Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
floreabarbu09 a întrebat

Plata unui apartament

publicat pe 15 mart. 2020 in categoria Cumpărători

Cind se poate face plata integrala prin virament bancar ? Apartamentul va fi finalizat in luna octombrie 2021.

Va multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
proprietar a răspuns:
16 mart. 2020
  • imobiliare.ro

De regula, plata se efectueaza dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare, respectand prevederile contractuale care reglementeaza acest aspect. Aceste clauze vor fi trecute in contract de catre notarul public, in functie de ceea ce stabilesc partile (termen de plata, modalitate, cont bancar etc.).

Desi exista si situatii in care pretul este achitat inainte, recomandarea noastra pentru toate persoanele aflate in situatia de a tranzactiona este de a respecta regula, pentru a evita o serie de riscuri si complicatii.

Ne-ati mentionat ca este vorba despre un apartament care se va preda in 2021. Contractul de vanzare-cumparare nu va fi incheiat pana la acea data. In practica, in aceasta faza se semneaza o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare (antecontract) si se achita un avans (cuantumul acestuia este stabilit de parti). Dupa finalizarea constructiei si intocmirea intregii documentatii cadastrale, partile vor semna contractul de vanzare-cumparare si se va preda imobilul. In aceasta ultima etapa se va achita si pretul / diferenta de pret.

Mai multe informatii despre continutul contractului de vanzare-cumparare, puteti gasi aici:

https://notariat-tineretului.net/contract/contract-de-vanzare-cumparare

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.