Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 iul. 2013

Acasă la Cosmopolis: Viața ca într-o stațiune de vacanță!

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştirea zilei, Lifestyle

Până la sfârșitul acestui an, ansamblul va număra circa 1.200 de unități locative.

Undeva în București, puțin trecut de ora 17. Sfârșitul unei după-amieze (încă) toride de vară. Te strecori stors de puteri în mașina supraîncălzită în parcarea clădirii de birouri. Soarele apăsător, a cărui căldură nu poate fi potolită nici măcar de aerul condiționat, te face să visezi cu ochii deschiși la vacanță: volei la piscină, o partidă bună de tenis de câmp sau poate doar o bere rece pe terasă… Mușchii ți se destind pe măsură ce drumul lin spre nord, pe Șoseaua de Centură, te poartă pas cu pas mai departe de agitația orașului. Ajuns la ansamblul rezidențial Cosmopolis, ai impresia, pentru o clipă, că reveria te-a adus chiar în mijlocul unei stațiuni de vacanță. Și totuși, nu… ai ajuns acasă!

cosmopolis 2c

Mașina își urmează drumul binecunoscut printre străduțele complexului, ce se bifurcă din loc în loc. „Primul oraș european” – este sloganul ce-ți vine automat în minte în timp ce scrutezi cu privirea blocurile înalte, dar aerisite, printre care sunt presărate vile de diferite dimensiuni. Fără îndoială, cu cele 1.100 de locuințe finalizate ale sale (la care se adaugă altele noi de la lună la lună), Cosmopolis este un oraș în sine. Un „satelit” al Capitalei ce îmbină accesul facil către oraș cu liniștea unei vieți retrase, de familie.

cosmopolis 1

Parcând mașina în fața casei, te oprești o clipă pentru a-ți admira recenta achiziție imobiliară: o vilă cu trei camere, de 90 de metri pătrați utili, perfectă pentru momentul în care va apărea unul sau, de ce nu, doi sau chiar trei copii. Prețul de 87.000 de euro plus TVA (achitat parțial din economii, iar restul printr-un credit Prima Casă) ți se pare și acum mai mult decât rezonabil pentru a oferi familiei tale avantajele unei vieți la curte, în mijlocul unei comunități civilizate, din imediata apropiere a Bucureștiului. Ai fi putut opta, la fel de bine, pentru un apartament cu trei camere, mai ieftin și cu o suprafață ceva mai mică. Totuși, trebuie s-o recunoști: după ce ai stat toată viața la bloc, în sinea ta visai să te muți, într-o zi, la curte.

cosmopolis interior 6

După intrarea în casă, rămâi câteva clipe descumpănit: o bere ar merge de minune după o așa zi de muncă, dar… să fie la terasă sau la bazin? Un bilet lăsat pe masa din bucătărie te face să te hotărăști: pornești în grabă spre una dintre piscinele din Cosmopolis – unul din (multele) motive pentru care soția a fost atât de încântată de alegerea ta imobiliară. O zărești din depărtare, „acompaniată” de bălăcelile vesele ale celorlalți locatari, și zâmbești pe deplin relaxat: acasă la Cosmopolis, e vacanță în fiecare seară!

cosmopolis piscina 3

cosmopolis 2

cosmopolis 2b

cosmopolis 12

cosmopolis 4

cosmopolis 5

cosmopolis 7

cosmopolis 11

cosmopolis 14

cosmopolis 10

cosmopolis 13

cosmopolis interior 1

cosmopolis interior 2

cosmopolis interior 3

cosmopolis interior 5

cosmopolis interior 7

cosmopolis interior 10

cosmopolis piscina 2

cosmopolis piscina 4

Ce poți cumpăra în Cosmopolis:
– studiouri cu suprafețe utile cuprinse între 36 și 43 de metri pătrați și prețuri de la 29.900 de euro (+TVA) până la 41.145 de euro (+TVA);
– apartamente cu două camere cu suprafețe utile între 53 și 60 de metri pătrați și prețuri de la 46.520 de euro (+TVA) până la 69.000 de euro (+TVA);
– apartamente cu trei camere cu suprafețe utile între 75 și 90 de metri pătrați și prețuri de la 74.243 de euro (+TVA) până la 90.000 de euro (+TVA);
– vile cu trei camere cu o suprafață utilă de 90 de metri pătrați, la un preț de 87.000 de euro (+TVA);
– vile cu patru camere cu o suprafață utilă de 100 de metri pătrați, la un preț de 110.000 de euro (+TVA);
– duplexuri de patru camere cu o suprafață utilă de 120 de metri pătrați, la un preț de 150.000 de euro (+TVA);
– vile bifamiliale cu o suprafață utilă de 300 de metri pătrați, la un preț de 300.000 de euro (+TVA);
– vile individuale cu o suprafață utilă de 400 de metri pătrați, la un preț de 400.000 de euro (+TVA).

Fișa proiectului:
– Construcția ansamblului rezidențial Cosmopolis a fost demarată de grupul turc Opus Land Development pe un teren de 100 de hectare; la finalizare, proiectul va cuprinde aproximativ 6.000 de unități locative.
– Până acum, investițiile în complex se ridică la 240-250 de milioane de euro, din care o pondere de 10% a fost atrasă de partea de infrastructură.
– Ansamblul este deservit de puțuri proprii pentru apă și o stație de epurare, fiind conectat la gaze și electricitate prin GDF Suez și Enel.
– Prima fază a complexului, demarată în toamna anului 2007, a cuprins 586 de unități locative (apartamente și vile); dintre acestea, în prezent se mai află la vânzare doar 10 locuințe.
– În a doua etapă de construcție – ce va cuprinde, până la finalul lui 2013, 644 de unități locative – suprafețele locuințelor sunt mai reduse, pentru a se plia pe noile cerințe ale pieței.
– Complexul include în momentul de față trei piscine exterioare și una privată. De asemenea, proprietarii vilelor ce dispun de teren pot opta pentru construcția unei piscine private, de către dezvoltator sau pe cont propriu.
– Printre facilitățile ansamblului se mai numără și grădiniță, farmacie, supermarket, cafenea, sală de fitness, loc de joacă pentru copii, teren de baschet și de tenis etc.

Fotografii realizate de Mircea Dragoș

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe