Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 ian. 2010

Apartament nou cu doua camere, la 37.000 de euro

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare

Suprafetele reduse si predarea locuintei nefinisate sunt „trucurile” la care apeleaza dezvoltatorii pentru a oferi clientilor un pret cat mai mic.

Anul trecut, achizitionarea unui apartament nou in Capitala cu mai putin de 50.000 de euro parea un vis irealizabil. Nici astazi nu se incumeta multi sa caute asa ceva. Chiar daca nu sunt extrem de numeroase, cateva optiuni exista. Conform unei analize asupra ofertelor postate pe imobiliare.ro, in topul celor mai ieftine apartamente noi cu doua camere se situeaza ansamblul Militari Residence. Aici, o locuinta cu o suprafata utila de 42 de metri patrati costa 37.000 de euro, TVA inclus. Potrivit lui Florian Sabareanu, director general al Sabareanu Consulting Agency, aceasta oferta de pret este valabila pentru cel din urma bloc din totalul de 12, a carui constructie a fost demarata in ultima parte a acestui an. Aici, suprafetele sunt ceva mai mici decat in celelalte cladiri. Per total, exista sase apartamente disponibile la acest pret – dintre acestea insa, au fost rezervate pana acum doua-trei unitati.

Patru blocuri vandute intr-un an

Tot in ansamblul Militari Residence, un apartament cu doua camere poate fi achizitionat cu 45.000 de euro – suprafata acestuia este insa de 50 de metri patrati. Potrivit Magdei Puscasu, consultant vanzari in cadrul Premium Imobiliare, in cele patru blocuri aflate momentan in constructie sunt disponibile spre vanzare circa 20 de unitati la acest pret. Ultimele patru cladiri de apartamente din Militari Residence vor fi predate in primavara anului viitor. In medie, un bloc cuprinde circa 56 de apartamente.

In ceea ce priveste vanzarile inregistrate pana acum, Magda Puscasu subliniaza: „Anul acesta a fost un volum de vanzari foarte mare, s-au vandut patru blocuri dintre cele opt finalizate si s-au facut rezervari in cele aflate in constructie”. „S-a construit si s-a vandut inr-una”, confirma Sabareanu. Reprezentanta Premium Imobiliare justifica volumul contractarilor prin faptul ca publicul tinta al acestui ansamblu este exact cel vizat si de programul Prima Casa. La randul sau, Sabareanu pune accent pe factorul pret, acesta fiind un nivel la care locuintele chiar se vand la ora actuala.

Confort City: cu 10-15% mai multe locuinte contractate

Un alt complex rezidential in care un apartament cu doua camere poate fi achizitionat cu mai putin de 50.000 de euro este Confort City. Aici, o locuinta cu doua camere si o suprafata utila de 39 de metri patrati costa 42.500 de euro, la care se adauga TVA. Un apartament similar, dar cu o suprafata de 43 de metri patrati, se ridica la 47.000 de euro, la care se adauga TVA. Bogdan Balasa, consultant imobiliar in cadrul agentiei Domus Stil, spune ca acest gen de apartamente – cu suprafete si preturi mai mici – s-au vandut foarte bine in 2009 in sistemul de rate direct la dezvoltator sau prin credit ipotecar. Cele mai cautate au fost insa apartamentele cu doua camere cu suprafete ceva mai mari, de circa 60 de metri patrati, al caror pret se ridica la pragul de 60.000 de euro garantat de catre stat.
Balasa crede ca, in mod paradoxal, 2009 a fost un an bun la capitolul vanzari. Lucrurile s-au mai redresat odata cu implementarea programului Prima Casa. O revigorare a vanzarilor s-a facut simtita insa din primavara acestui an, cand a fost lansat sistemul de rate direct la dezvoltator pentru locuintele din acest complex. Reprezentantul Domus Stil apreciaza ca, in 2009, Confort City a inregistrat o crestere a vanzarilor de cel putin 10-15%.

O casa „la cheie”: 1.000 de euro pe metru patrat

Pe langa suprafetele mai reduse decat cele standard, o alta strategie folosita de developeri pentru diminuarea pretului de vanzare consta in predarea locuintei nefinisate complet. Astfel, intr-un ansamblu de mici dimensiuni din Berceni, un apartament nou de 53 de metri patrati poate fi achizitionat cu 42.500 de euro. Acesta este insa pretul imobilului semifinisat in interior – o locuinta „la cheie” costa 1.000 de euro pe metru patrat, respectiv 53.000 de euro per total, potrivit lui Marius Negoita, consultant imobiliar in cadrul Nemar Real Estate Sud. Constructia cladirii cu patru etaje a inceput in noiembrie si va fi finalizata in martie-aprilie 2010.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe