Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 ian. 2012

30.000 de euro pentru un apartament cu două camere în Bucureşti. Vezi unde

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Deşi o bună parte dintre potenţialii cumpărători caută locuinţe care să se încadreze în pragul de 60.000 de euro, pe piaţă există şi oferte mult mai ieftine decât atât.

În ultimii mai bine de trei ani, un preţ cât mai mic a devenit principalul criteriu de selecţie în procesul de cumpărare a unei case. În Capitală, una dintre cele mai accesibile variante de achiziţie existente în momentul de faţă este reprezentată de apartamente nou-construite, situate la mansarda blocurilor vechi. Acestea sunt construite de către firme specializate, care termoizolează imobilele de dinainte de Revoluţie, iar apoi se ocupă de mansardarea acestora, cu acordul asociaţiei de proprietari. Preţurile pentru asemenea proprietăţi se situează în jur de 30.000-35.000 de euro pentru un apartament cu două camere.

www.imobiliare.ro îţi prezintă câteva astfel de oferte:

30.000 de euro (fără TVA) este preţul unui apartament cu două camere de tip duplex, ce a fost ridicat prin mansardarea unui bloc vechi cu patru etaje din zona Fizicienilor din Bucureşti. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 47 de metri pătraţi şi a fost finalizată anul trecut. Mai multe detalii despre această ofertă găseşti aici.

Cu 35.000 de euro poate fi achiziţionată şi o locuinţă nouă amplasată într-un bloc cu şase etaje din zona Berceni. Aceasta are două camere, o suprafaţă utilă de 51 de metri pătraţi şi a fost finalizată în anul 2011. Proprietatea dispune de aer condiţionat şi centrală proprie. Poţi vizualiza anunţul aici.

Tot 35.000 de euro costă şi un apartament cu o suprafaţă utilă de 56 de metri pătraţi, aflat încă în construcţie. Locuinţa, ce are ca termen de predare luna martie a acestui an, este situată la etajele cinci şi şase ale unui bloc din zona 1 Decembrie 1918. Poţi vedea imagini cu această locuinţă aici.

Cumpărători cu bani gheaţă
Cum sunt privite astfel de oferte de potenţialii cumpărători? „Se vând destul de bine. Sunt, într-adevăr, şi clienţi care refuză idee de mansardă, pentru că există şi comentarii negative la adresa lor”, spune Flori Prodana, senior broker în cadrul agenţiei imobiliare Activ Imob. Aceasta spune că principalul avantaj al unei asemenea achiziţii este, în mod clar, preţul foarte mic. Important este însă şi faptul că apartamentele construite la mansarda blocurilor vechi sunt, în fapt, construcţii noi, beneficiind de avantajele ce decurg din asta – instalaţii sanitare şi electrice noi, centrală proprie, aer condiţionat etc. Există şi clienţi care vor să facă achiziţii prin programul Prima Casă, dar şi mulţi cu bani gheaţă. Asta pentru că, cel mai adesea, apartamentele de la mansardă se vând din faza de construcţie, moment în care nu pot fi eliberate toate actele necesare pentru obţinerea unui credit cogarantat de către stat. Cei mai mulţi cumpărători sunt interesaţi de locuinţe cu două camere, foarte puţini ar opta pentru trei, fapt pentru care nici nu prea se construieşte aşa ceva. Mai nou însă, au început să se construiască şi garsoniere la mansardă, preţul acestora ajungând la 25.000 de euro.

Părerile cititorilor
8 păreri
 • Narcis

  Buna seara,

  Nu cumva va numarati printre cei care prin 2008-2009 ii promovati pe cei ca Zilisteanu, Cleciu,Coman, Clenciu, Nerisanu etc care „decretau” preturi pe care acum numai le visati ?
  Asumati-va greselile ! Mi-as dori 30.000 dar o sa ajunga 30.000 cand or pleca aia din ARAI cum pleaca satia din gUVERN ! Succes ca BAFTA nu meritati .

  O seara buna,

 • Lucian

  preturile de 30 000 de euro sunt preturi la care evident orice client al programului PC ar dori sa cumpere un apartament; adevarul este ca la acest pret nu veti cumpara prea curand apartamente nici macar cu ajutorul prietenilor sau al cunostintelor ce lucreaza la vreo banca…trebuie sa intelegem cu totii ca piata stagneaza din cauza crizei financiare, iar cei se hazardeaza sa cumpere apartamente la mansardele construite de cele mai multe ori din materiale usoare o fac din disperare. calitatea acestor constructii este la limita legalitatii, fara sa avem in vedere si alte aspecte…

 • dutu

  nici nu sunt acolo blocuri din 77

 • Ivan

  E adefarat.Sunt extrem de nesigure. Poate nu ati uitat reportajele cu mansardele de la bloc luate de vant in furtuna.Plus la aceasta frig iarna si cokleala vara. Cu 20000e ei casa acceptabila la 30 km de Buc. si de restul 7000e masina+3000 benzina sa faci naveta.

 • Catalin

  Locuiesc intr-o mansarda, nu recomand nimanui sa faca credit pentru a cumpara una, poate chirie, daca e foarte mica.

 • laura

  Eu am cumparat in septembrie un apartament de 3 camere in bloc din 1977 prin Prima Casa cu credit maxim 57.000 euro la dna Ghica langa parc etaj 4/10 cu 90 mp. Am fost tentati sa cumparam la mansarda unui bloc insa nu am avut incredere in calitatea constructiei. Si gandind logic, e un credit pe viata: mansarda, lipsa lift, scari de lemn, spatiu mic, constructie nesigura ( mare parte lemn si rigips netratate impotriva focului, caldura mare de la acoperis). Cautati daca aveti un salariu decent caci se gasesc si locuinte bune. Noi am cautat 1 an.

 • angel

  De mult nu se mai acorda 60 000€ in programul prima casa(decat in cazuri rarisime), valoarea pe care o poate accesa un doritor de PC este in jurul a 30 000 (media).Asa ca preturile trebuie sa mai scada mult, pt ca nimeni nu se mai impovareaza pe viata pt o garsoniera. Cautati informatii de la persoane(prieteni, cunostiinte) care lucreaza in banci si veti afla adevarul.

 • Mircea

  As vrea sa aud parerea unui proprietar de astfel de apartament la mansarda dupa ce a petrecut o vara in el.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Românii, cei mai rapizi dintre europeni la achiziția unei locuințe: se hotărăsc în cel mult 3 luni. Cât de mult „cântărește” factorul preț și la cât ajunge marja de negociere

Dorința de a fi proprietari rămâne puternică pe piața locală, în vreme ce chiria este privită, de regulă, ca o soluție temporară – sau chiar de ultimă instanță. În...

citește mai departe
Impact: apartamentele finalizate în Greenfield Băneasa vor fi 100% contractate până la sfârșitul lui 2020

În momentul de față, ansamblul rezidențial numără peste 2.500 de unități locative finalizate, iar dezvoltarea sa este programată să dureze până în 2028. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor...

citește mai departe
Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar. La cea mai recentă ediție...

citește mai departe
Apartament exclusivist, cu multiple opțiuni de relaxare în aer liber: parc, piscine, terase, spații verzi și loc de joacă pentru copii. Pretabil și ca investiție! (P)

Visezi la o locuință elegantă și spațioasă, amplasată într-o zonă exclusivistă a Capitalei? Beneficiind de dotări și finisaje de lux, această proprietate îți oferă, în plus, avantajul unor oportunități...

citește mai departe