Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Stefan a întrebat

Zona buna pentru investitie apartament Brasov?

publicat pe 3 Mar 2020 in categoria Investiții

Garsoniera sau un 2 camere, nou sau vechi, ce zona? Un apartament nefinisat in stadiu de proiect se merita?

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
2 răspunsuri de la experți 2 răspunsuri de la cititori
avatar
Nicoleta Olteanu a răspuns:
9 Mar 2020
  • imobiliare.ro

Desi vorbim despre doua piete in crestere, atractive pentru investitori, exista totusi diferente de care puteti tine cont in decizia dumneavoastra – amintim aici: numarul de locuitori (cel din Brasov este aproape dublu de cel din Sibiu, ceea ce influenteaza toate mecanismele pietei – numar total tranzactii, cerere, oferta s.a) si patternul de dezvoltare (in Brasov, interesul este concentrat pe partea urbana si periferica a municipiului; in Sibiu,s-au dezvoltat centre rezidentiale in localitatile din apropierea municipiului; acesta poate fi un indicator util pentru preferintele sibienilor in materie de achizitii vs. inchiriere).

In portalul nostru si in raspunsul de mai jos oferim mai multe informatii despre Brasov; va recomandam cateva articole care abordeaza si piata din Sibiu:

http://www.imobiliare.ro/feedback_126636

https://www.bizbrasov.ro/2019/06/20/piata-imobiliara-din-brasov-concentrata-jurul-capitalei-de-judet-vecinii-din-sibiu-se-uita-spre-orasele-vecine/

http://www.turnulsfatului.ro/2020/01/28/credite-de-peste-2-miliarde-de-lei-luate-de-sibieni-pentru-locuinte-in-2019/

Stefan a răspuns:
4 Mar 2020

Totusi, avand Sibiul si Brasov cat de cat aproape, unde credeti ca ar fi mai favorabila o investitie intr-o garsoniera decomandata sau un 2 camere?

Merci

Stefan a răspuns:
4 Mar 2020

Multumesc, Doamne ajuta!

avatar
proprietar a răspuns:
4 Mar 2020
  • imobiliare.ro

Va multumim pentru interesul acordat sectiunii noastre de consultanta.

Parerea noastra este ca, inainte de a initia demersurile de achizitie, trebuie sa va conturati un proiect de investitie personal, pe care sa-l ajustati apoi in functie de ofertele si dinamica pietei. Vom detalia mai jos, insa va rugam sa aveti in vedere ca persectiva noastra este cea unei achizitii in vederea inchirierii ulterioare.

Bugetul este un prim criteriu deosebit de important; perioada de recuperare a investitiei este un alt aspect de care trebuie sa tineti cont (nu numai din punctul de vedere al randamentului, cat si in ceea ce priveste data de la care incepe sa aduca venituri – ati mentionat ca nu exludeti apartamentele in faza de proiect). Tipologia chiriasilor carora va veti adresa este de asemenea importanta – de exemplu, studentii si persoanele tinere sunt mai interesate de imobile mai mici, mai ieftine, in zone usor accesibile (cartierele clasice).

Legat de localizare / zone atractive, municipiul Brasov este in continua dezvoltare – in ultimii ani au aparut zone rezindentiale complet noi (fosta platforma Tractorul), altele vechi s-au mai dezvoltat, iar unele au stagnat.

Indicele imobiliare.ro - Brasov este disponibil aici: http://www.imobiliare.ro/feedback_124624

Daca doriti sa aflati care sunt statisticile cu privire piata apartamentelor din Brasov, in functie de tipul acestora, zona etc, puteti face o cautare in portal - apartamente de vanzare, Brasov. Alegeti din lista de rezultate acele anunturi care sunt de interes si accesati-le; in pagina de detaliu a fiecarui anunt, in partea de jos, exista rubrica “Pretul proprietatii in piata”; cu optiunea “Vezi detalii” - aici, printre altele, veti afla randamentul proprietatilor de gen (zona respectiva / localitate) si evolutia preturilor.

Va recomandam sa va consultati si cu un broker imobiliar cu experienta. Si agentiile imobiliare, pe baza colaborarilor proprii, pot oferi servicii de evaluare. Acesta cunoaste foarte bine piata imobiliara locala si va poate sfatui cu privire la oferta de apartamente. Pentru a gasi o agentie imobiliara din zona dumneavoastra, aveti la dispozitie pe site o lista actualizata: http://www.imobiliare.ro/feedback_124656 Puteti trimite mesaj agentiilor direct din pagina de detaliu a acestora, completand formularul din partea stanga a paginii - “Ai nevoie de ajutor?”.

In speranta ca detaliile de mai sus va sunt utile, va dorim mult succes si va mai asteptam oricand veti avea neclaritati cu privire la piata imobiliara.