Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Alexa a întrebat

Vanzator apartament orb

publicat pe 3 sept. 2014 in categoria Cumpărători

Buna ziua!

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune daca este in regula si legal sa fac un antecontract cu proprietarii unui apartament pe care intentionez sa-l cumpar, insa unul dintre proprietari este orb. Agentul imobiliar mi-a spus ca putem face antecontractul si apoi sa avem acea adeverinta de la IML si declaratia in fata a2 martori si a notarului cum ca persoana oarba este in depline cunostinte mintale.

S-a propus semnarea antecontractului inainte de acea adeverinta de la IML, deoarece cei de la IML vor veni in 14 zile si sa nu pierdem timpul pana atunci cu actele.

este ok?

Va multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
6 răspunsuri de la cititori
Laurentiu a răspuns:
21 feb. 2015

Avizul IML e necesar cand notarul are dubii cu privire la discernamantul persoanei. S-ar produce o discriminare daca s-ar prezuma ca o persoana nu are discernamant doar pentru ca este nevazatoare.

Legea prevede doar ca:

"Pentru a lua consimţământul unui nevăzător, notarul public va întreba dacă a auzit bine când i s-a citit înscrisul şi dacă cele auzite reprezintă voinţa sa, consemnând acestea în încheierea de autentificare."

Articolul din legea notarilor - http://notariat-tineretului.net/legea-36-1995/art-96

Avizat a răspuns:
30 oct. 2014

Lasati agentii, sunt ca si ziarele cu "reclamele"; notarul raspunde professional ptr actele incheiate,au obligatia sa puna in vedere partilor "cele rele si cele bune" adica sa le deschida ochii pentru ca de aceea iau banii - deci actele trebuie facute in forma autentica, la notar.

adi a răspuns:
8 oct. 2014

Sunt agent si am facut vanzare cu proprietar nevazator,nu trebuie mers la IML ,se baga in act ca este nevazator,i se citeste actul in prezenta a doi martori si cu asta basta.

Andrei a răspuns:
12 sept. 2014

mihaela eu cred ca ai o problema .Fara agenti ar fi o debandada totala. Eu mereu am lucrat cu ei si a fost foarte bine. Proprietarii pun preturile dupa cum vor ei , de multe ori cei care nu lucreaza cu agentii ,nu au actele in regula sau au ceva de ascuns

cristian1723 a răspuns:
9 sept. 2014

Mihaela, iti garantez ca sunt agenti care stiu mult mai bine decat tine sa dea niste sfaturi juridice in domeniul imobiliar. Sunt si agenti care stiu sa faca un due diligence mai bine decat notarul(notara) pentru care lucrezi tu. Iti garantez. Eu am intalnit si notari care habar n-aveau pe ce lume se afla, le spuneau agentii ce si cum sa faca, ce acte ii trebuie, etc. Asa ca nu generaliza

mihaela a răspuns:
4 sept. 2014

Mergeti la notar. NU ascultati sfatul agentilor, care habar nu au. Am vazut cu ochii mei antecontract semnat de rudele decedatului, fara succesiune dezbatuta. Si agentia il punea sa semneze. Lucrez in notariat de 10 ani. Stiu ce spun.