Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Alexandra Teodora Paun a întrebat

Recompartimentare apartament

publicat pe 8 ian. 2021 in categoria Cumpărători

Bună ziua. Achiziționez un apartament din 1987 prin credit. Fostul proprietar a făcut ft multe modificări fără proiect și apartamentul difera în cf fata de rlv actual. Banca a solicitat expertiza MLPAT pentru a vedea dacă a fost afectata structura. Întrebarea mea este următoarea. În ipoteza în care expertiza MLPAT este favorabila, este necesara întocmirea unui proiect și obținerea autorizației pentru aducerea la forma inițială? L-aș face cum era inițial pt ca era gândit ft bine. Banca nu a cerut actualizare cf doar expertiza MLPAT. Multesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
11 ian. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
In mod normal, este necesar un cadastru actualizat. Daca totusi banca decide sa acorde imprumutul pe baza documentatiei cadastrale curente, cu siguranta modificarile (forma acutuala a imobilului) vor aparea in actele intocmite. O noua modificare a proprietatii, fara documente doveditoare, va complica si mai mult dosarul cadastral (vor fi diferente intre toate documentele imobilului).
De aceea, parerea noastra este ca, daca doriti sa aduceti alte modificari, este necesara obtinerea unei autorizatii (de modificare, compartimentare, desfiintare...dupa caz), iar, in prealabil, v-ar ajuta consultarea cu un expert in domeniu (chiar si cu un reprezentant al Serviciului de Urbanism din cadrul primariei).
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.