Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 feb. 2013

Ai o locuinta? De ce sa nu-ti mai cumperi una?

scris de Leonard M. in categoria Proprietari, Cumpărători

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? Mai ales acum, cand poti profita de o situatie favorabila.

Sa analizam cazul celor care si-au cumparat o locuinta in anii de boom imobiliar. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem ca-si doresc o locuinta mai spatioasa. Ce-i de facut? Nu pot sa vanda pentru ca ar fi sinucidere curata.

Si proprietarii mai “vechi” pot juca in filmul de mai sus. La fel si cei mai “noi”. Faptul ca au o locuinta reprezinta o situatie aproape perfecta. Numai ca in Romania avem si mai mult ca perfectul. De ce sa nu profiti?

Te-ai gandit vreodata sa-ti inchiriezi locuinta si sa te muti in alta, platind ratele la banca din chiria obtinuta? Ar fi bine sa te gandesti. Pentru ca azi beneficiezi de o situatie generoasa pe piata imobiliara. Chiriile inca depasesc ratele la Prima Casa, iar ultimile modificari efectuate la finele anului trecut, care-ti permit sa achizitionezi o a doua casa prin programul guvernamental, te ajuta sa faci pasul spre o noua locuinta.

Iti oferim si cateva sfaturi pentru ca totul sa se desfasoare in deplina siguranta:

1. Atentie la matematica. Nu este de ajuns sa-ti inchiriezi prima locuinta la un pret care sa-ti acopere ratele la banca. Trebuie sa ai in vedere si cheltuielile suplimentare, care nu intra in sarcina chiriasilor, cum ar fi impozitul anual pe cladiri si asigurarea obligatorie a locuintei. Schimbarea mobilierului, eventualele reparatii si imbunatatiri, toate trebuie sa faca parte din planul tau pe termen lung.

2. Alege-ti cu grija chiriasii. Nu uita care-ti este prioritatea: plata ratelor lunare la noul apartament din chiria de pe primul. Pentru aceasta ai nevoie de chiriasi seriosi si contracte pe termen lung. Orice luna in care apartamentul tau ramane gol, te obliga sa scoti bani din buzunar pentru a-ti plati rata la banca.

3. Lucreaza cu profesionisti. Colaborarea cu o agentie imobiliara te scuteste de o multime de probleme. Chiriasii care apeleaza la serviciile unei agentii imobiliare sunt mai seriosi decat cei care inchiriaza pe cont propriu. Totodata, daca actualii chiriasii se hotarasc sa plece, in perioada de preaviz agentul tau imobiliar iti va aduce alti chiriasi, iar apartamentul tau nu va ramane niciodata gol.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu
________________
Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari (www.apartamente-vanzare-cluj.ro) si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale si terenuri.

Părerile cititorilor
1 părere
  • george

    Ce idee buna, cum de nu s-a gandit lumea pana acum la ea 🙂
    cu astfel de rationamente, nu-i de mirare ca esti agent imobiliar….

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Imobiliare de Romania: Episodul 7- Samsarul imobiliar

In episodul anterior, povestea Imobiliarelor de Romania a ajuns la etapa boom-ului imobiliar, firul evenimentelor purtandu-ne in directia constructiilor heirupiste care au marcat poate cea mai dinamica perioada economica...

citește mai departe
Cat valoreaza casa ta?

Ai o locuinta. Te-ai intrebat vreodata care este valoarea ei acum? Indiferent daca vrei sau nu sa vinzi faptul ca ai o locuinta inseamna bani. Poate in viitor iti...

citește mai departe
Singura ţară care trece printr-un boom imobiliar când tot restul lumii e în criză

Neîncrederea în moneda europeană şi dobânzile mici oferite de bănci la depozite determină tot mai mulţi germani să-şi plaseze economiile în locuinţe. La nivel mondial, piaţa imobiliară a fost...

citește mai departe