330 euro/mp, cost de construcție „la cheie” pentru o casă mai… neobișnuită. Vezi cum arată

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Construcţii, Ştirea zilei
Publicat pe: 28 Aprilie 2014, Ultima actualizare: 12 Iunie 2018

Urmând modelul altor țări, oameni de afaceri români testează piața cu soluții de construire diferite de cele tradiționale, având un cost de construcție „la cheie” sensibil mai mic.

Deși a locui într-o casă prefabricată este un lucru extrem de obișnuit în alte țări, românii sunt, din fire, mai conservatori – majoritatea acestora preferă construcțiile tradiționale, din zidărie. În contextul crizei economice însă, soluții mai… inedite încep să-și facă tot mai mult loc pe piața autohtonă, ca variantă mai accesibilă de locuire. Un astfel de concept a fost prezent și la ultima ediție a Târgului Imobiliar Național (tIMOn), din 24-27 aprilie.

casa modulara 2

„Încercăm să ne adaptăm la puterea de cumpărare a populației”

Reprezentanții Premier House, companie 100% românească, vin pe piață cu un concept de casă modulară, pe structură metalică. Aceasta poate fi ridicată, pe terenul beneficiarului, într-un termen de maximum 30 de zile. Prețul unei construcții de 135 de metri pătrați este de 45.000 de euro (cu TVA inclusă), la care se adaugă costul execuției fundației, ce variază între 1.500 și 3.500 de euro, în funcție de specificul geodezic al fiecărui teren în parte, potrivit lui Virgil Budașca, reprezentant de marketing în cadrul companiei. „Încercăm să ne adaptăm la puterea de cumpărare a populației. Degeaba ai proiecte care arată foarte bine pe hârtie, care arată foarte bine și în realitate, dar pe care nu le poți vinde”, spune Florian Schiponca, marketing manager Premier House. Acesta precizează că locuința se livrează „la cheie”, cu finisaje și dotări de bună calitate. Avantajul major al acestui tip de construcție este prețul scăzut, de circa 330 de euro pe metru pătrat construit, alături, desigur, de timpul redus de execuție; de asemenea, rezistența la seisme este mai ridicată decât cea a construcțiilor tradiționale, punctează Schiponca.

casa modulara 1

 

Fișa tehnică:
Construcția este realizată pe structură metalică provenind de la containere de tip High Cube (de 40 de picioare) – aceasta este proiectată să suporte o greutate de 300 de tone (echivalentul a circa 10 astfel de containere suprapuse). Un perete este format, de la exterior spre interior, din mai multe „straturi”: tencuială decorativă, fibră de sticlă, adeziv masă șpaclu, polistiren de 10 centimetri, tablă cutată zincată, strat bituminos anticoroziv, profil de aluminiu, vată minerală (10 cm), gips-carton și strat de aluminiu anticondens. Printre finisajele și dotările locuinței se numără: instalații sanitare Romstal, centrală termică, blat lavoar baie din granit, parchet Quick Step, întrerupătoare cu senzor, lămpi de iluminat economice cu LED, scară portantă metalică, îmbracată în lemn, tâmplărie PVC REHAU etc.

 

Citește și: Construcții inedite: casa „eco” low-cost, din containere de metal

O variantă accesibilă și prin credit

Pe Bulevardul Timișoara, vizavi de CET Vest, compania a construit deja un prototip de casă modulară (ce poate fi dezasamblat și remontat pe terenul unui cumpărător). Locuința are o suprafață de 135 de metri pătrați construiți (120 de metri pătrați utili), cu o amprentă la sol de 60 de metri pătrați. La parter se află livingul (de 20 de metri pătrați), dar și bucătăria cu zonă de dining și o baie de serviciu. La etaj se găsesc două dormitoare, a câte 20 de metri pătrați utili, plus o baie și o terasă de 15 metri pătrați. O asemenea construcție s-ar încadra foarte bine pe un teren de circa 300 de metri pătrați, este de părere Schiponca.

Virgil Budașca subliniază că prototipul din Capitală a fost construit ca bază de dialog cu potențialii cumpărători – proiectul poate fi însă adaptat în funcție de cerințele și bugetul fiecărui client în parte. Acesta precizează că, în momentul de față, compania este în discuții cu câteva instituții financiare (printre care Banca Comercială Română – BCR) privind acordarea de finanțări potențialilor cumpărători – credite ipotecare, pentru construcția de locuințe și chiar Prima Casă. „Asta pentru că, de regulă, costul construcției și al terenului nu depășește plafonul admis pentru Prima Casă”, spune Budașca.

casa modulara 3
casa modulara 4
casa modulara 5
casa modulara 6

Părerile cititorilor
37 păreri
 • Pascu Florin

  Buna ziua.
  1.Firma d-voastra executa lucrari de constructii case familiale? Daca da, construiti si in Cluj Napoca? Va rog un pret estimativ de constructie pe mp la rosu si la cheie?

 • marian prodan

  Buna seara, m-ar interesa un cost de proiectare plus constructia metalica de aproximativ 350m pe 3 nivele. Va multumesc!

 • Rusen iulian

  Buna ziua, as dori sa constriesc o casa de 124mp, 3 dormitoare. M-ar interesa pretul la cheie cu materiale si fara materiale, Ilfov Magurele. O zi buna!

 • roda diuna

  BUNA ZIUA, CUM POT LUA LEGATURA CU ACEASTA FIRMA? SUNT INTERESATA SA CONSTRUIESC, VA MULTUMESC!

 • Daniela

  Buna seara, m-ar interesa un nr. de telefon pt. mai multe detalii, va multumesc!

 • stefan

  Am o casuta ce trebuie daramata. As dori o casa cu etaj la cheie cam 100m2, sufragerie, buc., baie jos si sus 2 dorm., baie. Va multumesc! Astept raspuns!

 • Ricky

  Buna ziua! Am o casuta mica de 40 mp si trebuie daramata. As dori o casa cu etaj la cheie.
  Cam cat m-ar ajunge?? Salon jos, bucatarie, baie, si 2 dormitoare sus.
  Va multumesc! Astept raspuns.

 • Chirila

  Buna ziua! As dori sa construiesc si eu o astfel de casa in Germania. Ma poate ajuta cineva cu datele vreunei firme care executa astfel de lucrări? Mulțumesc!

 • Felicia

  Cat m-ar costa o casa construita pe teren propriu (suprafață construită aproximativ 150 m p) în Austria, loc. Ried im Innkreis?

 • Costin Cojocaru

  Buna ziua, ma intereseaza sa construiesc o casa in Suedia de circa 150mp amprenta la sol si pe un plan si jumatate. Deci suprafata locuibila ca 180 mp.Constructia va fi din Ytong dupa proiect.
  Asigur placa de baza care va fi turnata la inceperea constructiei.
  Aveti un pret aproximativ la mp ?
  Stie cineva o firma dispusa sa execute o lucrare in Suedia?
  Cu stima!

 • anton schan

  AM INTERES PENTRU O CASA CU ETAJ 8X15M. CAT MA COSTA CASA LA CHEIE?

 • Mirel Onica

  Buna Ziua

  Ma intereseaza cat m-ar costa o casa la cheie facuta in Austria subsol, parter + etaj pe o suprafata 150 M2 ca locuinta, terenu find de 244 M2.

 • Cristi

  Bună seara. Mă intereseaza un preț pentru o casă de 90 -100 m pătrați.Vreau construcția astfel:
  Parter: living ,baie,bucătăria ,camera tehnica
  Etaj : 3 dormitoare și o baie de serviciu.
  Va rog sa imi faceti calculul cu si fara transport .Eu sunt din Craiova .

  Seara frumoasă să aveți.

 • Madalina

  Ma intereseaza pentru constructie 90m desfasurati p+2 cu o amprenta la sol de 30mp. Daca se poate un pret per total la cei 90m cu finisaje. Multumesc

 • A. KOVACS

  Buna ziua,
  as dori mai multe informatii. Un nr. de telefon si o adresa de e-mail?
  Multumesc

 • adrian

  Stimate domn,
  Vă rog să îmi transmiteţi pe e-mail fotografii de prezentare şi mai multe detalii ref la pereţi
  Numai bine

 • alex

  Eu am ridicat 2 case una in com berceni si una in bragadiru. Lotul a costat 9500 respectiv 14000. In total in comuna berceni 110mp utili la cheie m-a dus 45000 euro si in bragadiru 150 mp 55000. Materialele mai putin fierul cherrsteaua si betonul le-am cumparat de la dedeman printrun agent care mi-a facut niste preturi f bune si m-a ajutat si cu sfaturi. Sa nu luati de la depozite mici! Eu am luat fierul de la un depozit din bragadiru si pe factura scria 14 tone si dupa ce am cantarit o bara si am facut calculu mi-au iesit 12.7 tone. Pentru detalii puteti sa ma sunati 0724120008. Alex

 • Florin

  Buna , as vrea sa știu daca se poate face o construcție P+3 pe o suprafața de 250 mp.?

 • dumitru

  Buna ziua. Unde va pot gasi?

 • vasile

  vreau o casa de 100mp cu demisol.Astept sa ma contactati la 0744505397

 • AMALIA

  BUNA SEARA

  MA INTERESEAZA CAT M-AR COSTA SI CAT TIMP AR DURA O CASA LA CHEIE CU 3 FATADE (LIPITA DE VECIN) CU O SUPRAFATA DE 100 M PARTER+ 50 M ETAJ CONSTRUITA IN BELGIA ;

  MULTUMESC

 • Corina Gefeller

  Am intrese pentru o casa cu etaj. 7×14, 5 m

  Cit ma coste casa la cheie.

  Tel. 004915117213130

  Localitatea Gifhorn in Germania

 • cristian

  Este ceva mai dragut,asa poti construi ceva solid si decent pe pamant,constructia,fundatia duce undeva la 50 mii de eur,numai ca intervin celelalte cheltuieli cu bransamentele necesare ,apa,curent, canalizare ceea ce in Romanica noastra nu prea sunt ieftine,total groso modo aprox.70 mii eur fara pamantul de asezare,deci inca 20 mii eur,ne ducem la 90 mii lejer.Nu mai spun ca pot aparea tarife de transport suplimentare,sau altele.Ar fi de aplicat si preferat un suport total catre cumparator cu toate facilitatile si sa vb.de “la cheie total”.
  La gros pe viitor este de studiat proiectul.Felicitari.P.s.Studiati si punerea containarului superior si invers nu pe lungime. Toate cele bune.Cristi.

 • larissa

  buna,f draguta,ma intereseaza modalitatea de plata,si citi ani are garantie o asemenea casa.
  multumesc

 • Nicu

  Aveti modele si pentru suprafete mai mici? Un buget de 30.000 euro ar fi suficient pentru o casa la cheie?

 • Jean Schuster

  VAI DAR CE ARHITECTURI PATRATE!!! Si cand te gandesti ca casele astea mai au si Arhitecti! Oare ce or fi invatat acesti arhitecti in universitati?

 • mioara haias

  am un teren de 600 m2,;imi place aceasta idee geniala,si as dori si eu asa o casuta

 • Premier House

  @Emil : in 30-40 de zile va puteti muta in casa

 • Emil Emil

  Atractiv din toate punctele de vedere ! As construi si eu ASA ceva!

 • Emil

  MA ATRAGE UN ASEMENEA STIL DE LOCUINȚA ,având in vedere si prețul de 330€/m.patrat .intrebare : DACA găsesc terenul in Buc. ,in cat timp este gata ? Eu as dori o locuința modesta de circa 100-140 mp. ( camera de zi ,doua dormitoare ,bucătărie ,dou bai, camera tehnica pt centrală ) !

 • Virgil

  Vizual, arata excelent!

 • Premier House

  @ Costache Adriana
  Avem in permanenta ofertanti de terenuri care ne contacteaza. Sigur putem gasi ceva impreuna care sa va ajute.

  @ Panikos
  Adresa este Bd Timisoara nr 183, Sector 6, Bucuresti.
  Putem construi si in Navodari

  @ Viorela
  Acelasi raspuns: putem identifica impreuna terenuri foarte bune. Un exemplu excelent de duplex pe pagina noastra de Facebook, http://www.facebook.com/premierhouseromania sau pe http://www.premierhouse.ro

  @ Balan Ioana
  Se sapa un put… se monteaza panouri solare, si aveti autonomie deplina! Va putem sprijini si in acest sens

  @ all: va multumim tuturor pentru aprecieri!

 • COSTACHE ADRIANA

  Sunt foarte incantata de ceea ce am vazut.Daca as gasi un teren de 500-600 mp, acest tip de casa mi-as dori.Felicitari pentru ingeniozitate, este o casa a viitorului.

 • john

  multumim pentru articol.
  cititorii dv pot sa descopere
  mai multe detalii si informatii pe http://www.premierhouse.ro

 • panikos kokkinis

  buna ziua,a placut chiar proiectul,este moderna si interesante si cred sa contacta pt.construite in zona navodari si vreau sa stiu adresa dumnavoastra mersi p kokkinis

 • viorela

  Felicitari. Nu sunt străină de aceasta abordare. Imi place chiar proiectul. Are personalitate si este modern. Cred ca vă voi contacta după ce imi cumpăr terenul necesar. Doresc doua asemenea locuinte,tip duplex. Va doresc succes in afaceri

 • balan ioana

  Buna seara, va felicit pt punerea in practica a acestui tip de constructie.
  Pt ca detin un teren de 2000 m.p. undeva langa constanta, am avut anul trecut o tentativa de a cumpara containere second-hand si de a gasi solutii tehnice de captusire si inbracarea lor, in asa fel incat sa le pun in opera prin constructia unei case de vara…
  M.am oprit in achizitionarea acestor containere, fiind descurajata de faptul ca terenul nu este racordat la apa si curent.
  Oricum, felicitari pt initiativa !

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Noi donații în lupta împotriva COVID-19 din partea unor companii din imobiliare și construcții

Fondurile vizează atât achiziția de echipamente de protecție pentru personalul medical din spitale, cât și sprijinirea categoriilor de populație vulnerabile. Săptămâna aceasta, câteva companii din domeniul imobiliarelor și al...

citește mai departe
Pe șantierele din construcții încă se lucrează. De ce poate depinde continuarea activității – dincolo de o decizie a autorităților

În momentul de față, decizia de a întrerupe – sau nu – activitatea se află la latitudinea angajatorilor. În ciuda restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19, o...

citește mai departe
„Se lucrează la foc continuu în construcții” – iar dezvoltatorii vor produse de calitate pentru ansamblurile rezidențiale

Un jucător dintr-o industrie conexă a construcțiilor semnalează un interes ridicat pentru produse din categoria premium pe segmentul rezidențial. Producătorul local de uși, ferestre și parchet Pinum, parte a...

citește mai departe
Construcțiile de locuințe, pe cale să-și ia zborul în 2018?

La fel ca anul trecut, în 2018 au apărut noi și noi anunțuri de „lansare” a unor ansambluri rezidențiale – în Capitală în primul rând, dar și în orașele...

citește mai departe
2018: Piața construcțiilor poate că „duduie”, dar statisticile nu prea o arată. Află de ce!

Deși apetitul pentru construcția de locuințe a devenit mai puternic în ultimii ani – un fapt ce se poate vedea cu ochiul liber în piață și în 2018 –,...

citește mai departe