Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 Aprilie 2017

4 idei de design: transformă-ți casa într-o oază de relaxare!

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 23 Aprilie 2017

Dincolo de tendințele momentului, ține cont de tipul tău de personalitate atunci când alegi un anumit stil de amenajare!

Într-o epocă a vitezei, în care pe agenda zilnică a fiecăruia se îngrămădesc din ce în ce mai multe lucruri de făcut, este esențial ca locul pe care-l numim „acasă” să fie cât mai propice pentru reîncărcarea bateriilor. Această nevoie a societății contemporane este reflectată din plin de tendințele în materie de design interior. „Senzația de bine este mai importantă decât orice regulă de amenajare”, susțin experții.

„Eliminarea stresului, contemplarea și relaxarea totală, fără a face absolut nimic, sunt astăzi mai căutate decât au fost vreodată. Să stai din când în când tolănit, fără să fii condiționat, pe o pernă moale de pe canapea, îți oferă pur și simplu bună dispoziție, întrucât căminul are în primul rând rolul de a îngriji sufletul.”

Axel Venn, expert în designul culorilor (din anul 2000, acesta efectuează cercetări privind trendurile în amenajarea locuinţelor pentru Hornbach)

În acest context, reprezentanții retailerului de materiale de construcții și grădinărit Hornbach propun patru stiluri diferite de amenajare, ce pornesc de la nevoia de confort a omului modern. La fel ca în ultimii peste zece ani, acestea au fost elaborate de către expertul în designul culorilor Axel Venn:

1. Black&White Comfort:

Pornind de la contrastul clasic dintre alb și negru, ce degajă eleganță și sobrietate, acest stil se potrivește celor cărora le plac lucrurile simple, dar frumoase. Mobilierul este unul modern – axat așadar pe funcționalitate – și nu „încarcă” spațiul disponibil. Unele dintre materialele folosite, precum textilele și pielea, sunt plăcute la atingere, invitând, astfel, la repaus. Un avantaj important este reprezentat de gradul ridicat de adaptabilitate a unei asemenea amenajări, aceasta putând răspunde unor cerințe diferite (odihnă, timp petrecut împreună cu familia și/sau prietenii, dar și muncă).

4 idei de design pentru relaxare

2. Nordic Atmosphere:

Așa cum o arată și numele, acest stil este de inspirație nordică, iar spațiul propus este unul luminos și prietenos. O asemenea amenajare s-ar plia pe nevoile personalităților „solare”, care tind să își regăsească echilibrul în mediul înconjurător. Astfel, pe un fundal alb sunt armonios „înșiruite” elemente ce reușesc să evoce prezența naturii în spațiul interior: de la plante și piese de mobilier din lemn, la decorațiuni (și chiar un întreg perete) în nuanțe verde pastel.

4 idei de design pentru relaxare

3. Relaxed Living:

Te-ai gândit vreodată cât de relaxant poate fi să privești cerul sau marea? Nu este de mirare, așadar, că aproape 40% dintre oameni declară că albastru este culoarea lor preferată! Dacă te numeri printre ei, acest stil de amenajare poate fi perfect pentru tine: albastrul este contrabalansat aici de elemente din sfera culorilor pământului, ce conferă stabilitate ambientului. Potrivit specialiștilor Hornbach, locuințele amenajate în nuanțe de albastru nu trebuie neapărat să fie reci: acest „pericol” poate fi evitat cu ușurință inserând în decor nuanțe calde de lemn sau materiale textile moi.

4 idei de design pentru relaxare

4. Blooming Emotions:

Pentru personalitățile emoționale, ce se „hrănesc” cu energie, acest concept de design poate fi o bună sursă de inspirație. Nuanțele florale reprezintă baza amenajării: de la roz elegant până la nuanțe de coral și albastru satinat, culorile prietenoase vor contribui la crearea unui ambient definit de dinamism și bună dispoziție, propice interacțiunii, atât pentru locatari, cât și pentru musafiri.

4 idei design relaxare 4

Părerile cititorilor
1 părere
  • Claudiu

    Frumos articol!

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Când „afară” devine mult mai important: sfaturi practice pentru amenajarea balcoanelor, teraselor și grădinilor

Stând mai mult acasă, din pricina măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, românii au început să acorde mai multă atenție spațiilor exterioare ale locuințelor. Retailerul local de materiale de...

citește mai departe
The new luxury era? Într-o zonă exclusivistă precum Kiseleff-Aviatorilor, o amenajare cu adevărat „de lux” poate ajunge la încă o dată prețul apartamentului

Un studio de design recunoscut pe plan internațional intră și pe piața din România, pe fondul alinierii standardelor în materie de lux ale persoanelor cu venituri mari din întreaga...

citește mai departe
Ambient modern și elegant, în care să te simți „acasă”!

Acest stil de design se potrivește atât locuințelor spațioase, cât și celor de dimensiuni mai mici. Visezi la o locuință elegantă, însă nu ai vrea să cazi în capcana...

citește mai departe
Design: duplex de 85 de metri pătrați, cu 3 dormitoare și două băi

Cu o compartimentare și o amenajare eficiente, casa ta poate fi mai încăpătoare decât crezi! Datorită noii generații de ansambluri rezidențiale, apartamentele structurate pe mai multe nivele, de tip...

citește mai departe
3 stiluri de amenajare pentru sufrageria ta!

Alături de bucătărie, această cameră este cea în care veți petrece cel mai mult timp împreună. Sufrageria – sau, în accepție modernă, livingul – reprezintă, în designul interior contemporan,...

citește mai departe