Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
27 iul. 2020

2 în 1: investiție plus casă de vacanță într-un complex turistic montan din România. Murotti Valley va cuprinde 1.000 de vile, plus hotel și alte facilități

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Iubitorii vacanțelor la munte pot profita de oportunitățile de investiție oferite de un ansamblu imobiliar proaspăt lansat pe piața locală.

Alessio Karkhi și Nicu Hagivreta, doi oameni de afaceri cunoscuți pe plan local, și-au făcut publice planurile de dezvoltare a unui ansamblu imobiliar cu potențial turistic pe piața locală. Amplasat în zona Vârful Roman (1.850 de metri), la o distanță de aproximativ 17 kilometri de orașul Horezu, județul Vâlcea, complexul Murotti Valley a fost conceput ca o stațiune turistică integrată, cu un potențial de până la 1.000 de vile, plus facilități complementare.

Alessio Karkhi a fost implicat în mai multe proiecte rezidențiale din zonele de nord și de sud ale Capitalei, în timp ce Nicu Hagivreta a deținut 50% din Dent Estet, cea mai mare rețea locală de clinici stomalogice, ieșind din afacere în 2017.

Citește și:
Investiție plus „locuință” de vacanță: cum ar fi să ai propria cameră de hotel pe litoral, care să-ți aducă venituri, dar pe care să o și poți folosi?

Investiție de 10 milioane de euro în prima fază de construcție

Prima fază a ansamblului Murotti Valley va atrage investiții de 10 milioane de euro și va include 74 de vile cu două, trei și patru camere, alături de o serie de facilități complementare. Vilele vor avea suprafețe construite totale cuprinse între 127 de metri pătrați și 180 de metri pătrați, terenuri pornind de la 315 metri pătrați și câte două locuri de parcare. Prețurile acestora vor porni de la 130.500 de euro (plus TVA). „Toate unitățile locative vor fi dezvoltate utilizând tehnici și soluții de construcții certificate «verde», cu un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, iar fiecare vilă va beneficia de soluții preferențiale de design, utilare și mobile din partea Rovere Mobili”, precizează reprezentanții dezvoltatorilor.

Citește și:
Standardele de dezvoltare sustenabilă câștigă teren și pe piața rezidențială. Câte locuințe „verzi” certificate are România

„Murotti Valley va reprezenta un concept unic în România și în regiune și avem ca obiectiv să dezvoltăm pe termen lung o adevărată stațiune montană, cu multiple facilități și opțiuni de petrecere a timpului liber. Am plecat de la necesitatea unei stațiuni montane integrate în România, o țară cu extrem de multe resurse atractive, dar cu foarte puține atracții turistice din punct de vedere al produselor finite. Vrem să dezvoltăm turismul local și să aducem la standarde occidentale potențialul existent, să punem în valoare frumusețile acestei țări.”

Alessio Karkhi, investitor și dezvoltator Murotti Valley

 

Primele vile, gata în 2021

Cele 74 de vile din prima fază de construcție au ca termen de predare primul trimestru din 2021 (39 de unități) și, respectiv, finalul aceluiași an (35 de unități). În această etapă vor mai fi incluse două restaurante, dar și un hotel dotat cu spa, piscine și sală de sport. De asemenea, toată infrastructura aferentă va fi gata până în primul trimestru al anului viitor.

Ansamblul Murotti Valley va cuprinde și o multitudine de facilități și opțiuni de petrecere a timpului liber, indiferent de anotimp, printre care peste 50 de kilometri de pârtii de schi, diferite magazine, spații de închiriere a echipamentelor sportive sau spații destinate copiilor. Totodată, proiectul este prevăzut să includă și un campus universitar al prestigioasei universități din industria ospitalității din Laussane, Elveția, un centru de îngrijire și de relaxare pentru seniori, precum și o clinică de detoxifiere.

La capitolul facilități, sunt deja operaționale, în momentul de față, o pârtie de schi (cu o lungime de 800 de metri) și o instalație de teleschi – o a doua pârtie (cu o lungime de 5.000 de metri) și o instalație de telescaun urmând a fi date în folosință la finalul anului 2021.

Randament garantat de 7% pe an

Ansamblul imobiliar va oferi și un pachet interesant investitorilor. Astfel, cei care vor achiziționa o vilă vor beneficia de un randament anual garantat de 7%, pentru o perioadă de 11 ani, indiferent de perioada de închiriere a locuinței. Totodată, proprietarii vor avea și dreptul de folosi locuința timp de 30 de zile pe an.

„Va fi garantat unul din cele mai mari randamente pe cea mai îndelungată perioadă de timp din România, peste proiecte similare amplasate pe litoral sau în unele zone din București. Acest fapt denotă atât încrederea în proiect cât și a angajamentul investitorilor de a duce la bun sfârșit dezvoltarea unui proiect turistic foarte amplu.”

Viorel Mohorea, project manager SVN Romania (consultant imobiliar și agentul exclusiv al proiectului)

 

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul Parcului20, din nordul Bucureștiului: 485 de apartamente noi, cu sisteme smart home integrate. Eficiența energetică e o realitate! (P)

Prima fază a proiectului este deja finalizată – și locuită de proprietari –, iar cea de-a doua se află în proces de construcție; cele două sunt contractate în proporție...

citește mai departe
Estoria City, o investiție 100% românească în estul Capitalei: 1.200 de apartamente, plus birouri și spații comerciale

Proiectele mixte, care includ facilități complementare componentei rezidențiale, inclusiv spații verzi și de relaxare, devin tot mai populare pe piața imobiliară românească. Compania imobiliară Imoteca a anunțat că ansamblul...

citește mai departe
Hotelurile și pensiunile montane – noile oportunități turistice scoase la lumină de pandemie. Scurt ghid pentru investițiile avantajoase (OPEN HOUSE în curând)

Un business la înălțime sub panorama infinită a naturii, sănătatea pe care aerul montan o promite, apusul, răsăritul, … . Desigur, pentru mulți investitori ar putea fi unele dintre...

citește mai departe