Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 ian. 2012

Topul caselor cu cele mai mari reduceri de preţ în 2011

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Deşi per ansamblu locuinţele nu s-au mai ieftinit atât de mult anul trecut, câteva proprietăţi au înregistrat totuşi reduceri de până la 40-50%.

Anul ce a trecut o fost caracterizat de un declin vizibil mai puţin abrupt al preţurilor de pe segmentul rezidenţial. Potrivit Indicelui imobiliare.ro, la finele lui 2011 apartamentele vechi şi noi din întreaga ţară erau cu doar 4,1% mai ieftine decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, în 2011 au avut loc şi câteva reduceri spectaculoase de preţ, de până la 50%, în special pe segmentul proprietăţilor de lux, atât case-vile, cât şi apartamente. www.imobiliare.ro prezintă în cele de mai jos un top al celor mai spectaculoase ieftiniri în Bucureşti, dar şi în principalele oraşe din ţară.

1. 1,2 milioane de euro
Primul loc în clasament este ocupat de o vilă situată pe Bulevardul Mamaia din Constanţa (foto), al cărei preţ actual, de 1,8 milioane de euro, este cu 40% mai mic faţă de valoarea iniţială de listare, care se ridica la 2,99 milioane de euro. Imobilul a fost construit în 2007, are un regim de înălţime P+3E, dispune de o suprafaţă utilă de 699 metri pătraţi şi este compus din 14 camere, 12 băi, patru balcoane, trei terase şi două bucătării. Vila este complet mobilată şi utilată, are vedere la Marea Neagră este amplasată pe un teren de 557 de metri pătraţi.

2. 450.000 de euro
Pe locul al doilea se situează o vilă din zona Dorobanţi din Capitală, al cărei preţ a scăzut, la finele lunii noiembrie a anului trecut, la 750.000 de euro, faţă de 1,2 milioane de euro (minus de aproape 40%). Casa a fost construită în 2000, are o suprafaţă utilă de 360 metri pătraţi şi este compusă din şase camere, patru băi şi trei balcoane. Proprietatea dispune şi de un garaj cu două locuri de parcare.

3. 300.000 de euro
O reducere de 50% a fost înregistrată de un apartament de lux din zona Nordului din Bucureşti – preţul acestuia a ajuns la 300.000 de euro la finele lunii noiembrie, faţă de 600.000 de euro, cât era valoarea iniţială de listare. Imobilul este situat la etajul al doilea dintr-un bloc nou (construit în 2007) cu cinci etaje. Apartamentul are o suprafaţă utilă de 174 metri pătraţi, patru camere, trei băi şi două balcoane. Acesta este complet mobilat şi finisat şi dispune de sistem de alarmă şi detector de fum.

4. 290.000 de euro
Locul al patrulea în clasament este ocupat de o vilă din centrul Bucureştiului, al cărei preţ a scăzut de la 890.000 de euro, până la 600.000 de euro. Casa a fost construită la finalul secolului XIX şi este compusă din 10 camere, patru băi şi trei balcoane. Cu o suprafaţă utilă de 432 de metri pătraţi, vila este amplasată pe un teren de 634 de metri pătraţi.

5. 250.000 de euro
O reducere apropiată de preţ a fost consemnată şi de o vilă situată în apropierea Pieţei Victoriei, care a ajuns la o valoare de listare de 950.000 de euro, faţă de 1,2 milioane de euro. Cu un regim de înălţime S+P+2E şi o suprafaţă utilă de 434 metri pătraţi, imobilul a fost construit în 1938, consolidat în 1997 şi complet renovat în 2011. Proprietatea dispune de 10 camere, cinci băi, o terasă şi curte.

Sute de proprietăţi de peste un milion de euro
Reduceri importante de preţ au avut loc şi în celelalte mari oraşe ale ţării. Spre exemplu, în Cluj, capul clasamentului este reprezentat de o casă cu zece camere din zona Andrei Mureşanu, al cărei preţ a scăzut de la 850.000 euro la 650.000 euro. 100.000 euro reprezintă cea mai mare diferenţă de preţ întâlnită la Braşov, fiind vorba de o vilă din 1995, situată în zona Schei, scoasă la vânzare la un preţ iniţial de 400.000 euro. Pe de altă parte, cea mai mare reducere de preţ din Timişoara a fost consemnată de un apartament nou, cu patru camere, din zona Badea Cârţan – deşi a fost scos pe piaţă la un preţ iniţial de 250.000 de euro, acesta a fost ieftinit două luni mai târziu cu 45.000 de euro.
Pe parcursul lui 2011, pe www.imobiliare.ro au fost promovate sute de proprietăţi rezidenţiale cu un preţ mai mare de un milion de euro. Numărul minim al acestora, de 238, a fost atins în februarie, pentru a creşte până la 331 în aprilie, când a fost atins şi volumul maxim pe acest segment. Cea mai scumpă proprietate promovată în 2011 pe www.imobiliare.ro a fost Palatul Stirbey din Buftea, la un preţ de 20,5 milioane de euro.
Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Prețurile apartamentelor în august 2022. Dintre marile orașe, trei centre regionale au consemnat cele mai mari creșteri

În majoritatea centrelor regionale cu cea mai intensă activitate de tranzacționare, în primele opt luni ale acestui an pot fi observate evoluții pozitive față de anul 2021. După un...

citește mai departe
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
2021, un an de creșteri susținute la prețurile apartamentelor. Vezi evoluția din marile orașe

Diferențe anuale pozitive pot fi observate în toate cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, în fruntea clasamentului scumpirilor situându-se Brașovul, iar, la polul opus, Timișoara. După un...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor în august 2021. Cluj-Napoca face excepție de la tendința generală

În clasamentul variațiilor consemnate luna trecută în marile orașe, orașul de pe Someș se află la polul opus față de Capitală. Spre deosebire de cele trei luni anterioare, când...

citește mai departe