Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 aug. 2013

Te-ai săturat să te tot muți în case vechi? Cu cât poți închiria un apartament nou-nouț

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Contrar așteptărilor, locuințele nou-construite din Capitală și marile orașe au prețuri perfect comparabile cu cele ale apartamentelor construite înainte de 1990.

Când vine vorba de închirierea unei locuințe, apartamentele vechi reprezintă alegerea cea mai frecventă, în primul rând datorită multitudinii unor astfel de oferte. Nu de puține ori se întâmplă însă ca starea în care se găsesc asemenea proprietăți, după zeci de ani de utilizare, să lase de dorit. O soluție la această problemă ar fi căutarea unui apartament nou. O analiză realizată de Imobiliare.ro asupra anunțurilor de închirieri-apartamente de pe portal relevă faptul că, atât în Capitală, cât și în celelalte mari centre universitare ale țării, locuințele nou-construite au prețuri cerute perfect comparabile cu cele ale unităților locative din blocurile vechi.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-new-empty-apartment-image21305366Garsonieră în București, de la 200 de euro/lună în sus
În zona Capitalei, prețurile pentru garsonierele noi pornesc de la 200 de euro pe lună. Atât cere, spre exemplu, proprietarul unei unități locative de 42 de metri pătrați din ansamblul rezidențial Cosmopolis, din nordul Bucureștiului, zona Ștefăneștii de Jos – Tunari. Locuința a fost finalizată în anul 2013 și se închiriază doar cu bucătăria mobilată.
Tot cu 200 de euro poate fi închiriată o garsonieră nemobilată de 48 de metri pătrați, din zona Obor, ansamblul Doamna Ghica Plaza (finalizat în anul 2010).
La un preț ceva mai mare – 225 de euro – este scoasă pe piață o unitate locativă de 45 de metri pătrați în cadrul ansamblului rezidențial Ilioara, din zona Dristor. Locuința, finalizată în anul 2012, este complet mobilată și utilată.

Apartament lângă metrou Dimitrie Leonida, cu 225 de euro/lună
Pentru apartamentele noi cu două camere, prețurile cerute de proprietari sunt similare cu cele practicate pe segmentul garsonierelor. Astfel, o unitate locativă bicamerală, cu o suprafață utilă de circa 50 de metri pătrați, poate fi închiriată în Cosmopolis cu 195 de euro pe lună.
Pe de altă parte, în zona de sud a Capitalei, în ansamblul Monaco Towers (situat în imediata apropiere a stației de metrou Dimitrie Leonida), un apartament de 57 de metri pătrați, finalizat în anul 2010, are un preț cerut de 225 de euro (+TVA) pe lună.
În zona Militari, un apartament de 65 de metri pătrați, amplasat într-un bloc cu două etaje construit în anul 2003, este scos la închiriere la un preț de aproape 240 de euro pe lună; locuința este complet mobilată și utilată.

3 camere – de la nord la sud
În zona Republica, un apartament cu trei camere și o suprafață utilă de 100 de metri pătrați, amplasat într-o vilă finalizată în 2013, are un preț cerut de 250 de euro pe lună; locuința dispune de centrală proprie și este parțial mobilată.
În ansamblul Monaco Towers, o unitate locativă tricamerală nemobilată, de 96 de metri pătrați, poate fi închiriată cu 280 de euro (+TVA) pe lună.
În zona Sisești-Străulești, în apropiere de Parcul Bazilescu, proprietarul unui apartament nou de aproape 86 de metri pătrați, construit în anul 2007, cere 300 de euro pe lună.

Aici poți vedea mai multe anunțuri de închiriere pentru apartamente noi în București.

Există oferte și în celelalte centre universitare
La prețuri apropiate de cele din București pot fi închiriate apartamente noi și în celelalte mari orașe ale țării. În Timișoara, zona Soarelui, o garsonieră de 38 de metri pătrați, construită în 2012, are un preț cerut de 180 de euro. Un apartament cu două camere, de 60 de metri pătrați, poate fi închiriat în zona Torontalului cu 210 euro pe lună; locuința are bucătăria complet mobilată și utilată. Tot în zona Soarelui, o unitate locativă tricamerală, cu o suprafață de 56 de metri pătrați, complet mobilată și utilată, are un preț cerut de 250 de euro pe lună.

Click pentru a vizualiza și alte oferte de acest tip.

În Brașov, complexul rezidențial Avantgarden, o garsonieră de 30 de metri pătrați, mobilată și utilată, are un preț cerut de 190 de euro pe lună. În cartierul Răcădău, un apartament cu două camere de 50 de metri pătrați, nemobilat, are un preț cerut de 250 de euro pe lună. În zona Rulmentul, o locuință tricamerală de 67 de metri pătrați, nemobilată, este scoasă la închiriere pentru 275 euro pe lună.

Analizează și alte anunțuri similare.

În Constanța, zona Tomis Plus, o garsonieră dublă de 48 de metri pătrați, complet monilată și utilată, poate fi închiriată cu 200 de euro pe lună. Un apartament bicameral de 70 de metri pătrați, mobilat, situat în zona Inel II, are un preț cerut de 250 de euro pe lună. O locuință tricamerală din zona Casa de Cultură, cu o suprafață de 70 de metri pătrați, este scoasă la închiriere pentru 370 de euro pe lună.

Vezi și alte apartamente noi de închiriat în Constanța.

În Cluj-Napoca, în cartierul Iris, o garsonieră de 38 de metri pătrați, mobilată și utilată, poate fi închiriată cu 170 de euro pe lună. În zona Ghoergheni, un apartament cu două camere de 62 de metri pătrați, mobilat și utilat, are un preț cerut de 200 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut și pentru o unitate locativă tricamerală de 60 de metri pătrați, din zona Mănăștur; locuința se închiriază însă nemobilată.

Aici poți vizualiza mai multe anunțuri din Cluj-Napoca.

Părerile cititorilor
1 părere
  • cristiana

    buna ziua. m-ar interesa mai mult anunturi pe tema aceasta in braila daca se poate.multumesc frumos.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Sfaturi practice, când îți cauți chirie. Cheltuieli pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Îți cauți pentru prima oară o chirie? Încearcă să nu subestimezi efortul financiar pe care trebuie să îl faci la început și nu uita să iei în calcul, măcar...

citește mai departe
Investește echilibrat și ține cheltuielile sub control. Recomandări de la CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară din București

Nu sta cu toți banii cash pentru că în fiecare zi ei se pot devaloriza, mai bine investește echilibrat și ține costurile sub control. Acestea sunt doar câteva dintre...

citește mai departe
Cum găsești repede un chiriaș? Recomandările specialistului

Detaliile contează, atunci când îți pregătești locuința pentru închiriere, nu doar curățenia. Iar o locuință decorată cu gust poate câștiga detașat într-o competiție cu una care dispune de o amplasare...

citește mai departe
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe