Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 Octombrie 2012

10 lucruri pe care cumpărătorii le urăsc la casa pe care vrei să o vinzi

scris de Adriana Lefter in categoria Proprietari, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 22 Aprilie 2013

Felul în care se simt clienţii atunci când vizionează o proprietate joacă un rol extrem de important în decizia de achiziţie pe care o vor lua.

Atunci când scoţi o locuinţă la vânzare, primul lucru care face diferenţa între a avea la uşă un rând de clienţi şi a aştepta luni întregi un telefon este, cu siguranţă, preţul. Dacă îţi poziţionezi proprietatea mult peste valoarea altora similare, rişti să alungi mulţi potenţiali clienţi. Odată ce ai trecut de acest hop, iar vizitatorii încep să-ţi bată la uşă, nu te grăbi încă să răsufli uşurat. Mai sunt încă o sumă de alte lucruri ce-i pot alunga pe cei interesaţi.

Iată câteva dintre acestea, potrivit Freshome.com:

1. Mirosurile neplăcute:
Prima impresie contează enorm atunci când intri într-o casă – şi asta nu doar pe plan vizual. De aceea, e bine să te asiguri, înainte de a primi vizitatori, că ai eliminat toate sursele unor mirosuri neplăcute. Dacă ai animale de casă, curăţă-le bine cuşca, vasele pentru mâncare sau cutia cu nisip şi ţine toate acestea într-un loc ferit de privirile curioşilor. De asemenea, foloseşte cu încredere hota pentru a elimina mirosurile puternice de mâncare, înainte de a avea o vizionare. Totuşi, dacă vrei să creezi o impresie plăcută, e bine să ştii că unele mirosuri – cum ar fi cel de cafea sau de prăjituri – pot fi chiar plăcute pentru clienţi.

2. O casă murdară:
Dacă nu ai timp să faci curat în fiecare zi, concentrează-te asupra băii şi bucătăriei. Asigură-te că podelele sunt curate, la fel şi blaturile de bucătărie sau obiectele sanitare din baie, iar în chiuvetă nu sunt vase nespălate. Nu încerca să ascunzi lucrurile murdare într-un dulap sau în maşina de spălat, pentru că vizitatorii pot căuta chiar şi acolo. Ţine la îndemână un set de prosoape curate, atât pentru baie, cât şi pentru bucătărie.

3. Dezordinea:
Uneori, chiar dacă o locuinţă este curată, ea poate fi totuşi dezordonată. Dacă ai copii mai ales, se întâmplă adesea ca aceştia să-şi lase toate jucăriile înşirate în toată casa chiar înainte de o vizionare. Câteva coşuri de răchită pot fi o investiţie bună pentru asemenea momente. În baie şi bucătărie, pune deoparte toate sticlele şi cutiile. Pe de altă parte, vazele cu flori sau coşurile cu fructe pot da un aer foarte primitor şi un miros plăcut întregii încăperi.

4. Încăperile prost luminate:
Nimănui nu-i place să intre într-o casă întunecoasă, cu atât mai puţin cuiva care ar vrea să o cumpere. Dacă ai ferestre mari, foloseşte-te de ele şi asigură-te că perdelele şi draperiile nu blochează lumina naturală. Înlocuieşte becurile slabe cu unele puternice, iar, dacă e nevoie, integrează în decor câteva lămpi cu un design deosebit.

5. Pereţii încărcaţi:
Dacă eşti genul căruia îi place să personalizeze spaţiul în care trăieşte, iar pereţii tăi sunt zugrăviţi în culori tari sau sunt decoraţi cu un tapet ce izbeşte ochiul, poate fi o idee bună să redecorezi înainte să-ţi scoţi casa la vânzare. Asta pentru că sunt şanse destul de mici să găseşti un client care să aibă exact aceleaşi gusturi ca tine în materie de design. Culorile mai potolite, precum un bej, crem sau chiar alb pot face un spaţiu să pară mai aerisit şi îi pot da o necesară notă neutră, astfel încât mai mulţi potenţiali clienţi să se poată regăsi în acesta.

6. Curţile neîngrijite:
Dacă stai la casă, felul în care arată curtea ta joacă un rol foarte important în imaginea pe care şi-o va crea vizitatorul, cu atât mai mult cu cât aceasta va fi primul lucru pe care îl va vedea. De aceea, asigură-te că, şi aici, totul este în ordine: gazonul să fie tuns, iar plantele îngrijite.

7. Covoarele care acoperă întreaga podea:
Astăzi, cei mai mulţi cumpărători îşi doresc să aibă parchet pe podele. De aceea, covoarele masive, care acoperă totul, pot părea demodate. Mulţi chiar preferă azi să aibă podelele neacoperite. Dacă totuşi nu poţi scoate covoarele masive din casă, fă tot posibilul ca acestea să fie bine curăţate.

8. Intrările neîngrijite:
Holul de la intrare este primul lucru pe care îl vede un vizitator când intră pe uşă. Aceasta este cartea ta de vizită. Un simplu buchet de flori aşezat pe o măsuţă la intrare poate transmite un mesaj de căldură şi prietenie. De asemenea, pune la locul lor lucrurile împrăştiate, în special pantofii.

9. Animalele de casă:
Mulţi oameni sunt alergici la anumite animale, altora le este frică de ele sau se simt inconfortabil în preajma lor. De aceea e important ca, ori de câte ori este posibil, să-ţi scoţi căţelul sau pisica la plimbare atunci când are loc o vizionare.

10. Prezenţa ta:
Nu are nicio legătură cu persoana ta, dar un potenţial cumpărător nu se va simţi prea confortabil dacă tu vei lua parte la vizionare. Nu se va simţi liber să stea să analizeze lucrurile, să se uite cu atenţie la detalii. Prin urmare, este bine să laşi misiunea prezentării casei către clienţi unui agent în care ai încredere. Fiind detaşat emoţional, acesta va fi mult mai în măsură să discute despre avantajele şi, de ce nu, dezavantajele proprietăţii.

Sursă foto: Freshome.com
Citeşte şi alte articole din secţiunea Home & Deco

Părerile cititorilor
6 păreri
  • andreea

    Acestea sunt sfaturi utile si bune de memorizat chiar si atunci cand primesti pe cineva in vizita,nu doar cand vrei sa vinzi casa. Ufffi daca ar invata si lumea din jurul nostru ca mirosurile placute si curatenia se pot avea si daca buzunarele plang…. Multumim pt ideile geniale postate pe acest site ( v-am descoperit decurand)

  • Camelia

    Agentii imobiliar sunt cei mai mari experti in ziua de astazi!!!! Sa vezi surpriza cand tu publici un anunt de vanzare particular, el se ofera sa vina cu potentialul cumparator ”fara nicio obligatie” si de fata cu tine ii spune cumparatorului un pret despre care nu ai auzit nimic in viata, holbezi ochii la el, il intrerupi si iti spune sigu pe el ca in zona e maxim cat poti primi…. adica jumatate din cat ceri tu initial… le el conteaza suma, desigur, dar mai grabit este sa invarta roata si sa stirce preturile , pentru ca putini romani au azi bani sa plateasca si tot mai putini se mai pot incadra la un credit .

  • EMILIA NEGRILA

    partea cea mai proasta care vine din partea unor agenti de vanzari este asta : cauta sa zapaceasca vanzatorul unei case spunandu-i de fata cu un potential cumparator, ca pretul este chiar negociabil ! cum e posibil ? inainte vreme cand se vindea o casa, nu existau atatea agentii imobiliare si nici alte “capuse” de genul agentii de publicitate pe internet sa republice ei contra unei sume, vezi doamne ca te pun in contact direct cu proprietarii….ce rusine, pana unde s-a ajuns!! tot mai bine e sa-ti pui propriile anunturi pe garduri si stalpi, numai asa nu se mai plateste nimic la nimeni !

  • popescu

    Cred ca in primul ar trebui sa invatam sa scriem corect romaneste.

  • adrian

    Fiind detaşat emoţional, acesta va fi mult mai în măsură să discute despre avantajele şi, de ce nu, dezavantajele proprietăţii.
    Ma faceti sa rad cu aceste cuvinte … care agent arata dezavantajele unei proprietati? va credeti afara? doamne daca ar fi si la noi ca in afara da oameni ar lasa un agent sa se ocupe de proprietate… dar cum agenti cauta sa scoata cat mai multi bani iar cumparatorii sa al faca pe la spate ca de asa e romanu …. slabe sanse ca in urmatorii ani sa se schimbe ceva

  • vacasiliu veronica

    Sfaturile sunt foarte utile,imi dau seama ca eu procedez intocmai.Multumesc

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Când „afară” devine mult mai important: sfaturi practice pentru amenajarea balcoanelor, teraselor și grădinilor

Stând mai mult acasă, din pricina măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, românii au început să acorde mai multă atenție spațiilor exterioare ale locuințelor. Retailerul local de materiale de...

citește mai departe
The new luxury era? Într-o zonă exclusivistă precum Kiseleff-Aviatorilor, o amenajare cu adevărat „de lux” poate ajunge la încă o dată prețul apartamentului

Un studio de design recunoscut pe plan internațional intră și pe piața din România, pe fondul alinierii standardelor în materie de lux ale persoanelor cu venituri mari din întreaga...

citește mai departe
Ambient modern și elegant, în care să te simți „acasă”!

Acest stil de design se potrivește atât locuințelor spațioase, cât și celor de dimensiuni mai mici. Visezi la o locuință elegantă, însă nu ai vrea să cazi în capcana...

citește mai departe
Design: duplex de 85 de metri pătrați, cu 3 dormitoare și două băi

Cu o compartimentare și o amenajare eficiente, casa ta poate fi mai încăpătoare decât crezi! Datorită noii generații de ansambluri rezidențiale, apartamentele structurate pe mai multe nivele, de tip...

citește mai departe
3 stiluri de amenajare pentru sufrageria ta!

Alături de bucătărie, această cameră este cea în care veți petrece cel mai mult timp împreună. Sufrageria – sau, în accepție modernă, livingul – reprezintă, în designul interior contemporan,...

citește mai departe