Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Elly Elena a întrebat

Titlu se proprietate

publicat pe 15 feb. 2021 in categoria Cumpărători

Buna ziua as avea si eu nevoie sa stiu ce se poate face pt a obtine un titlu de proprietate al casei bunicilor mei..ideea e ca ei sunt decedati demai bine de 4 ani si au 3 fiice care ar vrea sa faca in sfarsit succesiunea sa isi poata intra in drepturi…am inteles ca pt a incepe demersurile acestea trebuie acest titlu de proproetate pe care fiicele nu il gasesc…unde ar trebuii sa ma duc si ce ar trebuii sa fac sa intram in posesia acestui titlu de proprietate ca ele sa poata face succesiunea …va multumesc mult si sper sa mi raspunda cineva

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
17 feb. 2021
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.
Consideram ca lipsa titlului de proprietate asupra unui imobil nu conditioneaza deschiderea succesiunii (aceasta priveste intregul patrimoniu, nu doar un bun).
Procedura de obtinere a unor duplicate ale actelor de proprietate pierdute este una destul de complexa; in cazul expus, situatia este si mai complicata pentru ca persoanele in drept sa faca toate demersurile au decedat.
In primul rand, este foarte important de stiut ce fel de titlu de proprietate au detinut bunicii si unde a fost inregistrat (a fost inregistrat la Cadastru, inscris la primarie s.a.) pentru ca de acolo se va putea emite duplicatul.
Procedura in sine implica mai multe etape: declararea actului pierdut, obtinerea documentelor necesare pentru solicitarea duplicatului, depunerea cererii.
Recomandarea noastra este sa mergeti mai intai la notarul cu care doriti sa colaborati in vederea succesiunii si sa va consultati cu acesta. Dupa cum aratam mai sus, procedurile ar trebui initiate de persoanele indreptatite si, fara deschiderea succesiunii, potentialii mostenitori nu sunt in drept sa faca astfel de demersuri. Notarul va va detalia care sunt pasii de urmat in situatia data si care pot fi indepliniti de catre acesta (notarul poate face demersurile necesare, la un cost suplimentar). Un alt specialist care va poate ajuta este un avocat, insa consideram ca, mai intai, trebuie contactat notarul.
Pentru mai multe informatii, puteti consulta si intrebarile/ raspunsurile publicate aici: https://fraudaimobiliara.ro/cum-se-poate-obtine-un-duplicat-dupa-titlul-de-proprietate-pierdut-sau-distrus/
Va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.