Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Schiopet Andreea Ioana a întrebat

Probleme numar parcela teren extravilan

publicat pe 25 mart. 2021 in categoria Cumpărători

Buna ziua,

Mama mea detine un teren extravilan cumparat cu act de vanzare-cumparare pe care vrea sa il intabuleze. Problema este ca parcela in contract are un numar, iar pe harta are un alt numar. Cand a fost cumparat, nu era nevoie de intabulare, astfel nu a verificat nimeni numarul acesteia, luandu-se dupa actul de vanzare cumparare dinaintea lui. Pentru a putea intabula este neaparata nevoie sa se ajunga in instanta sau exista o alta varianta? De asemenea doreste sa vanda parcela in cauza. Exista o alta modalitate legala de a-l da in folosinta potentialului cumparator fara act de vanzare-cumparare?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
26 mart. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Pentru indreptarea erorilor cuprinse in documentatia cadastrala, dar si pentru realizarea procesului de intabulare, va recomandam sa apelati direct la o firma de cadastru si intabulare. In principiu, multe dintre erorile de transcriere / inregistrare se pot solutiona pe cale administrativa, insa clarificari complete va va oferi un specialist, in urma analizei documentelor.
Legat de a doua intrebare, exista mai multe modalitati / forme de transmitere a dreptului de folosinta asupra terenului. Sfatul nostru este sa consultati un notar public pe aceasta tema, pentru a verifica optiunile disponibile in conditiile actuale si pentru scopurile pe care si le propun partile implicate.
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.