Oana Udrea a întrebat

Se poate achizitiona un apt. doar cu pasaport ?

publicat pe 29 Jul 2019 in categoria Cumpărători

Se pot intocmi acte de vinzare cumparare de apartamente doar cu pasaport roman cu domiciliul in stainatate? Nu detin de Carte de Identitate, buletin etc. Va multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
5 răspunsuri de la experți 3 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
24 Jul 2023
 • imobiliare.ro

@Corina Smaranda: Va puteti identifica la notar cu pasaportul si solicita intocmirea actelor pe baza acestuia daca aveti domiciliul in alta tara (iar domiciliul ar trebui sa apara pe pasaport).
Informatiile prezentate mai jos sunt de actualitate: cetatenii romani care au domiciliul in strainatate pot folosi pasaportul pentru intocmirea actelor.
Cetatenii romani care au domiciliul in Romania trebuie insa sa se prezinte / identifice la notar cu un act de identitate valabil. In cazul in care, din diverse motive, nu puteti solicita eliberarea unei carti de identitate simple, puteti solicita si obtine o carte de identitate provizorie.
Mai multe informatii si clarificari va poate oferi un notar public din zona.

Raporteaza

0

avatar
Corina Smaranda a răspuns:
22 Jul 2023

Buna ziua! Pot cumpara un apartament doar cu pasaportul? Mentionez ca am buletinul expirat.

Raporteaza

0

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
5 Dec 2022
 • imobiliare.ro

@Dima Teut: Presupunem sa sunteti interesat de achizitia unui imobil prin credit ipotecar si, in prezent, exista in piata numeroase optiuni de finantare, inclusiv oferte destinate persoanelor care realizeaza venituri in strainatate.
Prin urmare, recomandarea noastra este sa ii contactati pe colegii din divizia de credite, acestia va pot prezenta variantele cele mai potrivite asteptarilor si resurselor dumneavoastra, precum si conditiile de accesare. Pentru a intra in legatura cu un consultant specializat, accesati pagina noastra dedicata: https://www.imobiliare.ro/feedback_316115 - completati si trimiteti formularul de contact (“Discuta cu un consultant”).

Raporteaza

0

Dima Teut a răspuns:
2 Dec 2022

BUNA ziua cum pot sa procur un apartament sau casa in România avind contract de munca in Germania și care sunt condițiile

Raporteaza

0

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
15 Nov 2021
 • imobiliare.ro

@ Mihai Brezeanu: Intelegem scopul demersurilor, insa nu ne putem face o imagine clara asupra dificultatilor pe care le-ati intampinat. Da, in principiu, este necesar NIF/ numar de identificare fiscala, dar care au fost motivele pentru care procura reprezentantului nu a fost ok? Consideram ca mai eficient si mai rapid este sa contactati direct un notar sau avocat din tara.

Raporteaza

0

Mihai Brezeanu a răspuns:
10 Nov 2021

Bună ziua,eu având domiciliu în străinătate pe pașaport nu este trecută adresa,este domiciliu în Germania,problema mea este că dețin un apartament în București dar nu pot să fac contract de închiriere că nu am număr fiscal...Am făcut o procură cumnatei și nici asta nu este OK..Mă puteți ajuta cu un sfat?
Vă mulțumesc și o zi frumoasa.!

Raporteaza

0

Proprietar a răspuns:
6 Aug 2019
 • Hategan Attorneys
 • Partener Real Estate
 • Timisoara

Potrivit art. 85 din Legea 36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale, părţile din actul notarial pot fi identificate de notarul public prin:

a) acte de identitate prevăzute de lege;
b) paşapoarte, în condiţiile legii;
c) atestarea avocatului care asistă partea, identificarea acestuia făcându-se în condiţiile lit. a) sau b).

Actele de identitate care pot fi folosite la notariat, respectiv, documentele prin care persoanele fizice pot face dovada identităţii în fața notarului public în România sunt, după caz:

1. pentru cetăţeni români – cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate sau, pentru cetăţeni români domiciliaţi în străinătate, paşaportul în care este menţionat domiciliul;

2. pentru cetăţeni U.E. (Uniunea Europeană) / S.E.E. (Spaţiului Economic European) – documentul de identitate sau paşaportul, emis de statul aparţinător;

Oricare dintre documentele enumerate mai sus trebuie să se afle în termenul de valabilitate la orice operație care necesită identificarea părților de către notarul public (depunerea și ridicarea actelor, semnarea contractelor, procurilor, declarațiilor sau a altor documente notariale etc.)

In cazul dvs., daca aveti domiciliul in strainatate va puteti identifica cu pasaportul cu conditia ca in pasaport sa fie mentionat domiciliul.

 • Rating răspuns 3.83/5
 • 6 evaluări
Ionut Stancu a răspuns:
29 Jul 2019
 • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
 • Administrator si asociat unic
 • Bucuresti

Da, se poate.
Succes la tranzactie!

 • Rating răspuns 4.2/5
 • 5 evaluări