Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
auradiana.iordache a întrebat

Randament investitie imobiliara Bucuresti

publicat pe 6 apr. 2019 in categoria Cumpărători

Doresc sa achizitionez in Bucuresti un apartament in scop investitional, la pretul maxim de 88-90 mii euro (amenajat). Ma puteti sfatui daca sa aleg bloc vechi sau bloc nou, doua sau trei camere, si care ar fi zonele cele mai cautate pentru inchiriere (cu randamentul cel mai bun)? Multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 4 răspunsuri de la cititori
Mihai a răspuns:
23 sept. 2019

Sunt interesat si eu de oferta dvs dle Iancoveanu, multumesc
email: [email protected]

avatar
auradiana.iordache a răspuns:
23 sept. 2019

Dl-le Iancoveanu, am achizitionat deja o proprietate dar ma mai intereseaza si altele. Ma puteti contacta pe email la [email protected] Multumesc!

avatar
Isac Iancoveanu a răspuns:
22 sept. 2019

Buna ziua,,pot oferi vânzarea unui apartament cu preluare chiriaș si care corespunde cu criteriile precizate de Dna Iordache.,
Cum o pot contacta?

avatar
auradiana.iordache a răspuns:
22 apr. 2019

Multumesc! Totusi observ ca piata constructiilor noi este in plin avant, iar chiriile apartamentelor situate in blocuri noi (centrale) sunt mai mari decat cele din blocurile vechi. Exista si cerere pe masura acestor oferte?

Ionut Stancu a răspuns:
7 apr. 2019
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna seara!

Randamentul optim este oferit de catre proprietatile din zona ultracentrala, in primul rand datorita cererii ridicate venite in special din partea rezidentilor straini care, ori sunt relocati in Romania in scop de business, ori celor ajunsi la studii si care, in marea lor majoritate isi petrec timpul in cadrul universitatilor din aceeasi zona (ex. studii economice, medicina/farmacie/stomatologie).
Pe de alta parte, alegerea optima se refera la apartamentele compuse din 2 camere (1 dormitor), in primul rand datorita cererii celei mai ridicate cat si din prisma bugetului pe care vi l-ati propus. Un apartament cu 2 camere suficient de bine dotat si finisat se poate ridica in jurul valorii de 85.000 EUR (un pret corect) insa, cu siguranta, este destul de dificil sa identificati o proprietate care sa nu necesite vreo interventie astfel incat sa nu fie necesara o investitie suplimentara post-vanzare.
Desi o proprietate fara imbunatatiri genereaza timp si batai de cap pana la stadiul de finisare superioara, totusi, ar fi recomandat sa apelati la aceasta varianta. Un apartament cu o suprafata medie (48 - 50 mp utili) in varianta "fara imbunatatiri), ar conduce la un pret de achizitie de cca 65.000 EUR in timp ce investitiile ulterioare pentru ca acesta sa fie adus la un stadiu de finisare superioara (instalatii electrice si sanitare, renovare completa, placari ale pardoselilor si peretilor, includere de mobilier etc) ar ajunge undeva spre 20.000 EUR.
Un randament corespunzator al investitiei se situeaza in prezent intre 6,5 - 7,5% generat de un pret al chiriei de cca 550 EUR/luna pentru un apartament asupra caruia s-a intervenit asa cum am mentionat mai sus.
De asemenea, in situatia inchirierii acestuia in regim hotelier, un apartament cu 2 camere poate genera un venit cuprins intre 45 - 55 EUR/noapte, in functie de nivelul de finisare si dotare, amplasament, panorama etc. Aceasta situatie insa, necesita mai mult timp din partea dvs datorita inchirierii pe termen scurt iar afacerea devine profitabila din momentul in care gradul de ocupare ajunge la peste 20 de nopti/luna.
Va recomand cautarea unei astfel de proprietati in blocurile de apartamente (fara risc seismic - a se verifica lista imobilelor expertizate de pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti), in zonele ultracentrale precum: Universitate (Bd. I.C. Bratianu, Bd. Nicolae Balcescu), Pta Romana (inclusiv bd. Magheru), Pta Rosetti, Pta Amzei, Calea Victoriei (in special intre Bd. Dacia si Bd. Regina Elisabeta), Sala Palatului, Cismigiu. Nu as recomanda apartamente in vile caci nu genereaza acelasi randament.
In cazul in care va putem oferi informatii suplimentare, nu ezitati sa ne scrieti!

Mult succes in decizia dvs!

  • Rating răspuns 5/5
  • 2 evaluări