Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Daniela Rugina a întrebat

Refacere cadastru

publicat pe 21 ian. 2019 in categoria Cumpărători

Am gasit pe site-ul dvs. un apartament care are modificari-un perete bca, neportant, daramat. Care sunt etapele pentru refacerea cadastrului avand in vedere ca nu a avut nicio autorizatie.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 2 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
14 mai 2021
  • imobiliare.ro

@ Claudia Constantina: Nu ne putem face o imagine foarte clara asupra situatiei despre care ne scrieti. Este de preferat sa va sfatuiti cu expert in domeniu (cadastrist) sau cu un specialist din cadrul departamentului de profil (Urbanism, Cadastru s.a) al primariei.
Numai de la un specialist puteti obtine informatii corecte si complete, precum si indrumari pentru rezolvarea neconcordantelor. Daca ati apelat deja la unul si nu v-ati clarificat, puteti oricand sa apelati la serviciile altui profesionist.

Claudia Constantina a răspuns:
6 mai 2021

Buna ziua am și eu o nelămurire, Am cumpărat un teren și trebui sa fac intarusarea, Am sunat la cineva și miau spus ca trebui sa fac alt cadastru , fostul proprietar Mia spus ca nu se mai face altul ca ala rămâne valabil nu se schimba acum nu stiu ce trebui făcut cum trebui făcut....
Va rog sa ma lămuriți și pe mine în toată chestia asta

avatar
Martha Popa a răspuns:
21 ian. 2019
  • TOTAL HOUSE IMOB &SERVICES SRL
  • OWNER
  • Ploiesti

trebuie refacut peretele conform vechiului plan, sau trebuie refacut cadastrul ,chemand un cadastrist sa faca masuratori ,sa vada toate modificarile si sa stabileasca care vor fi noile schite pentru noul plan..Insa pentru orice modificare fie ea fizica (sau doar de plan in acte )este nevoie de aprobare si informare de la autoritatile administrativ teritoriale.Orice plan neconform si nedeclarat la Primarie sau la biroul de urbanism sau cadastru (dupa caz)anterior modificarii lui poate atrage sanctiuni. asupra persoanei in cauza.De aici depinde doar ce intentionati sa faceti cu proprietatea in cauza.Daca vreti sa o vindeti si maiales prin banca nu puteti face asta cu acele modificari fata de plan, daca vreti deocamdata sa o pastrati pt dvs nu este necesar acum sa declarati sau faceti nimic.Insa daca vreti sa refaceti actele se recomanda sa se aduca la realitate si spatiul si ce este pe hartie.

Doru Bodea a răspuns:
21 ian. 2019
  • Casadomi Real Estate SRL
  • Administrator
  • Timisoara

Buna ziua,
Nu in toate situatiile este nevoie de autorizatie pentru modificarile efectuate in interiorul unui apartament,sfatul meu este sa luati legatura cu un arhitect pentru a stabili daca este cazul sa refaceti proiectul.
In cazul in care este nevoie etapele sunt :
-certificat de urbanism
-proiect de amenajare care sa respecte solicitarile din C.U.
-autorizatie de constructie
-proces verbal de receptie si finalizare a lucrarilor
Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie.
O zi buna !
-

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări