Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în

Ultimele pregătiri înainte de vizionare. Trucuri simple de aranjare a locuinței, gata într-o oră

Mai ai la dispoziție o oră înainte ca un potențial cumpărător să vină pentru o vizionare? Trebuie să pui la punct ultimele detalii pentru a-i oferi locuinței un aspect plăcut.

Iată câteva trucuri simple de aranjare a spațiului pe care le poți pune în aplicare rapid.

Aranjarea băii

Ai grijă ca baia să fie curată, de la chiuvetă la gresie. Oglinda trebuie curățată, la fel și geamurile cabinei de duș. Înlocuiește prosoapele cu unele curate.

Hainele murdare pot fi puse în coșul de rufe sau în mașina de spălat, dar este bine să nu o pornești pentru că ar putea face destul de mult zgomot în timpul vizionării.

Aranjarea bucătăriei

Este recomandat să nu ai la vedere vase murdare. Dacă ai o mașină de spălat vase, poți să așezi înăuntru. Dacă nu, acestea trebuie spălate și așezate în dulap.

Curăță și aragazul sau coboară capacul acestuia. Ai grijă să eliberezi cât mai bine suprafețele din bucătărie precum masa sau blatul.

Este recomandat, totodată să duci gunoiul.

Aranjarea sufrageriei

Trebuie să aspiri covorul pentru ca acesta să aibă un aspect cât mai frumos, având în vedere că este unul dintre primele lucruri pe care le vezi atunci când intri în cameră.

Poți, totodată, să aranjezi pernele de pe canapea, dacă este cazul, să ștergi rapid praful și să eliberezi măsuța de cafea. E bine să tragi și draperiile pentru a oferi senzația unei încăperi luminoase.

Aranjarea dormitorului

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să faci patul și să ștergi praful.

Dacă ai o oglindă este bine să o cureți. Ai grijă să nu ai haine lăsate la vedere sau care ies din sertare. Este bine să tragi și draperiile pentru a face încăperea mai luminoasă.

Dacă ai covoare în dormitor este bine să le aspiri.

Este recomandat, totodată, să cureți cu mopul holurile, dacă ai gresie, și să aprinzi luminile.

Curățenia este gata. Ce faci mai departe?

Înainte de vizionare este recomandat să aerisești bine casa, mai ales dacă ai animale de companie. Evită să folosești însă odorizante de cameră pentru că unele persoane sunt alergice sau nu suportă mirosul acestora și este posibil să nu se simtă astfel confortabil în timpul vizionării.

Dacă locuința se află într-un imobil din imediata apropiere a unei unități de învățământ și vizionarea are loc în intervalul în care elevii sunt la ore și este gălăgie, este recomandat să închizi geamurile înainte ca eventualul cumpărător să ajungă. Același lucru este valabil și în cazul în care locuința se află, de exemplu, la un etaj inferior al unui bloc situat lângă un bulevard foarte circulat.

Nu uita că zgomotul poate influența decizia de achiziționare a unei proprietăți.

Este bine, de asemenea, să ai un spațiu pregătit unde potențialul cumpărător își poate lăsa haina sau geanta, mai ales dacă vizionarea se face pe timpul lunilor de iarnă.

Nu uita să te comporți ca o gazdă bună în timpul vizionării. Poți să îi oferi cumpărătorului un pahar cu apă sau o cafea. Un astfel de gest nu costă nimic, dar sigur va face întreaga experiență memorabilă pentru persoana interesată de locuința pe care vrei să o vinzi și, de ce nu, ar putea fi un factor care influențează decizia ei de cumpărare.

Pune direct o întrebare

Experții noștrii imobiliari vor căuta soluții și îți vor oferi sfaturi

Citește cele mai noi știri din piață
Cushman & Wakefield Echinox: Piața locală de investiții a făcut față cu brio pandemiei în 2020. E singura din regiune care a înregistrat o creștere în 2020 față de 2019

În urma evoluției pozitive de anul trecut, ecartul dintre România și piețe precum Ungaria sau Cehia s-a micșorat vizibil. Pe parcursul lui 2020, volumul total al tranzacțiilor de investiții...

citește mai departe
Ce avantaje are cumpărătorul, dacă alege să cumpere o locuință off-plan?

Ai văzut un ansamblu rezidențial care pare că s-ar potrivi perfect cu stilul tău de viață și, în plus, mai are și o amplasare bună? Lucrările însă nici nu...

citește mai departe
Peste o treime dintre angajați cred că își vor relua activitatea la sediul companiei în 2021, împreună cu întreaga echipă. Cum ar trebui să arate „birourile viitorului”

Măsurile de igienă și organizarea spațiului astfel încât să permită distanțarea sunt criterii cărora românii le acordă o importanță crescută. Un sondaj derulat recent de dezvoltatorul de birouri Genesis...

citește mai departe
Cushman & Wakefield Echinox: Piața locală de investiții a făcut față cu brio pandemiei în 2020. E singura din regiune care a înregistrat o creștere în 2020 față de 2019

În urma evoluției pozitive de anul trecut, ecartul dintre România și piețe precum Ungaria sau Cehia s-a micșorat vizibil. Pe parcursul lui 2020, volumul total al tranzacțiilor de investiții...

citește mai departe
INTERVIU: Locuința, și loc de muncă, și școală – tendințele momentului în materie de amenajări interioare

Fiind nevoiți să petreacă mult mai mult timp în propria casă, românii sunt acum mult mai interesați de îmbunătățirea confortului locativ. În ciuda provocărilor din domeniul sanitar, anul trecut...

citește mai departe
Colliers: 10 previziuni pentru piața imobiliară în 2021

Consultanții Colliers International anticipează că 2021 va fi un an al redresării economice, chiar dacă unele incertitudini vor continua să persiste. Revenirea vieții la normal în contextul Covid-19 rămâne,...

citește mai departe
Dezvoltatorul Cosmopolis se adaptează la noile condiții de piață: dintre cele 500 de locuințe planificate pentru 2021, aproape jumătate vor fi vile. „2020 a fost un an bun”

Investiția planificată pentru dezvoltarea proiectului – incluzând aici nu doar componenta rezidențială, ci și infrastructura și facilitățile – a fost majorată cu o treime față de 2020. Opus Land,...

citește mai departe