUL POATE TRANZACTIONA UN IMOBIL DE SUTE ORI MILIOANE DE EURO????!!!UNUL CARE ARE STUDII SUPERIOARE SI ACTIVEAZA INTR-O AGENTIE IMOBILIARA NU SE POATE CONSIDERA AGENT IMOBILIAR?????SAU CUMVA LA ACESTE CURSURI DE REALTORI VIN DOAR CEI CARE NU AU NICI MINIMUL DE STUDII SAU CARE AU TERMINAT LICEUL ACUM 2 ANI SI AU 45-50 ANI!!!!!! S-AR PUTEA CA PRINTRE ACESTI AGENTI IMOBILIARI FRUSTRATII CARE ALEARGA DUPA CATE UN CERTIFICAT DE REALTOR SA GASIM TOT FELUL DE HOTI,INFRACTORI SAU FOSTI PUSCARIASI!! SI MAI FACI SI UN CONTRACT DE EXCLUSIVITATE CU EL.....TOTUL DOMNULE DEAC PENTRU 150-200 EURO UN CURS!!!!!ASA IEFTINI SUNTEM........VA MULTUMESC

Sebastian Deac a răspuns:
16 Oct 2012

Functionarea unei agentii imobiliare nu este conditionata de apartenenta la vreo asociatie de profil.
Sunt de acord cu existenta asa-zisilor agenti fara studii minime, dar din pacare sunt foarte multi si cu studii care nu stiu nici sa scrie corect macar.