Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
14 sept. 2010

Ai preferinţe legate de etajul la care doreşti să locuieşti?

scris de Claudia Ciuta in categoria Cumpărători

Niciuna, doar ultimul etaj sau parter să nu fie!

Cu siguranţă aceste răspunsuri vin ca urmare a unor experienţe neplăcute pe care tu sau cunoscuţi de-ai tăi le-au trăit.
La ultimul etaj pot apărea infiltraţii de fiecare dată când plouă abundent, iar acest lucru înseamnă că vei fi nevoit să faci lucrări de hidroizolaţie.

Vara este foarte cald, iar iarna considerabil mai frig decât la celelalte etaje. Acest lucru înseamnă costuri suplimentare – fixe şi variabile: primele se referă la preţul aparatului de aer condiţionat şi al centralei individuale de încălzire pe care trebuie să le achiziţionezi, iar ultimele la întreţinerea lor şi plata energiei pe care o consumă. De asemenea, s-ar putea ca liftul să nu funcţioneze până la ultimul etaj sau presiunea apei sau a agentului termic să nu fie cea dorită.

În ciuda acestor aspecte (şi a altor surprize neplăcute), achiziţionarea unui apartament la ultimul etaj are şi avantaje: nu ai vecini la etajul superior care să te inunde când uită robinetul deschis sau ai căror copii sunt gălăgioşi, poluarea fonică este redusă, etc .

Un alt aspect important ţine de preţul apartamentelor situate la ultimul etaj în blocurile vechi, acestea fiind mai ieftine.

Când vine vorba depre parter, nemulţumirile sunt legate de zgomot, geamuri sparte sau de faptul că par ţinte uşoare pentru hoţi.

Avantajele decurg din faptul că uneori poţi extinde terasa sau poţi deschide un spaţiu comercial, te poţi mişca în voie fără să îţi fie jenă că îţi deranjezi vecinii de la etajele inferioare şi poţi fi sigur că nu vei avea probleme cu presiunea apei.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe