Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
21 Mar 2023

VIDEO Ai achitat avansul și nu poți obține creditul imobiliar? Iată care sunt soluțiile

scris de Alexandra Manolache in categoria Ştiri imobiliare, Subiectul lunii, Ştirea zilei

Primele efecte ale creșterii dobânzilor, creșterii inflației și a crizei energetice se resimt deja în piața imobiliară. Astfel că românii care intenționau să își achiziționeze un apartament, trebuie să se adapteze noilor condiții de creditare. Pe de altă parte soluții există, chiar dacă nu e cel mai fericit moment pe care piața imobiliară îl traversează.

Realitatea este că românii trebuie să se acomodeze noilor condiții, să fie mai precauți și cumpătați. Iliescu Doru Cristian, co-fondator DSA Advisor, brokerul de credite achiziționat de Imobiliare.ro, propune trei soluții pentru cei care se află azi în situația de a nu mai fi finanțabili în condițiile în care au contractat sau au semnat o promisiune de vânzare/cumpărare:

În ceea ce privește promisiunea de vânzare-cumpărare, și mai concret, din punct de vedere juridic, Alexandra Hila, avocat în cadrul biroului Hila Legal – Law office Timișoara, spune că românii care intenționează să își achiziționeze un apartament trebuie să știe că au două opțiuni: soluțiile prevăzute în scris în promisiunea de vânzare-cumpărare și opțiuni alternative, în situația în care acestea nu s-au prevăzut în promisiunea de vânzare-cumpărare.

Andreea Comșa, CEO Premier Estate Management, prezintă scenariul în care clienții au convenit cu dezvoltatorul să existe o clauză în promisiunea de vânzare, precum că își recuperează avansul dacă dovedesc că banca nu le mai oferă creditul.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *