Te-ai săturat să te tot muți în case vechi? Cu cât poți închiria un apartament nou-nouț

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 27 August 2013, Ultima actualizare: 30 August 2013

Contrar așteptărilor, locuințele nou-construite din Capitală și marile orașe au prețuri perfect comparabile cu cele ale apartamentelor construite înainte de 1990.

Când vine vorba de închirierea unei locuințe, apartamentele vechi reprezintă alegerea cea mai frecventă, în primul rând datorită multitudinii unor astfel de oferte. Nu de puține ori se întâmplă însă ca starea în care se găsesc asemenea proprietăți, după zeci de ani de utilizare, să lase de dorit. O soluție la această problemă ar fi căutarea unui apartament nou. O analiză realizată de Imobiliare.ro asupra anunțurilor de închirieri-apartamente de pe portal relevă faptul că, atât în Capitală, cât și în celelalte mari centre universitare ale țării, locuințele nou-construite au prețuri cerute perfect comparabile cu cele ale unităților locative din blocurile vechi.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-new-empty-apartment-image21305366Garsonieră în București, de la 200 de euro/lună în sus
În zona Capitalei, prețurile pentru garsonierele noi pornesc de la 200 de euro pe lună. Atât cere, spre exemplu, proprietarul unei unități locative de 42 de metri pătrați din ansamblul rezidențial Cosmopolis, din nordul Bucureștiului, zona Ștefăneștii de Jos – Tunari. Locuința a fost finalizată în anul 2013 și se închiriază doar cu bucătăria mobilată.
Tot cu 200 de euro poate fi închiriată o garsonieră nemobilată de 48 de metri pătrați, din zona Obor, ansamblul Doamna Ghica Plaza (finalizat în anul 2010).
La un preț ceva mai mare – 225 de euro – este scoasă pe piață o unitate locativă de 45 de metri pătrați în cadrul ansamblului rezidențial Ilioara, din zona Dristor. Locuința, finalizată în anul 2012, este complet mobilată și utilată.

Apartament lângă metrou Dimitrie Leonida, cu 225 de euro/lună
Pentru apartamentele noi cu două camere, prețurile cerute de proprietari sunt similare cu cele practicate pe segmentul garsonierelor. Astfel, o unitate locativă bicamerală, cu o suprafață utilă de circa 50 de metri pătrați, poate fi închiriată în Cosmopolis cu 195 de euro pe lună.
Pe de altă parte, în zona de sud a Capitalei, în ansamblul Monaco Towers (situat în imediata apropiere a stației de metrou Dimitrie Leonida), un apartament de 57 de metri pătrați, finalizat în anul 2010, are un preț cerut de 225 de euro (+TVA) pe lună.
În zona Militari, un apartament de 65 de metri pătrați, amplasat într-un bloc cu două etaje construit în anul 2003, este scos la închiriere la un preț de aproape 240 de euro pe lună; locuința este complet mobilată și utilată.

3 camere – de la nord la sud
În zona Republica, un apartament cu trei camere și o suprafață utilă de 100 de metri pătrați, amplasat într-o vilă finalizată în 2013, are un preț cerut de 250 de euro pe lună; locuința dispune de centrală proprie și este parțial mobilată.
În ansamblul Monaco Towers, o unitate locativă tricamerală nemobilată, de 96 de metri pătrați, poate fi închiriată cu 280 de euro (+TVA) pe lună.
În zona Sisești-Străulești, în apropiere de Parcul Bazilescu, proprietarul unui apartament nou de aproape 86 de metri pătrați, construit în anul 2007, cere 300 de euro pe lună.

Aici poți vedea mai multe anunțuri de închiriere pentru apartamente noi în București.

Există oferte și în celelalte centre universitare
La prețuri apropiate de cele din București pot fi închiriate apartamente noi și în celelalte mari orașe ale țării. În Timișoara, zona Soarelui, o garsonieră de 38 de metri pătrați, construită în 2012, are un preț cerut de 180 de euro. Un apartament cu două camere, de 60 de metri pătrați, poate fi închiriat în zona Torontalului cu 210 euro pe lună; locuința are bucătăria complet mobilată și utilată. Tot în zona Soarelui, o unitate locativă tricamerală, cu o suprafață de 56 de metri pătrați, complet mobilată și utilată, are un preț cerut de 250 de euro pe lună.

Click pentru a vizualiza și alte oferte de acest tip.

În Brașov, complexul rezidențial Avantgarden, o garsonieră de 30 de metri pătrați, mobilată și utilată, are un preț cerut de 190 de euro pe lună. În cartierul Răcădău, un apartament cu două camere de 50 de metri pătrați, nemobilat, are un preț cerut de 250 de euro pe lună. În zona Rulmentul, o locuință tricamerală de 67 de metri pătrați, nemobilată, este scoasă la închiriere pentru 275 euro pe lună.

Analizează și alte anunțuri similare.

În Constanța, zona Tomis Plus, o garsonieră dublă de 48 de metri pătrați, complet monilată și utilată, poate fi închiriată cu 200 de euro pe lună. Un apartament bicameral de 70 de metri pătrați, mobilat, situat în zona Inel II, are un preț cerut de 250 de euro pe lună. O locuință tricamerală din zona Casa de Cultură, cu o suprafață de 70 de metri pătrați, este scoasă la închiriere pentru 370 de euro pe lună.

Vezi și alte apartamente noi de închiriat în Constanța.

În Cluj-Napoca, în cartierul Iris, o garsonieră de 38 de metri pătrați, mobilată și utilată, poate fi închiriată cu 170 de euro pe lună. În zona Ghoergheni, un apartament cu două camere de 62 de metri pătrați, mobilat și utilat, are un preț cerut de 200 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut și pentru o unitate locativă tricamerală de 60 de metri pătrați, din zona Mănăștur; locuința se închiriază însă nemobilată.

Aici poți vizualiza mai multe anunțuri din Cluj-Napoca.

Părerile cititorilor
1 părere
  • cristiana

    buna ziua. m-ar interesa mai mult anunturi pe tema aceasta in braila daca se poate.multumesc frumos.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ce trebuie să știi despre viza de flotant. Acte necesare și alte informații utile

Te-ai mutat într-o locuință închiriată, în gazdă sau la cămin, iar acum ai nevoie de o viză de flotant? Iată cum o poți obține.  Viza de flotant este un...

citește mai departe
Ce verifici la vizionare? Recomandările expertului când vrei să închiriezi o locuință

Ai căutat o locuință online, ai găsit câteva opțiuni care par să ofere toate lucrurile pe care ți le dorești și acum te pregătești de vizionare. Am discutat cu...

citește mai departe
Cum cerni anunțurile de închiriere pentru a-ți găsi locuința perfectă? Sfatul expertului în imobiliare

Ai pornit în goana după chirie și acum ai ajuns în etapa în care cauți printre numeroasele anunțuri publicate online cu proprietăți de închiriat în speranța că vei găsi...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în București

Ai intrat deja în goana după chirie sau îți aduni acum forțele să intri în cursa care te va aduce față în față cu locuința perfectă pentru tine? Secretul...

citește mai departe