Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Emilian Ionut a întrebat

Pot construi o alta casa pe locul celei vechi ?

publicat pe 19 nov. 2019 in categoria Investiții

Buna ziua ! Detin o casa veche pe un lot cu deschidere de 9,90 si doresc sa construiesc o alta casa pe acelasi loc al casei actuale, insa ma lovesc de probleme fiind deschiderea mai mica de 12 m. Am primit semnaturile vecinilor in fata unui notar ca sunt de acord sa pot contrui la 1 m de gard cu ferestre catre dansii.
Care e legea care prevede ca pot construi in cazul meu ? Am inteles de la un domn arhitect local ca singura solutie ar fi sa obtin autorizatia de demolare/desfiintare si sa construiesc in sistem insiruit cu lasarea unui tunel/pasaj de trecere autospeciala pompieri de 3,6 m . Mi se pare absurd sa pierd jumatate din latimea terenului , in situatia in care mai mult de jumatate din caselele de pe aceeasi strada sunt in aceeasi situatie: nu exista acces pompieri.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Emilian Ionut a răspuns:
19 nov. 2019

Va multumesc !
Voi merge la primarie pentru certificat de urbanism dupa care revin cu detalii.

Cristian Oprea a răspuns:
19 nov. 2019
  • arhitect
  • Brasov

Buna ziua. In functie de zona unde va aflati se pot aplica diverse reglementari urbanistice. Obtineti de la primarie un certificat de urbansim si veti primi in acel document detalii despre limitarile si reglementarile zonei, precum si despre avizele de care aveti nevoie. Acordul notarial al vecinilor nu poate invalida distantele minime stabilite prin documentatiile de urbanism din zona. In plus fata de aceste reglementari trebuie sa tineti cont de aspectele tehnice de fundare in cazul in care constructia propusa este apropae de alte imobile.

  • Rating răspuns 4/5
  • 4 evaluări