Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
3 Septembrie 2012

Topul cartierelor cu cele mai mici chirii la apartamente

scris de Adriana Lefter in categoria Subiectul lunii
Ultima actualizare: 04 Septembrie 2012

În clasament se înscriu şi zone bine cotate de către bucureşteni, cu acces facil la mijloacele de transport în comun (inclusiv metrou), dar şi la parc.

Luna septembrie, perioada în care studenţii (re)vin în marile oraşe, este, în mod tradiţional, una de maximă activitate pe piaţa închirierilor. Dacă în urmă cu patru-cinci ani, sporirea cererii era un motiv pentru majorarea preţurilor, acum situaţia din piaţă este semnificativ diferită.

„Spre deosebire de perioada de boom, în 2010 şi 2011, pe piaţa închirierilor nu şi-a mai făcut loc tendinţa proprietarilor de a creşte preţurile cerute în lunile septembrie şi octombrie, ca urmare a revenirii studenţilor în marile oraşe. De-abia anul acesta se resimte o uşoară tendinţă de majorare a preţurilor cerute pentru locuinţele cu două şi trei camere, însă este puţin probabil ca aceasta să fie confirmată de chiriaşi. Pe termen mediu – următoarele 12 luni -, nu sunt de aşteptat scăderi spectaculoase ale chiriilor practicate la ora actuală, acestea situându-se momentan într-un relativ echilibru cu puterea de cumpărare a locuitorilor din Capitală.”

Adrian Erimescu, director general al www.imobiliare.ro

La început de toamnă, www.imobiliare.ro prezintă, pe baza datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, un clasament al celor mai accesibile cartiere bucureştene din punctul de vedere al preţurilor cerute de proprietarii pentru apartamentele vechi cu una, două şi trei camere.

1. Rahova:
Aşa cum era de aşteptat, în vârful clasamentului se situează cartierul Rahova, care, în ciuda accesului său facil către centru şi centre comerciale, nu se bucură de o foarte mare popularitate în rândul bucureştenilor. Chiriile pentru garsoniere se situează aici în jurul a 200 de euro pe lună.

La două camere, pe de altă parte, cele mai mici preţuri variază în jurul a 238 de euro pe lună, în vreme ce media se situează la 270 de euro (cu 10% mai puţin faţă de nivelul de 300 de euro valabil la finele lui august 2011), iar cele mai scumpe apartamente ajung la circa 300 de euro pe lună.

Pe segmentul unităţilor locative cu trei camere, preţurile cerute de proprietari pornesc de la 280 şi ajung la 400 de euro pe lună.

2. Berceni:
Preţuri similare cu Rahova se găsesc şi în Berceni, unde cele mai ieftine garsoniere pot fi închiriate cu aproximativ 200 de euro pe lună. Valoarea medie de listare pe acest segment este însă de 230 de euro pe lună, în timp ce locuinţele mai scumpe se ridică la circa 270 de euro pe lună. Spre comparaţie, preţul mediu cerut pentru locuinţele cu o cameră din acest cartier era, în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 250 de euro pe lună, ceea ce indică un declin de 8%.

Pentru apartamentele bicamerale, cele mai mici chirii se situează în jurul a 250 de euro pe lună, media ajunge la 300 de euro (la fel ca anul trecut), în timp de locuinţele mai scumpe pot fi închiriate cu puţin peste această din urmă valoare.

O unitate locativă ieftină cu trei camere poate fi închiriată în Berceni cu 300 de euro pe lună. Media de preţ pe acest segment este însă de 350 de euro (cu 7,9% mai puţin faţă de valoarea de 380 din 2011), în vreme ce locuinţele mai scumpe ajung la aproximativ 410 euro pe lună.

3. Drumul Taberei:
În acest cartier, care se numără printre cele mai căutate din Capitală în materie de închirieri, cele mai mici preţuri pentru garsoniere sunt de circa 200 de euro pe lună. Valoarea medie de listare pentru acest tip de locuinţe este de 220 de euro pe lună (în creştere uşoară – 0,9% – faţă de nivelul de 218 euro consemnat anul trecut), în vreme ce locuinţele mai scumpe au preţuri de circa 250 de euro pe lună.

Pentru locuinţele cu două camere, cele mai mici oferte gravitează în jurul a 250 de euro pe lună, media de preţ este de 280 de euro (la fel ca în 2011), iar cele mai mari chirii ajung la aproximativ 300 de euro.

Pe de altă parte, cele mai ieftine apartamente cu trei camere pot fi închiriate cu circa 300 de euro pe lună, faţă de media de 330 de euro pe lună valabilă pentru acest segment (cu 5,7% faţă nivelul de 350 de euro de anul trecut). Locuinţele mai scumpe au însă preţuri cerute de aproximativ 350 de euro pe lună.

4. Pantelimon:
Pe locul al patrulea în clasament se situează Pantelimonul, unde cele mai mici chirii la garsoniere se situează la circa 200 de euro pe lună, media ajunge la 220 de euro pe lună (cu 2,2% mai puţin faţă de preţul de 225 de euro valabil la finele lui august 2011), iar cele mai mari preţuri variază în jurul a 230 de euro pe lună.

La două camere, cele mai mici preţuri se situează la circa 255 de euro, media este de 295 de euro (cu aproape 13% mai puţin faţă de media de 339 de euro de anul trecut), iar cele mai scumpe apartamente costă în jur de 315 euro.

Pentru locuinţele tricamerale, cele mai convenabile oferte au o valoare de listare de circa 300 de euro pe lună, în timp ce preţul mediu este de 329 de euro pe lună (cu 17,7% mai puţin faţă de suma de 400 de euro valabilă anul trecut), iar apartamentele mai scumpe sunt listate la aproximativ 380 de euro.

5. Titan:
Şi Titanul, unul dintre cartierele bucureştene bine cotate, datorită apropierii sale de parc şi de metrou, se înscrie în clasamentul celor mai accesibile zone pe închirieri. Aici, cele mai ieftine garsoniere pot fi închiriate tot cu 200 de euro pe lună, la fel ca în Rahova sau Berceni, însă media pe acest segment ajunge la 230 de euro pe lună (cu 8% mai puţin faţă de pragul de 250 de euro din 2011). Pe de altă parte însă, apartamentele monocamerale mai scumpe au preţuri cerute de circa 250 de euro pe lună.

Cele mai ieftine apartamente cu două camere pot fi închiriate cu aproximativ 270 de euro, în vreme ce media de preţ se situează la circa 300 de euro (cu 14,3% mai puţin decât valoarea de 350 de euro din 2011), iar locuinţele mai scumpe au preţuri de circa 320 de euro pe lună.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, cele mai mici preţuri din Titan se situează la aproximativ 328 de euro pe lună, media este de 350 de euro pe lună (cu 6,16% mai puţin decât anul trecut), iar ofertele mai scumpe ajung la circa 400 de euro.

6. Crângaşi:
Pentru garsonierele din Crângaşi, cele mai mici chirii se situează în jurul a 220 de euro pe lună, în vreme ce media ajunge la 240 de euro (la fel ca în 2011), iar cele mai mari preţuri ajung la aproximativ 250 de euro pe lună.

Apartamentele ieftine cu două camere din Crângaşi au preţuri de circa 270 de euro pe lună, în vreme ce media este de 300 de euro pe lună (aceeaşi ca în perioada similară a anului trecut), iar apartamentele mai scumpe ajung la aproximativ 340 de euro.

La trei camere, cele mai mici preţuri se situează la circa 350 de euro pe lună, media este de 380 de euro (plus de 1,3% faţă de anul trecut), iar locuinţele mai scumpe gravitează în jurul a 390 de euro pe lună.

7. Militari:
Cele mai ieftine garsoniere din Militari pot fi închiriate cu circa 220 de euro pe lună. Media de preţ se situează însă la 230 de euro pe lună (cu 4,16% mai puţin faţă de nivelul de 240 de euro de anul trecut), iar locuinţele mai scumpe costă în jur de 240 de euro pe lună.

La două camere, cele mai mici preţuri pornesc de la circa 260 de euro pe lună, cu o medie de 300 de euro pe lună, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un apartament ieftin cu trei camere poate fi găsit în această zonă cu aproximativ 332 de euro, în vreme ce preţul mediu pe acest segment este de 350 de euro (cu 12,5% mai puţin faţă de nivelul de 400 de euro din 2011), iar apartamentele mai scumpe ajung la circa 400 de euro pe lună.

8. Dristor-Vitan Vechi:
Dristor-Vitan Vechi este un alt cartier popular în rândul locuitorilor Capitalei datorită accesului său la mijloacele de transport în comun. Aici, cele mai ieftine garsoniere costă în jur de 220 de euro pe lună, în vreme ce media pe acest segment se ridică la 250 de euro pe lună, la fel ca în vara anului trecut.

La două camere, cele mai accesibile oferte se situează în jurul a 300 de euro, în timp ce media este de 315 euro (cu 10% mai puţin decât în 2011), iar apartamentele mai scumpe pot fi închiriate cu aproximativ 350 de euro pe lună.

Pentru locuinţele cu trei camere, cele mai mici preţuri se situează la circa 350 de euro pe lună, media ajunge de 400 de euro (faţă de 450 de euro în 2010 – minus de 11,1%), iar apartamentele mai scumpe costă aproximativ 450 de euro pe lună.

9. Colentina:
În Colentina, cele mai ieftine garsoniere pot fi închiriate cu circa 230 de euro pe lună, în vreme ce preţul mediu pe acest segment este de 250 de euro pe lună, la fel ca în perioada similară a anului trecut.

Pentru apartamentele cu două camere, cele mai accesibile oferte se situează în jurul a 298 de euro, în timp ce media este de 320 de euro (cu 8,6% mai puţin faţă de nivelul de 350 de euro de la finele lui auust 2011), iar locuinţele mai scumpe costă circa 355 de euro.

Pe de altă parte, un apartament ieftin cu trei camere poate fi închiriat cu circa 310 euro, în vreme ce media se situează la 360 de euro pe lună (cu 14,3% mai puţin faţă de valoarea de 420 de euro valabilă anul trecut). Locuinţele mai scumpe din acest cartier au un preţ cerut de circa 410 euro pe lună.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Chirii în creștere în România. Ce îi determină pe proprietari să majoreze prețurile?

Chiriile pentru apartamentele din marile orașe continuă să se scumpească. În ultimele 12 luni chiriașii din București au ajuns să plătească și cu 15% mai mult pentru locuințele lor....

citește mai departe
Câte dintre locuințele finalizate în zona Capitalei sunt achiziționate de către investitori. Închirierea, mai atractivă decât revânzarea

Pe fondul situației create de epidemia de Covid-19, randamentul oferit de închirierea locuințelor nou-construite s-a mai diminuat în ultimele 12 luni. Dacă te gândești la achiziția unei locuințe în...

citește mai departe
În ciuda mentalității de proprietari a românilor, piața închirierilor are un potențial semnificativ de creștere în următorii ani. Vezi de ce

Comparativ cu alte țări din regiune, România a rămas mult în urmă în ceea ce privește construcțiile de locuințe noi special destinate închirierii. Piața închirierilor de locuințe este așteptată...

citește mai departe
Vești bune pentru chiriașii din Timișoara. Ce se întâmplă cu prețurile până la sfârșitul anului?

Pe piața chiriilor din Timișoara nu sunt așteptate scumpiri până la finalul acestui an. Cererea este în creștere pe segmentul rezidențial, dar pe plan local începutul toamnei a venit...

citește mai departe
Ce strategie de lucru a adoptat rețeaua de agenții RE/MAX pentru când vom ieși din izolare

Agentul va utiliza echipament de protecție în interacțiunile directe cu clienții, pentru a minimiza riscurile de răspândire a virusului COVID-19. Pentru a răspunde la realitatea de după ieșirea din...

citește mai departe