Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 iul. 2020

Ai nevoie de credit să-ți cumperi o casă? Află ce trebuie să verifici în oferta băncilor

scris de corina.varlan in categoria Ştiri imobiliare

Atunci când te gândești să te muți la casă și, în plus, să mai iei și un credit pentru a putea să o achiți, trebuie să nu pierzi din vedere mai multe aspecte.

În primul rând, este important să înțelegi că o casă este o responsabilitate în viața fiecărui om și că vei avea nevoie, măcar de acum înainte, să-ți impui o anumită disciplină financiară. E bine să dai dovadă de prudență și să ai un buget de urgență care să te ajute să treci mai ușor peste situațiile neprevăzute. Trebuie, de asemenea, să-ți faci socotelile pentru cheltuielile lunare fără să neglijezi rata pe care trebuie să o plătești pentru noua ta casă, care este la fel de importantă ca factura de la lumină.

Iar înainte să apelezi la o anumită bancă pentru a lua un credit ipotecar este vital să te informezi cât se poate de bine. Doar așa te poți asigura că iei cea mai bună decizie.

„Sfătuiesc clienții să facă un research. Lumea are impresia că dacă se uită în vitrină la trei dobânzi știe care e creditul. Nu. Creditarea ipotecară este extraordinar de complexă”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, în cadrul emisiunii imoExpert.

„Avem în piață vreo 20 de bănci cu oferte ipotecare. În general, comparăm doar dobânda, ceea ce e important, dar este o picăturică într-un pahar cu apă”, a mai explicat ea, adăugând că pot exista inclusiv situații în care cu același profil poți lua chiar și o sumă dublă, în funcție de politicile de risc ale unei bănci.

Există, de asemenea, diferențe în tipul de dobândă aferentă unui credit sau în valoarea avansului, nu doar în funcție de perioada de timp pe care va fi luat creditul, ci și în funcție de calitatea garanției, a casei alese de cumpărători.

Aflați din multe detalii din video.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT 

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
In cati ani iti poti cumpara un apartament din salariu in Cluj-Napoca?

Inceputul de an 2016 a stat sub semnul ieftinirii creditelor ipotecare, pana in momentul adoptarii controversatei legi a darii in plata. Acest lucru s-a simtit atat in sectorul bancar,...

citește mai departe
Cum să negociezi cu banca când nu-ţi mai poţi plăti ratele

Mai întâi de toate, debitorul care se află în dificultate financiară trebuie să contacteze din timp reprezentanţii instituţiei financiare. Dacă ai contractat un credit ipotecar şi plata ratelor lunare...

citește mai departe
Vrei un credit ipotecar cu dobânzi variabile?

Millennium Bank a lansat un nou credit ipotecar, ale cărui costuri includ marje începând de la 5%, plus indicele Euribor/Robor la trei luni. Valoarea marjei variază în funcţie de...

citește mai departe