7 paşi până la PRIMA CASĂ

scris de Claudia Ciuta in categoria Prima Casă
Publicat pe: 30 Noiembrie 2009, Ultima actualizare: 27 Aprilie 2018

Pasul 1. Împăcarea cu tine

Vei avea un credit pe o perioadă de timp destul de lungă. Dacă te-ai hotărât şi ştii sigur că nu vei regreta această decizie mai târziu, atunci următorii paşi ţi se vor părea intermediari şi vei reuşi să obţii ceea ce îţi doreşti. Dacă nu eşti sigur că vrei o astfel de responsabilitate, informează-te, vorbeşte cu alte persoane care au dosare pentru Prima Casă, vorbeşte cu specialişti, acordă-ţi timp să iei această decizie cu inima împăcată.

Pasul 2. Găsirea băncii potrivite pentru a te finanţa

Poţi să alegi cu ajutorul unui consilier bancar sau al unui broker de credite care este oferta de creditare care ţi se potriveşte. Sau, evident, a mai multor consilieri. Informarea aduce o paletă mai mare de variante între care poţi alege.

Pasul 3. Dosarul de finanţare

Ţine minte: timpul necesar acestei etape depinde de fiecare client în parte şi de angajator, de cât de repede faci rost de toate documentele necesare. Poate povestea lui Daniel Tiron, unul dintre cei care au intrat în programul Prima Casă te poate ajuta să faci faţă detaliilor.

Ce trebuie să cuprindă dosarul?

 • Declaraţie pe propria răspundere, autentificată la notar, potrivit căreia afirmi că nu deţineai în proprietate o locuinţă, nici individual, nici în comun, cu soţul/soţia sau alte persoane în momentul în care legea a intrat în vigoare şi nu ai în derulare în credit ipotecar.
 • Cerere de credit completată şi semnată de către toţi participanţii cu venituri
 • Documente de identitate (ale tale ca solicitant, inclusiv soţ/soţie sau co-împrumutaţi – copie şi original)
 • Certificat de căsătorie – dacă este cazul (copie, original)
 • Documente de venit, adeverinţă de venit emisă de angajator pe baza formularului pus la dispoziţie de bancă (în original) – emisă cu maxim 30 zile calendaristice înaintea analizei, însoţită de cartea de muncă sau contractul individual de muncă (copii conforme cu originalul)
 • Documente referitoare la obiectul creditului: acte de proprietate, carte funciară, actele de identitate ale actualilor proprietari ai imobilului care urmează să fie achiziţionat(copii)
 • Documente de justificare a aportului propriu
 • Raport de evaluare a imobilului adus în garanţie, întocmit de un evaluator agreat de bancă.

Extrasul de carte funciară trebuie să nu fie mai vechi de 15 zile în raport cu data la care banca transmite dosarul către Fondul de Garantare. Banca emite o decizie atât pentru eligibilitatea financiară a clientului cât şi pentru acceptarea garanţiei din punct de vedere juridic.

Pasul 4. Evaluarea imobilului

Dacă dosarul trece mai departe, urmează evaluarea imobilului adus în garanţie. Evaluarea este realizată de către evaluatori imobiliari autorizaţi agreaţi de banca la care ai apelat. Sunt bănci care absorb aceste costuri în cazul în care au evaluatorii lor.

Pasul 5. Aprobarea finală a băncii şi trimiterea dosarului către Fondul Naţional de Garantare

După evaluarea imobilului, banca emite decizia finală de aprobare şi trimite documentele către Fondul Naţional de Garantare. Către FNGCIMM se transmit doar documentele de identitate, declaraţia notarială pe propria răspundere, extrasul de carte funciară, ante-contractul de vânzare-cumpărare, raportul de evaluare al imobilului şi copiile actelor de proprietate ale locuintei ce urmează să fie achiziţionate. Fondul nu verifică şi eligibilitatea financiară a clientului, aceasta ţinând de normele interne ale fiecarei bănci înscrise în programul Prima Casă (venituri eligibile, grad de îndatorare, scoring, etc). Deci abia acum se ia decizia finală.

Pasul 6. Semnarea contractelor

Ai de semnat: contractul de credit, convenţia tripartită de garantare, contractul de vânzare-cumpărare.
Fondul Naţional de Garantare a creditelor emite în 5 zile lucrătoare o decizie pe care o transmite băncii la care ai aplicat pentru creditare. Dacă răspunsul este pozitiv, Fondul Naţional de Garantare transmite şi factura aferentă comisionului de garantare.

Urmează birocraţia:
Banca achită comisionul de garantare, transmite dovada către Fond şi încheie contractul de credit cu tine.
Fondul redactează contractul de garantare şi îl transmite băncii.
Dupa primirea acestui contract, ai doar 5 zile lucrătoare la dispoziţie pentru a-l semna şi remite Fondului Naţional de Garantare
Apoi, în maxim 3 zile lucrătoare, Fondul semnează contractul de garantare şi îl transmite înapoi băncii.
Banca pune la dispoziţie creditul, iar clientul poate semna contractul de vânzare-cumpărare a imobilului.

Pasul 7. Găsirea unei maşini pentru a-ţi duce lucrurile în noua ta casă

. Dacă ai trecut cu succes de primii 6 paşi, atunci pasul 7 e cireaşa de pe tort. Dacă vrei să te muţi repede şi sa fii sigur că ai tot ce îţi trebuie în noua casă, lucrează cu o listă. Dacă notezi tot ce vrei să iei cu tine în noua casă, nu vei avea avea surprize neplăcute.

Spor, baftă şi răbdare!
Mai multe detalii despre PRIMA CASĂ

Părerile cititorilor
63 păreri
 • ION LUȚU

  APARTAMENTU ÎN MILITARI OLTENIȚA CALE FERICIȚILOR NR 9 UȘA 9 IETAJI 1 SECTORU 6

 • Oprea Manuel

  Sper ca mesajul meu sa ajute pe careva…

  Eu am depus dosarul pe 15 iunie ac (la banca Transilvania daca e cumva de folos acest aspect). Au fost mici probleme care au durat 2 saptamani si ceva, probleme legate de niste documente pe care proprietarul nu le avea (gen cadastru, cartea energetica, PV predare primire al imobilului, chitanta sau chitantele cu care a fost achitat acel imobil…). S-au rezolvat oricum, cu rabdare. Apoi dosarul a fost trimis la fond si acum se afla in stadiul urmator:
  2018-07-25 15:45:56 Solicitare în completare la banca
  2018-07-25 16:35:04 Solicitare trimisa catre FNGCIMM
  2018-08-01 11:27:15 Solicitare în analiza la FNGCIMM
  2018-08-01 11:27:47 Solicitare aprobata de catre FNGCIMM
  2018-08-09 18:00:00 Contract de garantare trimis la banca

 • Ionut

  08.05.2018 solicitare trimisa catre fond
  15.05.2018 solicitare in analiza 12:00
  15.05.2018 solicitare aprobata 16:00
  Uraa!!!

 • Bogdan

  26. 04.2018 solicitare trimisa la fond
  07.05 ora 15 solicitare în analiza
  07.05 ora 20.04 solicitare aprobata.
  Foarte rapid

 • Maya

  Buna, as vrea si eu sa imi iau un credit Prima Casa, dar eu sunt in strainatate angajata. Se poate daca imi duc toate actele traduse sau nu se poate? Mersi pt. raspuns.

 • Irina

  Nu este real cu ce se spune, bancile in gen., daca intrebi, nu ti se raspunde sau uita sa puna acte.

 • Maria

  Buna ziua,
  Eu am 5 luni decand lucrez ca medic. Pot obtine un credit sau trebuie sa astept 6 luni de la data angajarii?

 • Ramona

  Copilul are un ap. făcut donație către bunici și acum vrea sa se înscrie la Prima Casa, este posibil sau nu? Eu stiu ca ar fi posibil dacă locuința pe care o are nu depășește 50 de m pătrați. Știe cineva ceva despre așa ceva?

 • Iulian

  Am făcut precontractul la banca, credit mai durează, să mă prezint la notar.

 • nicu brt

  De ce nu cititi cu atentie si rabdare materialul de mai sus?

 • Istrate angelica

  Buna ziua,nu stiu daca a mai trecut cineva prin aceasta situație dar dacă da va rog să mă ajutați….Am urmat toți pașii :cerere banca ,găsit casa,ante contract semnat ,dosar banca aprobat ,dosar fond aprobat si am ajuns la faza finala ,ieri trebuia să se semneze toate actele și contractul de vânzare cumpărare dar din cauza unei neînțelegeri între banca si notar nu am reușit.Care este situația explicată de banca,propritarul dorește banii în moneda euro ,fondul prima casa este în lei reținerea de suma a fost făcută la un curs din ziua cererii noastre la banca ,fondul a aprobat această sumă iar acum cursul euro este mai mic în condițiile astea ar trebui să se facă vânzarea cumpărare conform curs euro si după ce se vine de la notar cu contractul de vânzare cumpărare se face un act adițional de micșorat garanția ,act care v-a merge la fond cupa care din nou la notar pt o nouă intabulare cu suma modificată (în intabularea intiala trebuia să fie suma aprobată de catre fond) notarul nu vrea să facă acest lucru……..banca nu are soluții iar noi nu știm cum sa procedam……..Va rog daca ați trecut prin aceasta situație să mă ajutați.Va mulțumesc!

 • Adrian

  Salutare! știe cineva cat dureza semnare contractului dacă fondul a acceptat dosarul?

 • Adrian

  Salutare! Dacă am făcut rezervare plafon și fondul de garantare l-a aprobat, ar putea sa ma refuze pentru aprobarea finala?

 • zlataru daniel

  Daca am in coproprietate o locuinta cu maica-mea, dar eu nu locuesc acolo..se mai poate face credit pt prima casa? Daca nu,cum trebuie sa procedez???

 • elena

  In cat timp se vede dosarul la fond pe site, daca de la banca mi se spune ca ieri, 10 iunie, dosarul a plecat la fond? Multumesc!

 • florentina

  Dosar aprobat de fond in 10.05.2016.Cat mai dureaza pana la semnarea contractului, si cand o sa binevoiasca cineva sa ne raspunda la intrebari? 🙁

 • mihaela

  18.04.2016 15:15 Solicitare în completare la banca BANCA
  21.04.2016 15:32 Solicitare trimisa catre FNGCIMM FNGCIMM
  21.04.2016 15:44 Solicitare în analiza la FNGCIMM FNGCIMM
  09.05.2016 14:34 Solicitare aprobata de catre FNGCIMM FNGCIMM
  – trebuie sa ganditi pozitiv si sa aveti rabdare .

 • Ionut

  Buna, dosarul meu e din 21.04.16 in analiza la Fond si astazi a expirat antecontractul. Sunt curios cat mai dureaza si cata rabdare mai are vanzatorul? Romania, te iubesc!

 • Florin

  Dosarul meu a fost trimis catre Fond in data de 04.04.2016, a intrat in analiza pe 15.04.2016 si a fost aprobat in data de 04.05.2016. Inarmati-va cu rabdare!

 • Klain

  Trimis fond 01.04.2016. Aprobat în 29.04.2016. Durează cam o luna; am sunat eu la fond și mi-au spus că sunt foarte multe dosare …în cazul ăsta înarmați-va cu răbdare. Bafta!

 • ulala

  Pentru mine, distractia a durat 33 zile, din momentul cand a ajuns la fond si pana la aprobare.

 • Mihai

  Dosarul meu e de pe data de 15.04.2016 in analiza. Cand i.am sunat sa.i intreb cat mai dureaza mi.au spus ca prioritate au dosare ale caror antecontracte le expira cat mai curand.

 • Cristian

  Buna ziua,
  Stie cineva,cu aproximatie cat mai dureaza sa aprobe fondul de garantare, daca pe site-ul lor scrie ca pe data de 14.04.2016 a intrat la ANALIZA? Multumesc!

 • chertes vasile

  De ce nu raspunde nimeni la intrebari ? Noi avem creditul aprobat, dar mai trebuie rabdare.

 • Alin

  Mâine, 15.04.2016, am 15 zile lucrătoare de când este dosarul la fond și 5 zile lucrătoare de când este în analiza și analiza și analiza….

 • Lutu

  Buna seara! Dosarul meu este in analiza la fond de 7 zile. Cat dureaza pana la aprobare? Multumesc!

 • Alex

  Dosarul e la fond de pe 23 martie. Dupa 9 zile l-au bagat in analiza. In 5 min l-au trimis la banca ca nu era clara o stampila! Acum iar astept de vreo 7 zile sa fie analizat.

 • Alex

  Dosarul meu a ajuns la fond pe data de 21.03 si, azi a intrat in analiza. Deci, cam 2 saptamani dureaza pana il iau la analizat.

 • Daescu

  Am dosarul de 10 zile lucratoare si nimic deocamdata.

 • Lucia Butuza

  Cat mai dureaza, daca dosarul este de o saptamana la fondul de garantare?

 • andrei

  Am dosarul de o saptamana la fondul de garantare.
  Cat poate dura aprobarea lor ?

 • gaby

  Cei de la BCR au dat drumul la program pe 2016 si au fondurile pe acest an, dar nu stiu daca au terminat banii din 2015.

 • gaby

  Buna ziua!este cineva care are o locuinta in ansamblul Lotus?vreau si eu o părere generala despre dezvoltator si calitate.Multumesc!

 • daniel

  Salutare. Stie cineva cand se distribuie sau intra in folosinta fondurile pe 2016 ? Pana acum stiu ca s-au folosit cele alocate pt 2015……

 • Cristian

  Pe data de 26.01.2016 am incheiat precontractul si am dat cei 5%, pe 29.01.2016 am depus dosaru impreuna cu adeverintele de la notar, un extras de CF si dovada precum ca proprietarul apartamentului a achitat apartamentul (ORD de plata din 2006, bafta mea o gasise prprietarul.)In data de 05.02.2016 a fost evaluatorul la locuinta, iar in 09.02.2016 venise raportul favorabil de la evaluator. Pana in data de 15.02.2016 ma informam zilnic sau o data la doua zile despre dosar, de la banca ziceau ca e verificat juridic dosarul, apoi verificata SC unde lucrez, apoi verificare fiscala ??? ok… pe 15.02.2016 am semnat “contract de credit” cred…urmand sa trimita dosarul la fondul de garantare a doua zi, a doua zi a zis ca e in lucru dosarul dpdv fiscal???a III-a zi zice ca nu are un raspuns si a inceput sa rada. Nu stiu ce sa cred … oricum voi insista …

 • Nufar

  Daca am dat in martie avansul pt 1 ap (am semnat antecontractul), iar blocul va fi gata abia in august banca va accepta sa-mi dea banii abia atunci? Dosar depus la banca in martie.

 • Monica Ionescu

  Articolul este interesant. Fiul meu si-a luat casa prin Prima Casa si drept sa spun, totul a fost destul de bine. Nu zic ca nu a fost greu sa trecem peste peretele birocratic, dar, ca sa fiu sincera, ma asteptam sa fie mult mai greu.Mai aveam si alte optiuni care ni s-au parut mult, mult mai grele, printre care si o ipoteca pe casa mea, dar riscam sa ramanem fara amandoua. Creditul s-a facut pe 15 ani si dupa 2 ani de plata, trag sperante ca mai e putin.
  Am vazut ca anul trecut s-au schimbat foarte multe. Legea e mai permisiva si Prima Casa a devenit mult mai accesibila.

 • petru

  Buna vreau sa ma interesez si eu de programul acesta prima casa,care banci ar fi mai ok pentru acordarea creditului?

 • Cristina

  Mi-am gasit apartamentul, am lucrat cu agentie si notar recomandat de ei; m-au informat asupra tuturor pasilor si in ziua cand am dat avansul am avut toate actele pregatite; a urmat evaluarea, si banca a analizat deja dosarul, singurul impediment de transmitere mai departe e faptul ca pe extrasul cf vechi aparea o ipoteca neradiata din 1992, dar in ziua urmatoare depunerii CF-ului liber de sarcini va pleca spre fond. Depinde extraordinar de mult cu ce banca lucrezi, ce notar alegi (sunt doua tipuri de notar, la care e bine sa vinzi si la care e bine sa cumperi), si de angajator cat de repede se misca cu toate actele. Inainte sa depun dosarul, m-am interesat la banca ce acte am nevoie, mi-a pregatit listuta, astfel incat am depus dosarul complet, cu exceptia extrasului CF, care vine in cateva zile 🙂

 • Maria

  Am depus dosarul din august (de doua luni), iar de 15 zile este la FNGCIMM , astept aprobarea . Nu stiu cum este posibil ca la unii sa dea aprobarea in 4 zile iar mie dupa 15 zile tot nimic. Daca ar fi sa o iau de la capat as renunta , trebuie sa ai nervi de otel ca sa obtii un credit prin Prima Casa. Eu zic ca este bataie de joc din partea bancilor si a Fondului.

 • Andrei

  Pot sa zic ca dupa 3 luni si 3 săptămâni de la depunerea dosarului, dupa 2 adeverinte de salariu,dupa 6 extrase de CF(apartament+teren)pe care 2 le-am scos la notar, 2 la urgenta si 2 in regim normal(300Ron),o evaluare(600Lei), abia pe data de 23.09.2015 a ajuns la fngcimm si pe data de 25.09.2015 a intrat in analiza si pe 29.09.2015 s-a obținut aprobare de la fond. Iar de acum urmeaza cele 3 rate de dobândă pentru fond,asigurarea pad de 20euro, asigurarea pentru casa si dupa contractul de vânzare-cumpărare si sper ca pana pe 10 octombrie sa termin in sfârșit. Cine dorește sa facă un credit pentru prima casa sa aiba multa rabdare si un minim de 1000euro numai pentru acte si notar si mult succes.

 • ELENA

  BANCA CAND BAGA IN CONT BANII VANZATORULUI DE IMOBIL INAINTE SAU DUPA SEMNAREA CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE LA NOTAR?

 • cristi 2

  Va rog sa ma credeti ca am ajuns aproape la fundul sacului cu rabdarea.Astept si alerg de pe data de 07.04.2015 cu tot felul de adeverinte si declaratii de mi-au iesit ochii din cap.Suntem in 11.08.2015 si abia azi ma duc sa semnez contractul cu fondul de garantare si pana acum am cheltuit cam 2000 lei pe tot felul de comisioane si declaratii la notariat, iar peste toate astea am avut nevoie de 6 extrase de carte funciara,doua adeverinte de serviciu si refacerea de 4 ori a declaratiei la notariat.Un adevarat cosmar.Nu va mai zic de cei 5% avans care a trebuit sa ii dau si sa fac si asigurarea la banii imprumutati,inainte sa iau casa. Va salut cu mult respect Cristi din Calarasi

 • radu

  am si eu un dosar de prima casa la fond are 7 zile.deci tre sa mai astept nu.?

 • vali

  mare dreptate Cristi. In conditiile in care nu au fost probleme pe nicaieri, din 23.03 , deabia astazi dosarul meu a plecat de la fond , catre banca,

 • cristi

  Din experienta proprie va spun nu va faceti iluzii ca sa nu aveti deziluzii. Trebuie sa luati in calcul erori ale bancii, aglomeratia de la FNG(unde dosarul nu sta nicidecum 4 zile cum ar parea din ce scrie pe site-ul lor, ci sta lejer 2 saptamani), plus alte surprize. Toate aceste probleme se rezolva simplu, dar se reflecta in cresterea timpului pana devii efectiv proprietar.

 • Lucian

  Buna ziua

  La mine a mers totul destul de repede,acuma am dofarul de vineri la fond si astept raspunsul,sincer nu cred ca am o luna de zile .
  Multumesc bcr si consultantului pt profesionalismul de care a dat dovada.
  Va urez bafta si mult suces si rabdare.

 • John

  Evitati Raiffeisen. A durat extrem de mult…

 • georgiana

  Exista posibilitatea ca după semnarea antecontractului,răspunsul sa fie negativ?Cum pot recupera banii care i-am dat pana la acest moment?

 • Picora

  Si eu am un credit PC in derulare la o banca care in mod obisnuit NU este fff stricta cu clientii. Intrucat sunt angajat al acestei banci ma asteptam ca totul sa mearga “ca pe roate” dar din pacate nu a fost deloc asa. Si nu doar la mine ci si la alti colegi de ai mei. Ni s-au cerut acte suplimentare fata de “clientii obisnuiti”. Singurul lucru de care am fost multumita a fost faptul ca am primit foarte repede un raspuns cu ceea ce mai trebuie completat dosarul si nu am pierdut vremea. Noi am gasit apartamenul printr-o agentie care s-a ocupat de toate actele si astfel nu am avut batai de cap cu evaluarea (facuta intr-o zi), extrasul, documetele apartamentului, ale vanzatoarei. Am si platit un comision frumusel dar a meritat si pentru faptul ca apartamentul era in exclusivitate pe piata la respectiva agentie si pentru ca d-na Director s-a ocupat de acte intr-un timp record; ne-a obtinut si o reducere la tarifele notarului.
  Luni mai trebuie sa trimit actele pt completare si nu cred ca mai reusim sa trimitem dosarl anul acesta la Fond. Intre timp a expirat si extrasul.
  Si eu stau cam stresata 😀
  Va urez succes tuturor si SARBATORI FERICITE!!!!

 • EU

  N-ar fi fost rau daca cu parerile voastre spuneati sila ce banca ati fost si sucursala, ca sa stims si noi sa evitam 🙂

 • lavinia

  eu am reusit in mare parte si inca foarte rpd..multumesc BRD si consultantului de acolo.. a durat km o luna cu tot cu aprobarea de la fond..acum in cateva zile sper sa semnam actul de vanzare cumparare si gata..intradevar am urmat doar cei 7 pasi pt k am avut dosarul bine pus la punc si asta datorita doamnei de la BRD..Bafta tuturor!

 • Alex

  Este groaznic !! Nu numai ca se misca foarte greu, dar mai si mint cu nerusinare. Noi am depus toate actele in Octombrie, am stat 1 saptamana dupa aprobare, 2 saptamani dupa evaluare si acum asteptam “Aprobarea finala”. Acum 4 zile au spus ca au aprobarea finala si au trimis dosarul la Fond iar astazi au sunat la angajator sa verifice daca mai suntem angajati acolo…. zero rusine… isi bat joc de noi pe banii nostrii.

 • Ion

  Evitati Raiffesein! Dupa 5 saptamani de la depunerea dosarului ne-au refuzat fara motiv, dupa care am reluat procedurile la alta banca.

 • eugen

  Am depus dosarul la raiffaisen. Mi sa spus ca se aproba fara probleme …ca pot sa imi caut locuinta. Am asteptat o saptamana dupa care m.au sunat pe la 6 seara sa imi zica ca nu sa aprobat. Bun. Dar pe ce motiv? Culmea … fara vreun motiv …asta este raspunsul unui director de banca..
  Se pare ca aceasta banca are multe probleme… am sa fac plangere la CEDO

 • puia

  pentru andreea, eu am facut evaluarea si a durat cu raport trimis la banca 3 zile.

  acum astept de 3 zile raspuns de la fond, dar astept ei stiu ce fac, nu are rost sa grabesc lucrurile, eu am facut credit la Leumi si totul a mers foarte bine si rapid am terminat cu dosarul in mai putin de 2 saptamani cu tot cu aprobari, evaluare, extras cf, pana sa il trimitem la fond

 • andreea

  Imi puteti spune cat dureaza procedura de evaluare a unu apartament?
  Multumesc,

 • Laura

  Sunt multi care au accesat creditul Prima Casa si stiu despre ce vorbesc, printre care si eu. Dar nu e asa de simplu. Banca iti pune parca bete in roate decat sa te ajute, iar daca nu ai un consultat cat de cat ok, care sa se ocupe de actele tale, implicit dosarul tau, e vai si amar. Le doresc bafta tuturor celor care isi doresc sa isi achizitioneze “o prima casa” insa nu e vorba de 7 pasi nicidecum, decat in conditiile ideale,.si asta nu exista.

 • Adriana Lefter

  E bine ca la termen de plata sa aveti o perioada cat mai mare – 60 sau 90 de zile -, pentru a evita situatiile neplacute. Procedura de acordare a creditului de catre banca poate varia de la caz la caz, de regula 60 de zile ar fi suficiente, dar e bine sa va luati o masura de precautie. Un alt lucru pe care puteti sa-l faceti este ca la semnarea antecontractului sa nu platiti avansul integral (5% din valoarea locuintei, prin Prima Casa), ci doar o parte din el (1.000 din 3.000 de euro, de exemplu), cu precizarea ca restul se va plati la data efectuarii tranzactiei de vanzare-cumparare. Niciun antecontract nu este batut in cuie, clauzele se discuta se stabilesc de comun acord de catre cele doua parti. Succes!

 • Alex

  Buna seara,

  Am nevoie de un sfat, am gasit un apartament care imi place foarte mult, am depus actele la banca saptamana asta si am primit prima confirmare, dar in acelasi timp am dat si actele la juridic, cei de unde am gasit apartamentul vor ca luni sa semnez antecontractul, in el este trecut la un alineat conditii de plata , 30 de zile de la data semnari, ce inseamna asta? sa ma grabesc sa semnez antecontractul?

 • www.imobiliare.ro

  Îţi dorim mult succes şi îţi ţinem pumnii!

 • Gianina

  Noi am facut antecontractul de vanzare-cumparare pe data de 11 august. Nu stiu in cat timp s-a trimis dosarul la fond, cert e ca suntem in 15 sept. si desi am primit OK-ul de la fond, inca n-am primit contractul. Deja sunt f stresata, nu stiu ce sa mai cred….bine ca am trecut in antecontract termenul maxim de 60 de zile, dar si ala mi se pare ca se apropie…ooff…

 • rotar

  am deja 4 saptamini de cind am depus toate actele la banca si abia au fost trimise la aprobarea finala a bancii in ritmul la care se lucreaza cred ca mai dureaza vreo 3 saptamini iar sucursala cu care am inceput are doar 2 dosare prima casa deci ginditiva…………

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe