Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară

Introdu minim 3 caractere
Caută în
5 Noi 2013

Ai o casă în construcție? Poți lucra la ea chiar și în sezonul rece!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Construcţii

Perioada anuală de inactivitate poate fi redusă la jumătate prin utilizarea unor materiale special concepute pentru a fi aplicate la temperaturi scăzute.

Dacă ai în derulare un proiect de construcție, vremea frumoasă de până acum ți-a fost probabil un aliat de nădejde. Apropierea sezonului rece nu trebuie să te trimită neapărat pe tușă. Potrivit specialiștilor în construcții, lucrările de profil pot fi continuate chiar și pe timpul iernii, atât timp cât nu cade zăpada, iar temperaturile se mențin peste o anumită limită.

casa caramida in constructieInteres crescut pentru produsele „de iarnă”
Potrivit companiei Duraziv, deținută de omul de afaceri Daniel Guzu, interesul pentru materialele de construcții utilizabile la temperaturi joase este în creștere pe piața autohtonă, acestea fiind căutate atât de firmele de profil, cât și de meseriași. Astfel, din totalul vânzărilor de adezivi realizate de companie în perioada noiembrie-martie, o pondere de peste 10% e reprezentată de produse astfel concepute încât să poată fi utilizate la temperaturi mai scăzute. “Intervalul rece este unul destul de mare. Vorbim, practic, de o treime dintr-un an în care nu prea pot fi executate lucrări, dar acest interval ar putea fi redus chiar și la jumătate cu ajutorul ultimelor inovații din domeniu”, declară Marga Carp, director de marketing în cadrul Duraziv.

Adezivii pentru polistiren, în topul vânzărilor
Gama de produse Duraziv destinate lucrărilor din sezonul rece cuprinde adezivi pentru polistiren, adezivi pentru placări ceramice și mortarul rapid pentru reparații și fixări. Toate acestea conțin cimenturi speciale cu căldură de hidratare mare şi cu întărire rapidă, pentru a reduce astfel riscul de îngheţ. Temperatura minimă la care pot fi aplicate produsele de iarnă este de – 5 grade Celsius. O pondere de 50% din vânzările companiei pe acest segment o au adezivii pentru polistiren, care permit realizarea unor lucrări de anvelopare chiar și în ultimele luni din an (în cazul în care nu a căzut zăpada sau temperaturile exterioare nu coboară sub limita minimă). “În România există un număr restrâns de producători care creează sau livrează produse cu aplicabilitate în sezonul rece. Aceste produse implică o calificare suplimentară din partea meseriașilor”, spune reprezentanta companiei.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Kylee Zuanich

    Cu un lipici special. In Romania cei care mai fac asemenea felicitari, le lipesc cu lac de mobila Lipiciul obisnuit, pana si cel mai scump nu lipeste. In Romania am incercat lipici de lemn, de rigips, de tamplarie, dar nici o sansa. Doar super-glue-ul mai lipeste, insa este toxic si ti se face rau, la fel ca si lacul de mobila. Munca multa si bataie de cap pana gasesti ceva.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește cele mai noi știri din piață

102 THE ADDRESS (P)

Apartamentele cu două, trei sau patru camere îți oferă doza potrivită de lux și confort pentru a reveni mereu, cu bucurie și nerăbdare, la tine acasă. Ansamblul rezidențial 102...

citește mai departe

Proiecte rezidențiale importante apar pe harta Capitalei!

Apetitul pentru dezvoltarea de locuințe capătă din nou avânt. După un 2017 favorabil, 2018 a început sub auspicii pozitive pentru piața rezidențială românească. Dincolo de tendința de evoluție a...

citește mai departe

Bucureștiul, cap de afiș la scumpiri pe piața apartamentelor în februarie

Spre deosebire de luna precedentă, locuințele din blocurile vechi au avut o evoluție ascendentă în marile orașe. Pe parcursul lui februarie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele (noi și vechi)...

citește mai departe