Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 iun. 2012

Un penthouse din complexul Stejarii dezvoltat de Ţiriac, pe lista celor mai scumpe apartamente din ţară. Vezi cât costă şi cum arată

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul proprietăţilor rezidenţiale de lux scoase la vânzare a crescut semnificativ.

În ciuda contextului economic încă dificil, pe piaţa imobiliară există în continuare la vânzare locuinţe ale căror preţuri sunt considerate inaccesibile pentru majoritatea celor care au în vedere o asemenea achiziţie.

Potrivit unei analize realizate de www.imobiliare.ro, oferta de proprietăţi rezidenţiale scumpe este în creştere în 2012. Astfel, în prima jumătate a acestui an, numărul anunţurilor care promovează apartamente ale căror preţuri sunt egale sau mai mari decât 500.000 de euro a ajuns la 188, în comparaţie cu 105 anunţuri similare, în aceeaşi perioadă a anului trecut. La acestea, se adaugă 990 de case şi vile pentru care proprietarii cer cel puţin jumătate de milion de euro, faţă de 820 în primele şase luni ale anului 2011. 94% dintre apartamente, respectiv 75% dintre casele şi vilele de lux sunt concentrate în Capitală sau în localităţile din imediata apropiere.

Jacuzzi pe terasă
Un exemplu grăitor în ceea ce priveşte standardul de preţ şi de confort pentru locuinţele de lux este oferit de un penthouse din complexul rezidenţial Stejarii, dezvoltat de omul de afaceri Ion Ţiriac în zona Băneasa din Bucureşti. Potrivit agentului Coldwell Banker care se ocupă de promovarea proprietăţii, aceasta are un preţ cerut de trei milioane de euro şi este scoasă la vânzare de către o persoană particulară şi nu de către dezvoltator. Apartamentul are o suprafaţă de 303 metri pătraţi utili, patru camere şi trei băi. Proprietatea include şi o terasă de 330 de metri pătraţi unde este amplasat un jacuzzi pentru şase persoane. Apartamentul dispune de finisaje de lux, încălzire în pardoseală şi climatizare centralizată, iar imobilul în care se află are rezistenţă seismică de până la opt grade pe scara Richter. Complexul rezidenţial dispune de loc de joacă pentru copii, servicii de pază permanentă, zonă de recepţie pentru vizitatori şi parcare exterioară pentru vizitatori.

Nordul Capitalei, lider pe segmentul de lux
Pe lista apartamentelor scumpe din Capitală se înscrie şi unul amplasat tot în zona de nord a oraşului, al cărui preţ cerut se ridică la 2,25 de milioane de euro. Este vorba de o locuinţă cu 13 camere, opt băi şi trei terase, situată la primul etaj al unui imobil din Pipera. Locuinţa este complet mobilată şi utilată la standarde de lux.

Pe de altă parte, pe un penthouse situat în zona Herăstrău, proprietarul cere 1,95 milioane de euro. Apartamentul are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi, patru camere, patru băi şi o bucătărie. Acesta se află amplasat la etajul al cincilea dintr-un bloc cu şase etaje construit în 2007.

Braşovul, următorul în top
În restul ţării, cel mai scump apartament scos la vânzare în acest an este situat în Braşov şi are un preţ afişat de 700.000 de euro. Apartamentul ocupă trei nivele (etaj 3 + M1 + M2) într-un imobil nou cu cinci etaje din centrul istoric al oraşului. Are şase camere, patru băi şi trei balcoane. Penthouse-ul complet mobilat şi utilat vine la pachet cu un garaj încalzit, dar şi un spaţiu de depozitare cu încălzire şi ventilaţie.

În Constanţa, cu 380.000 de euro poate fi cumpărat un apartament cu şase camere şi o suprafaţă utilă de 280 de metri pătraţi. Acesta este situat la ultimele două nivele într-un bloc cu zece etaje din apropierea pieţei Tomis III.

Iaşi: cele mai ieftine locuinţe high-class
În Timişoara, pe de altă parte, cel mai scump apartament scos la vânzare costă 340.000 de euro. Locuinţa ocupă primul etaj dintr-un bloc construit înainte de 1990 şi situat chiar în Piaţa Victoriei, la kilometrul 0 al Timişoarei. Proprietatea se întinde pe o suprafaţă utilă de 240 de metri pătraţi, fiind formată prin unirea a două apartamente.

În Cluj-Napoca, cu 240.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament cu o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi, desfăşurat pe două nivele şi compus din trei camere, o bucătărie, trei băi şi o terasă. Locuinţa este situată într-un bloc nou din zona Andrei Mureşanu şi are o panoramă deosebită spre Feleac, iar în preţul de vânzare sunt incluse două garaje.

Ceva mai ieftine sunt apartamentele de lux din Iaşi, unde, la un preţ de 165.000 euro, poate fi achiziţionat un penthouse cu o suprafaţă utilă de 165 de metri pătraţi, din zona Bucium. Locuinţa are trei camere, trei balcoane şi trei băi şi se predă complet mobilată cu un loc de parcare inclus în preţ.

Părerile cititorilor
4 păreri
 • ionescu

  Buna ziua dragilor.Mentionez de la inceput, ca lucrez in domeniul imobiliar(agent imobiliar).In decursul anului 2012 am vandut 4 apartamente pe segmentul rezidential-nord. Cel mai scunp a fost un apartament cu 4 camere la un pret de vanzare de 550.000 euro,iar cel mai ieftin la un pret de 260.000 euro.Asa ca fratilor piata a inceput sa se dezghete, preturile incep,sau mai bine spus tind,spre o crestere in continuare. Esentialul este ca se vand si locuintele scumpe. Cat despre penthousul din complexul ,,STEJARII,,apartamentul este al fotbalistului ,,CHIVU CRISTIAN,,insa el cere pe apartament pretul cu care l-a cumparat acum 4 ani,insa la ora actuala apartamentul este evaluat de cativa specialisti in domeniul imobiliar la un pret cuprins in jurul sumei de ….1.200.000-1.700.000 Euro. Cine are urechi sa auda ,cine are bani sa-l cumpere,(haha),la pretul asta. Sa aveti numai fericire.

 • Anunturi Imobiliare

  „Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul proprietăţilor rezidenţiale de lux scoase la vânzare a crescut semnificativ.” Si ne intrebam, de ce? Probabil respectivii investitori au ajuns in situatia de a creea noi fluxuri de venituri. Ceea ce nu se spune este faptul ca pretul acestor imobile totusi a scazut cu 40, 50 chiar 60% fata de anii precedenti.

 • Catalin

  Iar cel mai scump apartament din Cluj este un penthouse in cartierul Europa, listat la 350000 euro.

 • Catalin

  Penthouse-ul din Cluj Napoca, Andrei Muresanu are o suprafata utila de 240 mp si se vinde complet mobilat.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Românii, cei mai rapizi dintre europeni la achiziția unei locuințe: se hotărăsc în cel mult 3 luni. Cât de mult „cântărește” factorul preț și la cât ajunge marja de negociere

Dorința de a fi proprietari rămâne puternică pe piața locală, în vreme ce chiria este privită, de regulă, ca o soluție temporară – sau chiar de ultimă instanță. În...

citește mai departe
Impact: apartamentele finalizate în Greenfield Băneasa vor fi 100% contractate până la sfârșitul lui 2020

În momentul de față, ansamblul rezidențial numără peste 2.500 de unități locative finalizate, iar dezvoltarea sa este programată să dureze până în 2028. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor...

citește mai departe
Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar. La cea mai recentă ediție...

citește mai departe
Apartament exclusivist, cu multiple opțiuni de relaxare în aer liber: parc, piscine, terase, spații verzi și loc de joacă pentru copii. Pretabil și ca investiție! (P)

Visezi la o locuință elegantă și spațioasă, amplasată într-o zonă exclusivistă a Capitalei? Beneficiind de dotări și finisaje de lux, această proprietate îți oferă, în plus, avantajul unor oportunități...

citește mai departe