Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 iun. 2011

A venit vara! Cu cât poţi închiria un apartament în regim hotelier la mare

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei

Clienţii ar trebui să facă distincţia între proprietarii care-şi închiriază pur şi simplu locuinţele şi cei care oferă cu adevărat servicii de cazare.

Pentru cei care de-abia aşteaptă să ia cu asalt litoralul românesc odată cu venirea sezonului estival, una dintre cele mai ieftine şi confortabile alternative de cazare o reprezintă închirierea unui apartament în regim hotelier. Felicia Ivanof, broker imobiliar în cadrul firmei Activ Management, spune că un preţ orientativ pentru închirierea în regim hotelier se ridică la 50 de euro pe noapte pentru un apartament cu două camere la cheie, complet mobilat şi utilat, situat în Constanţa-Mamaia. În alte staţiuni de pe litoral, preţurile sunt mai mici, pentru că aici cererea din partea turiştilor nu este atât de mare.

Certificatul de clasificare, o garanţie necesară
Deşi piaţa abundă de oferte de închiriere sezonieră venite din partea particularilor, găsirea unei oferte de calitate necesită atenţie. „Trebuie făcută o distincţie între cei care fac pur şi simplu închirieri imobiliare şi cei care oferă servicii de cazare”, avertizează Răzvan Radu, managerul site-ului www.cazare-mamaia-constanta.ro. Acesta explică faptul că foarte puţini dintre cei care se ocupă de închirierea de apartamente în regim hotelier sunt acreditaţi de Ministerul Turismului, obligându-se astfel să respecte anumite standarde de calitate a serviciilor pe care le oferă. În opinia sa, înainte de a accepta o anumită ofertă, un client care se aşteaptă la un tratament profesionist ar trebui să solicite certificatul de clasificare din partea Ministerului Turismului. Potrivit normelor în vigoare, un apartament închiriabil în regim hotelier poate obţine un maximum de trei stele, indiferent de ce dotări oferă.

Se fac închirieri şi iarna
Răzvan Radu lucrează ca persoană fizică autorizată şi are sub management 12 apartamente cu două camere, majoritatea clasificate la categoria trei stele. O parte dintre locuinţe sunt situate în Constanţa, în blocuri vechi, iar altă parte sunt localizate în Mamaia, în blocuri noi. Povesteşte că a început această afacere în anul 2006 şi se ocupă de întreţinerea şi închirierea apartamentelor pe care le are în portofoliu atât pe timp de vară, cât şi în extrasezon. În perioada estivală, gradul de ocupare a proprietăţilor ajunge la 95-98%, în vreme ce în restul anului se ridică la circa 60%. Clienţi există chiar şi în perioada de iarnă, în general sunt oameni care vin în oraş cu diverse afaceri, spune el.

În lunile „de vârf” iulie şi august, tariful pentru apartamentele închiriate de Răzvan Radu este de 199 de RON pe zi pentru un apartament, în luna iunie se ridică la 169 de RON, în vreme ce, în perioada de extrasezon, cel mai mic preţ ajunge la 75 de RON pe zi. Radu spune că, pe lângă simpla închiriere a apartamentelor, el se ocupă şi de transportul clienţilor de la gară sau aeroport şi de toate aspectele ce ţin de managementul proprietăţii (reparaţia defecţiunilor, curăţenie, plata utilităţilor, dotarea apartamentelor, răspunderea la solicitările clienţilor etc.).

Garsonieră la 80 de RON pe noapte
Pentru cei al căror prim criteriu de selecţie este preţul, în piaţă pot fi găsite şi oferte ceva mai ieftine, în general venite din partea unor persoane particulare. Astfel, în cartierul Tomis Nord, un apartament cu două camere complet mobilat şi utilat poate fi închiriat cu 100 de RON pe zi până la sfârşitul lunii iunie şi cu 120 de RON pe zi în iulie şi august. În aceeaşi zonă, o locuinţă cu trei camere complet mobilată şi utilată poate fi închiriată cu 150 de RON pe noapte pentru o perioadă mai lungă şi cu 250 de RON pe noapte pentru perioade mai mici de o săptămână. De asemenea, o garsonieră situată lângă Metro 1 şi Maritimo Shopping Center Constanţa poate fi închiriată cu 80-150 de euro pe noapte, în funcţie de perioadă.

Părerile cititorilor
2 păreri
 • petcu viorica

  Ma intereseaza in mod deosebit aceast lucru. Va rog sa-mi spuneti, cum pot sa-mi inchiriezi vila proprietate personala in regim hotelier, eu fiind o persona fizica.
  Va multumesc,
  cu respct petcu tel. 0726253317

 • cornel

  Este o activitate care m-ar bucura(ma refer la managementul de ap. in regim hotelier).Va rog pe aceasta cale sa ma ajutati si sa-mi spuneti pasii pe care ar trebui sa-i fac pt.a-mi inchiria proprietatile personale in regim hotelier,(avand deja aut.de pfa/agentii imobiliare).
  VA MULTUMESC
  CU STIMA CORNELIU BELBA 0723519781

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Impact începe lucrările de construcție la un ansamblu de aproape 700 de locuințe (inclusiv vile) în Constanța

Proiectul urmează să fie gata în 2023, valoarea investiției estimate pentru dezvoltarea sa ridicându-se la 61,6 de milioane de euro. Impact Developer & Contractor a anunțat începerea lucrărilor de...

citește mai departe
Apartamente spațioase, cu trei și patru camere, în Constanța, zona KM 4-5 (P)

Te afli în căutarea unui spartament spațios, cu terasă generoasă, pe litoral? Un ansamblu rezidențial aflat în construcție, Grindeanu KM 4-5, răspunde exact acestor cerințe. Amplasat în zona KM...

citește mai departe
Dintr-o privire: piața rezidențială din orașul tău. Ep. 5 – Constanța

Iei în calcul achiziția unei locuințe în orașul de la malul mării – pentru uzul propriu sau ca investiție? Află mai întâi cum merge piața locală! Trimestrul trecut, prețurile...

citește mai departe
Maturo Residence: apartamente deosebite la malul mării (P)

Visezi la o locuință pe malul mării – permanentă sau de vacanță? Noul ansamblu Maturo Residence poate fi exact ceea ce cauți! Acesta este amplasat pe un teren de...

citește mai departe
Sigma Residence: 124 de apartamente neobișnuit de spațioase în cartierul Tomis Plus din Constanța (P)

Proiectul are ca termen de finalizare vara anului 2021, când toate unitățile locative vor fi predate „la cheie”. Situat în cartierul Tomis Plus din Constanța, mai exact pe Bulevardul...

citește mai departe