Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
6 feb. 2013

6 intrebari inainte de cumpararea unei locuinte!

scris de Leonard M. in categoria Cumpărători

Cumpararea unei locuinte reprezinta, asa cum ti-am spus de atatea ori, cea mai importanta achizitie din viata ta. Astfel, intrebarile si temerile tale sunt justificate, iar tensiunea si stresul, fac parte integranta din procesul de cumparare.

Stiai ca poti sa atenuezi din tot acest consum nervos pana la eliminarea sa totala?

Cum? Pregatindu-te dinainte. Si pentru aceasta am identificat sase intrebari la care trebuie sa ai raspuns inainte de a face primul pas.

1. Cu ce vei cumpara? Ti-ai stabilit bugetul de achizitie? Cu credit sau cu banii jos? Atentie la toate costurile si la imbunatatirile pe care vrei sa le faci in viitoarea locuinta. Nu vei putea contracta un credit suplimentar, de nevoi personale, pentru o mobila noua sau pentru aparatele electrocasnice. Sfatul nostru este sa nu te indatorezi la maxim pentru cea mai scumpa dintre locuinte pentru ca, in eventualitatea in care vei avea nevoie de un “supliment financiar”, nu vei fi eligibil pentru un alt credit.

2. Cu cine vei cumpara? Alege-ti echipa din care vrei sa faci parte. Agentul imobiliar, consilierul de credite, avocatul, notarul, toti joaca in echipa ta. Depinde numai de tine daca vei avea sau nu o echipa castigatoare pentru ca tu esti capitanul de echipa.

3. Unde vei cumpara? Zona este foarte importanta. In afara de prestigiul cartierului “vanat” si de pozitia sociala ce ar deriva din cumpararea unei locuinte acolo, sunt importante si alte aspecte: apropierea fata de serviciu, scoala, facultate, facilitatile zonei, magazine, spatii de agrement, posibilitati de distractie, etc. Alege o locuinta mai mica in zona preferata decat una mai mare intr-o zona ce nu te avantajeaza.

4. Ce tip de locuinta ti se potriveste? Fa-ti un plan pe termen lung. Ce vei face peste 5 ani? Dar peste 10 ani? Poate vei avea copii si copii vor avea nevoie de camera/camerele lor. Un apartament situat la un etaj superior acum iti va oferi o panorama deosebita, dar atunci cand vei avea copii iti va aduce griji in plus.

5. Care locuinta o vei alege dintre cele vizitate? Ai vizitat mai multe locuinte si nu stii pe care s-o alegi? Iti recomandam sa nu mergi singur. Sotia sau prietena sau chiar un amic, te pot sfatui atunci cand decizia pare sa fie din ce in ce mai greu de luat. De asemenea, agentul tau imobiliar va fi bucuros sa-ti ofere sfaturi in acest sens.

6. Cand vei cumpara? In imobiliare, ca si in alte domenii ale economiei, exista perioade de varf si perioade mai slabe. Realitatea ultimilor ani ne-a aratat ca prapastia intre acestea s-a umplut treptat si ca nu exista variatii majore de preturi de la un sezon la altul. Totusi, primavara si toamna sunt perioadele cele mai active in cadrul sectorului imobiliar. Interesul tau este sa cumperi iarna sau vara, insa in aceste doua anotimpuri si numarul de oferte de pe piata este mai mic. Cu alte cuvinte, “raftul de oferte imobiliare” este mai gol, desi sunt putin mai ieftine.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu
________________
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente(www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale si terenuri.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Evită capcanele! Ce verifici când vinzi sau cumperi o casă? Așa te ajută un agent imobiliar profesionist

Te pregătești să vinzi sau vrei să cumperi o casă? Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le verifici, mai întâi, pentru a te asigura că vei evita capcanele...

citește mai departe
Ai o nevoie imobiliară? Vezi cum poți acționa în această perioadă

Dacă ai o nevoie imobiliară, atunci această perioadă poate fi una ideală pentru a iniția o discuție cu un agent imobiliar alături de care să cauți locuința pe care...

citește mai departe
Interacțiunile „la distanță”, viitorul tranzacțiilor imobiliare?

Actualele măsuri de „distanțare” socială sunt resimțite în toate domeniile vieții. Se vor impune, însă, acestea și pe viitor în imobiliare? Au trecut aproximativ două săptămâni de când oficialii...

citește mai departe
Imobiliare.ro: În ciuda pandemiei, statisticile arată că există, chiar și acum, un interes solid pentru piața locuințelor

Deși evenimentele din plan social impun o stare de expectativă, cei aflați în căutarea unei case nu au dispărut, totuși, de pe fața pământului – este de așteptat ca,...

citește mai departe
„Pulsul” imobiliarelor în contextul COVID-19: pe termen mediu și lung, societatea nu poate să meargă înainte fără ele!

Răspândirea coronavirusului și pe teritoriul României, laolaltă cu măsurile impuse de autorități pentru limitarea acesteia, pune în dificultate multe sectoare economice. Imobiliarele nu fac, desigur, excepție. Un webinar găzduit...

citește mai departe