Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 nov. 2013

Apartamente de până la 40.000 de euro: „vedetele” achizițiilor de locuințe. Ce poți cumpăra cu acești bani

scris de Adriana Drăgușin in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

investitieinrealestateÎn limita acestui buget pot fi găsite nu doar garsoniere, ci și apartamente cu două sau trei camere, inclusiv în Capitală.

Un studiu realizat recent de Imobiliare.ro, pe baza datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, arată că majoritatea celor interesați de achiziția unei locuințe caută să se încadreze într-un preț maxim de 40.000 de euro. În marile orașe, ponderea acestei categorii de cumpărători se situează între 50% (în București) și peste 80% din total (în Iași).

Oferta pe acest segment nu este însă la fel de consistentă ca cererea. Dintre cele șase mari orașe analizate, Bucureștiul deține cea mai mică pondere a apartamentelor disponibile spre vânzare la un preț de până la 40.000 de euro (12% din total). Ca număr însă, anunțurile pe acest palier de preț sunt destul de numeroase, astfel încât în Capitală pot fi găsite nu doar garsoniere, ci și apartamente cu două sau trei camere care să se încadreze într-un asemenea buget.

Citește și: Ce fel de locuințe vor românii după 5 ani de criză – și cât sunt dispuși să plătească pentru ele

Imobiliare.ro prezintă, în cele de mai jos, câteva exemple de astfel de oferte:

Garsoniere de la 10.000 de euro
Pentru achiziția unei garsoniere în Capitală, 40.000 de euro este, în momentul de față, un buget destul de generos. Cu mai puțin de 15.000 de euro sunt disponibile spre vânzare locuințe monocamerale confort 2 sau 3 în zonele periferice ale orașului. Spre exemplu, în zona Militari-Păcii, o locuință de 22 de metri pătrați, construită în 1984, are un preț cerut de 10.500 de euro. Tot în cartierele mărginașe, o garsonieră în bloc nou poate fi achiziționată și cu mai puțin de 20.000 de euro. Spre exemplu, o unitate locativă de 25 de metri pătrați, construită în anul 2009, în zona Rahova-Mărgeanului, are un preț cerut de 16.000 de euro.

În zonele mai bine cotate ale orașului, prețurile pentru garsoniere depășesc de regulă pragul de 30.000 de euro, dar ajung și la 40.000 de euro, atât pentru blocurile vechi, cât și pentru cele noi. În cartierul Dristor, o locuință de 27 de metri pătrați, mobilată și utilată, costă 34.500 de euro (an construcție 1984). În zona Nerva Traian, o unitate locativă de 36 de metri pătrați, situată într-un bloc construit în anul 2011, are un preț cerut de 39.500 de euro.

Apartament nou cu 2 camere, la 25.000 de euro
Oportunități de achiziție există și pe segmentul locuințelor bicamerale. În zonele mărginașe ale Capitalei, apartamente vechi, confort 2 sau 3, pot fi achiziționate și cu 20.000 de euro. În cartierul Berceni, în apropiere de stația de metrou Apărătorii Patriei, o locuință de 42 de metri pătrați, situată într-un bloc din 1976, este disponibilă spre vânzare pentru 18.500 de euro (locuința necesită însă renovare totală). În ansamblul Militari Residence, un apartament de 45 de metri pătrați utili, construit în 2012 și situat la demisol, are un preț cerut de 25.000 de euro.

În zona Titan, un apartament cu o suprafață de 50 de metri pătrați utili, situat la ultimul etaj al unui bloc vechi cu zece nivele, este scos la vânzare pentru 40.000 de euro. În zona Berceni, la intrarea în orașul Popești Leordeni, un apartament cu două camere, cu o suprafață de 50 de metri pătrați, are tot un preț de 40.000 de euro.

3 camere în bloc vechi sau nou, la periferie
Și pe segmentul apartamentelor cu trei camere există oferte de până la 40.000 de euro, însă numărul acestora este mult mai redus. În zona Giurgiului, un apartament vechi, cu o suprafață de 47 de metri pătrați, poate fi achiziționat cu 27.800 de euro. Pentru aceeași suprafață (47 de metri pătrați, la trei camere), dezvoltatorul unui bloc din zona Berceni (intrarea în Popești Leordeni) cere 29.000 de euro (locuința este situată la demisol).

În Pantelimon, un apartament din 1975, cu o suprafață ceva mai mare (58 de metri pătrați), are un preț cerut de 39.000 de euro (etajul trei din zece). În zona Brâncoveanu, un apartament de tip duplex, construit deasupra unui bloc vechi cu patru etaje, este scos la vânzare cu 40.000 de euro, pentru o suprafață de 65 de metri pătrați.

Click aici pentru a vedea lista completă de anunțuri cu prețuri de până la 40.000 de euro în Capitală

Părerile cititorilor
2 păreri
 • ionut

  Buna ziua,
  Va rog frumos daca se poate raspunde pe email in raport cu un apartament de maxim 50 mpatrati si cu o valoare de maxim 30000 euro zona militari sau vitan .
  Va multumesc ptr intelegere.
  Cu respect .
  Ionut

 • breniuc corina

  sint incintata si interesata pentru 3 camera sect 6 buc military

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
AXXIS NOVA Resort & SPA: Se lansează primul concept imobiliar integrat din Mamaia Nord (P)

Luna septembrie marchează lansarea primului concept imobiliar integrat din Mamaia Nord, AXXIS Nova Resort & SPA, un proiect unic care va cuprinde un hotel de cinci stele și șase...

citește mai departe
Urban Plaza redefinește linia orizontului la Brașov: 2.000 de apartamente și facilități integrate, la cele mai înalte standarde

Cea dintâi etapă de construcție se află în curs de finalizare, iar predarea locuințelor aferente celei de-a doua va începe spre finele acestui an. După 13 ani de experiență,...

citește mai departe
Interes crescut pentru apartamente la malul mării, cu potențial investițional

Dezvoltatorul unui complex rezidențial-hotelier de pe litoralul românesc a înregistrat o cerere peste așteptări din partea cumpărătorilor în luna august. Nordis Group a anunțat atingerea unui volum-record de vânzări...

citește mai departe
Impact a finalizat ansamblul Luxuria Residence: peste 600 de apartamente în nordul Bucureștiului. Vezi cum arată!

Proiectul se distinge prin gradul ridicat de eficiență energetică, alături de atenția deosebită acordată facilităților aferente. Dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a anunțat finalizarea ultimei faze de construcție...

citește mai departe
Accesarea unui credit pentru locuință, mai facilă pe Imobiliare.ro. Promoție de la BCR!

Mai bine de jumătate dintre cumpărătorii de locuințe din marile orașe și împrejurimi declară că au nevoie de o finanțare bancară. Vara se apropie de sfârșit, iar tu te...

citește mai departe