Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Bogdan a întrebat

Vreau sa cumpar un teren. In acte (contractul de vanzare-cumparare)…

publicat pe 6 mai 2012 in categoria Cumpărători

Vreau sa cumpar un teren. In acte (contractul de vanzare-cumparare) se spune ca are o suprafata de 300 mp dar din masuratori rezulta 430 mp. Imi este teama sa realizez tranzactia. Puteti sa-mi spuneti la ce probleme sa ma astept?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
30 mai 2012

Nefiind avocat, primul raspuns care mi-a venit in cap a fost: cumparati proprietatea si apoi o masurati, declarati noile masuratori la autoritari si legalizati intreaga procedura.
Dar va rog sa consultati un avocat pentru a afla de ce proprietarul vinde 300 mp. S-ar putea sa aveti surprise. Mult noroc si sa-mi spuneti ce s-a intamplat!

ionescu a răspuns:
9 mai 2012

orice proprietate are avantajele si dezavantajele ei;este adevarat ca ,mai ales acum cand clientii sunt putini ,se incearca mai mult ascunderea dezavantajelor;important este sa le cunosti inainte sa cumperi;pentru asta apeleaza la cineva cu experienta care NU este agent imobiliar

cavescu adrian a răspuns:
7 mai 2012

Buna ziua,

Trebuie stabilit cu exactitate intinderea titlului initial al vanzatorului dvs. Cat a cumparat el si cat detine in realitate, iar daca apar diferente pozitive cui apartin.
O solutie simpla ar afi aceea ca, detine 430 mp si va vinde doar 300 mp, delimitati terenul si aveti exact ceea ce ati cumparat. Daca se doreste vanzarea/cumpararea in totalitate a suprafetei de 430 mp, trebuie stabilit exact cine este proprietarul diferentei pozitive. Daca este o simpla eroare de masuratori, de la data cumpararii initiale (datorita aparturii din acele vremuri) se face o corectie a erorii materiale, daca insa a cumparat doar 300 mp si a stapanit 430 mp, atunci exista alte parghii juridice de a deveni si proprietarul acelei diferente (ex. Uzucapiunea).
Trebuie studiate actele proprietarului, insa nu vad niciun risc daca doriti sa cumparati doar suprafata din acte, cei 300 mp.