Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 iul. 2016

2 în 1: Locuință de vacanță și proprietate de închiriat, într-un complex rezidențial „eco” din Brașov

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Dezvoltatorii vor construi doar case individuale, fiecare cu un teren aferent de 500-1.000 de metri pătrați.

De origine olandez, dar născut în Indonezia, Mark Koops se numără printre numeroșii străini care au fost impresionați de-a lungul timpului de potențialul turistic al țării noastre. El s-a gândit însă și cum să-l valorifice. Alături de alți câțiva investitori (olandezi și români), a venit cu ideea dezvoltării unui ansamblu imobiliar de case de vacanță „eco”.

Valley 21 1

„Am venit în România la scurt timp după Revoluție”, povestește omul de afaceri. Lucra la vremea aceea în industria petrolieră și câștigase un contract în țara noastră. Prima impresie a fost aceea a unei țări frumoase, dar în dezorganizare – cum era și firesc. În cei 10 ani care au urmat a fost însă martorul unei dezvoltări fulminante, fapt ce l-a determinat ca, mai târziu, să se gândească la oportunitatea unei investiții aici.

Geolog de meserie și pasionat de natură, și-a dorit să găsească un teren „neatins” pentru a dezvolta un complex imobiliar în armonie cu mediul înconjurător, care să respecte și să contribuie la păstrarea tradițiilor locului. După o perioadă de căutări, a fost găsit situl din zona Vama Buzăului (județul Brașov), iar deschiderea din partea autorităților a permis nașterea proiectului Valley 21, printr-o asociere în participațiune.

Valley 21 8

68 de hectare de teren și 68 de locuințe
Complexul eco-turistic Valley 21 va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafață de 68 de hectare, cedat în regim de superficie de către primăria locală și amplasat la poalele abruptului nordic al Munților Ciucaș, în imediata apropiere a sitului Natura 2000 ROSCI 0038. Ansamblul va cuprinde un număr total de 68 de unități locative individuale, ale căror arhitectură și soluții de acces la utilități vor ține cont de principiul sustenabilității energetice și de impactul cât mai redus asupra mediului înconjurător. Investiția totală în dezvoltarea proiectului va ajunge la circa 14 milioane de euro, estimează Mark Koops, iar vânzările se vor desfășura off-plan (construcția va începe după contractare). O locuință-model (de 118 metri pătrați utili) este în curs de finalizare, urmând a servi drept exemplu potențialilor clienți.

valley 21 2
Valley 21 3

Cumpărătorii vor avea de ales între patru tipuri de case, toate construite în același stil arhitectural și urmărind linia naturală a terenului. Astfel, o unitate locativă cu o suprafață utilă de 92 de metri pătrați, formată din living și două dormitoare (plus dependințe), poate fi achiziționată cu 167.500 euro (TVA inclus). O locuință cu trei camere (living și două dormitoare), dar cu o suprafață de 102 metri pătrați utili, costă 185.000 de euro (TVA inclus). Pentru o suprafață de 118 metri pătrați utili (divizată între living, trei dormitoare și dependințe), un cumpărător ar trebui să plătească 215.000 de euro (TVA inclus). O casă cu aceeași suprafață utilă, dar structurată pe parter și etaj, este disponibilă spre vânzare pentru 285.000 de euro (TVA inclus). Fiecare locuință va dispune, totodată, de un teren de la 500 la 1.000 de metri pătrați.

Valley 21 6
Valley 21 7

Un concept pentru români, dar atractiv și pentru alții
Pentru cei interesați de achiziția unei case de vacanță, este important de notat că aceasta reprezintă, totodată, și o investiție. Mark Koops spune că managementul proiectului se va ocupa de închirierea casei în timpul în care aceasta nu va fi folosită de către proprietari. Faptul că ansamblul este localizat într-o zonă de munte, atractivă atât vara, cât și iarna, este semnificativ, acesta permițând maximizarea venitului obținut din închiriere.

Valley 21 5

Deși lansarea oficială a Valley 21 nu a avut încă loc, există deja o listă de aproape 200 de potențiali clienți, dintre care aproximativ 50 sunt străini (după ce ansamblul a fost promovat în cadrul unui târg imobiliar din Marea Britanie). Cu toate acestea, precizează omul de afaceri, proiectul a fost conceput pentru publicul român, Bucureștiul fiind principala piață vizată. În opinia sa, țara noastră are un potențial însemnat de dezvoltare pe segmentul locuințelor de vacanță, atât pentru publicul local, cât și pentru cel internațional.

Valley 21 4

Părerile cititorilor
2 păreri
  • radu

    Foarte frumos. Un proiect mai detailat daca este posibil in ceea ce priveste casa.

  • ciuchita tavi

    Asa va arata viitorul !!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Un ansamblu rezidențial cu parc, magazine și alte facilități integrate prinde contur în nordul orașului de pe Bega. La cât ajung prețurile în Ateneo Timișoara (P)

La finalizare, complexul va avea peste 1.000 de unități locative și va dispune de întreaga infrastructură necesară unui proiect de asemenea dimensiuni. Amplasat în nordul Timișoarei, mai exact între...

citește mai departe
Monarch Village: liniște, confort și relaxare – la 15 minute de centrul Timișoarei! (P)

Locuiești în capitala Banatului și visezi la o locuință nou-nouță, la un preț accesibil și amplasată într-o zonă liniștită? Te așteptăm să faci o vizită la Monarch Village! Ansamblul...

citește mai departe
Zen Residence, un ansamblu rezidențial elitist, pe litoralul românesc. Atractiv pentru uzul propriu, dar și ca investiție (P)

Ai în plan o achiziție imobiliară și ți-ai dori o locuință nou-nouță aproape de mare? Ansamblul Zen Residence, din Constanța, îți vine în întâmpinare cu o ofertă variată și...

citește mai departe
Un important dezvoltator autohton se extinde pe piața din Iași. A cumpărat un teren în zona Copou și vrea să ridice locuințe „verzi”

Tot ca parte a strategiei sale de a se extinde în afara Capitalei, compania a început anul acesta și construcția unui ansamblu rezidențial de aproape 700 de unități în...

citește mai departe
Au fost finalizate 268 de apartamente într-un ansamblu rezidențial premium din nordul Capitalei. Spațiile verzi vor ocupa 42% din suprafața totală a terenului aferent

Unitățile livrate reprezintă a doua etapă de construcție a proiectului – care va cuprinde, per ansamblu, 630 de locuințe. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat efectuarea recepției...

citește mai departe