Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
gabriela.lungu a întrebat

TVA achizitie apartament

publicat pe 20 apr. 2020 in categoria Cumpărători

Buna ziua ,
Ce TVA se aplica la achizitia unui apartament pentru o persoana fizica ce nu detine isi nici nu a detinut vreodata in proprietate nciun imobil .
Mai speficic: de exemplu un apartament nou care pe site este afisat la 130 000 Euro +TVA , care este de fapt valoarea pe care cumparatorul o va achita ?

Multumesc

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Stefu Mirela a răspuns:
25 apr. 2020

Multu'

avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
22 apr. 2020
  • imobiliare.ro

Regimul TVA poate diferi de la un caz la altul in functie de conditiile specifice ale tranzactionarii. Prin urmare, principala noastra recomandare este sa va consultati cu notarul sau cu un alt specialist in domeniu, acesta va va explica si va va arata care sunt prevederile aplicabile situatiei dumneavoastra.
Daca sunteti numai in situatia de conspectare a pietei (nu v-ati hotarat asupra unui tip de imobil, buget etc.), va sfatuim sa contactati proprietarii anunturilor de interes si sa solicitati clarificari de la fiecare in parte.
Legat de a doua intrebare - valoarea finala pe care o va achita cumparatorul unui imobil care are pret 130000 E + TVA – aici, plecand de la valoarea tranzactiei, consideram ca se va aplica TVA de 19% (154700 E).
Articole pe aceasta tema:
https://www.avocatnet.ro/articol_53971/TVA-locuin%C8%9Be-2020-Care-sunt-condi%C8%9Biile-in-care-se-poate-cump%C4%83ra-o-cas%C4%83-cu-cota-redus%C4%83-de-5.html
https://financer.com/ro/credit/credit-ipotecar/tva-imobiliare-5/
In speranta ca informatiile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes in demersurile viitoare si va mai asteptam, oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.