Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
11 Iulie 2023

VIDEO: Apartament în centrul orașului sau casă în zona periurbană?

scris de Alexandra Manolache in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 19 Iulie 2023

Când vine vorba de alegerea unei locuințe, decizia poate fi destul de grea: apartamentul din centrul orașului sau casa de la periferie? Acesta este un dilemă pentru multe persoane care sunt în căutarea unui nou cămin. La o analiză simplă a prețurilor din principalele centre regionale, putem observa că acestea sunt aproape egale pentru ambele opțiuni.

Luăm ca exemplu Timișoara. Blocuri noi sunt în curs de construcție sau deja finalizate, sugerând o continuă dezvoltare urbană. Pe de altă parte, zona periurbană oferă, la doar câteva kilometri distanță, cartiere noi de case, unde liniștea și spațiile generoase pot compensa călătoria de 20 de minute necesară pentru a ajunge în oraș.

Evaluând costurile, cheltuielile de întreținere și transport, achiziția unei case în afara orașului poate părea la început mai costisitoare. Însă atunci când avem în vedere și prețurile proprietăților, care sunt aproape 50% mai mici decât cele ale apartamentelor din centrul orașului, perspectiva se schimbă. Nu doar prețul mai mic al proprietăților din periurban este atractiv pentru cumpărători, ci și diversitatea de opțiuni disponibile, precum apartamente cu spațiu verde, grădini și duplexuri.

În timp ce apartamentele din centrul orașului pot oferi un acces facil la mijloace de transport și la locul de muncă, casele de la periferie vin cu avantajul unui mediu mai liniștit și al unui spațiu generos.

Părerile cititorilor
3 păreri
  • Machidon

    CEI CARE VOR LINISTE SI SA POATA CULTIVA LEGUME SAU POMI, DECI SA SE HRANEASCA MAI SANATOS, ALEG MEDIU RURAL. CEILAlTI DIN ALTE MOTIVE ALEG APARTAMENT IN MEDIU URBAN.

  • Cornel Gherman

    Personal agreez opțiunea unei case in detrimentul unui apartament

  • vasile.pusca

    Casa in centru.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *