Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Vica a întrebat

Subevaluare imobil

publicat pe 20 nov. 2019 in categoria Cumpărători

Evaluatorul mi a subevaluat imobilul eu fiind obligata sa scot o alta syma din buzunarul propriu pentru acoperirea avansului de credit ipotecar. Daca nu as mai dori sa incei contractul si sa fortez banca sa mi adauge o clauza si sa nu mi mai aprobe dosarul pot face asta? Pentru ca practic banca imi aproba dar la o suma mai mica, mai bine sa nu mi mai aprobe si eu sa le cer acest lucru. Se poate?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
avatar
catalina_balan94 a răspuns:
17 feb. 2020

Buna ziua! Imi puteti comunica si mie, va rog, finalul situatiei dvs? Ma aflu in acelasi impas...

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
20 nov. 2019
  • imobiliare.ro

In principiu, nu puteti ‘forta’ o banca, o institutie sau o alta persoana sa adauge o clauza intr-un contract. Contractul (inclusiv modificarile acestuia) se bazeaza pe un acord de vointe.

Asa cum v-a sugerat dnul Ionut Stancu in raspunsul la prima intrebare postata, puteti merge mai departe cu solicitarea de credit (banuim ca solicitarea initiala este pentru pretul cerut de vanzator); daca evaluarea este sub pret cerut, banca nu va acorda aceasta suma, dar este dispusa sa ofere suma la care este evaluat imobilul, cu conditia acoperirii din alte surse a restului. Daca nu puteti acoperi diferenta si va pastrati solicitarea initiala de credit, banca, cel mai probabil o va respinge, deci sunteti in situatia acoperita de antecontractul dumnevoastra.

Mai multe lamuriri legate de procesul de aceptare / respingere a solicitarii creditului, va poate oferi numai ofiterul bancar. Un alt specialist care v-ar putea ajuta este un avocat; daca exista nuante /interpretari favorabile ale clauzelor antecontracutului, acesta le poate identifica si va poate ajuta sa le utilizati in avantajul dumneavoastra.

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.